начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Решили сме да поспим, а заведението от долу не е съгласно

Казуси за недвижими имоти

Решили сме да поспим, а заведението от долу не е съгласно

Мнениеот borkata3000 » 31 Май 2008, 09:52

Здравейте!
Живея на първия етаж. Скоро магазинното помещение под мен ще заработи като заведение. Шумотевицата ще е на ниво. Интересува ме дали законово някъде са описани моите права и задълженията на шумопроизводителя, нива на шум и т.н. И при проблеми, от коя институция да търся съдействие?
Благодаря!
borkata3000
Нов потребител

Re: Решили сме да поспим, а заведението от долу не е съгласн

Мнениеот donna » 31 Май 2008, 09:57

borkata3000 написа:Здравейте!
Живея на първия етаж. Скоро магазинното помещение под мен ще заработи като заведение. Шумотевицата ще е на ниво. Интересува ме дали законово някъде са описани моите права и задълженията на шумопроизводителя, нива на шум и т.н. И при проблеми, от коя институция да търся съдействие?
Благодаря!

Вижте за да има магазин или др. там заведение и каквото и да е трябва да има съответните разрешителни от компетентните органи ...така никой не може да ви даде отговор ...
Ако са много шумни една жалба до РИОКОС/бившето ХЕИ/,те трябва да дойдат и да измерят шума ...и ако преминава нормите ,мда може да се затвори това помещение ,но не е лесно.
donna
Старши потребител

Re: Решили сме да поспим, а заведението от долу не е съгласн

Мнениеот naughty » 01 Юни 2008, 01:35

borkata3000 написа:Здравейте!
Благодаря!

Борка, забрави за ХЕИ, подкупни кучета са - НЕ разчитай да ти замерят каквото и да е било. Говоря от опит. Предупреждават собствениците на ресторанта и в деня на измерването е тихо като в детска стая, после ресторантьорите изполват протокола като почнеш да пускаш жалби насам натам... Имам АБСОЛЮТНО същия проблем и до момента единствено с полиция се оправям. Виж до кога им е работното време (при мойте е до 23) и веднага викай полиция на 166 след като им мине работното време. Много се дразнят защото им гониш клиентите и изведнъж започват да се вслушват с молбите ти за по-тиха музика след 22, за непускане на вентилациите след 22 и т.н..

общо взето са голями ядове. гледай да ги спечеш отначало, защото е голяма дивотия. Вземи един адвокат да те посъветва по-детайлно, има си тънкости при преустройството от магазин към ресторант и особенно в частта на кухня и вентилация.

Успех..
naughty
Потребител

Мнениеот naughty » 10 Юли 2008, 20:27

autoproxy написа:Сложете си тапи за уши ! .... :wink: :D :D :D :D :D :D :D

хаха - без шега слагам от време на време..

абе изнервяща работа в собствения ти дом да спиш с тапи.. много малко може да се направи за съжаление.

С нетърпение очаквам новата наредба номер 1 за обществения ред (за София), очакват се приятни изненади :P :P :lol:
naughty
Потребител

Назад към Имотни казуси