начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

имотен казус за подкопане на имот

Казуси за недвижими имоти

имотен казус за подкопане на имот

Мнениеот em4etotaskova » 02 Юли 2008, 09:45

Здравейте, приятели и аз имам проблем , за чието разрешение ви моля ако можете да помогнете. въпроса се състои в това, че между моята и съседната къща има един голям орех, който е собственост на съседа, но този орех причинява вреда на къщата ми, защото корените я подкопват и тя се напуква, поради което се налага да правя непрекъснати ремонти, този орех дори е пуснал толкова големи корени, че те излизат от през шахтата от която се стича водата. Помолих общината за съдействие, но те ми отказаха такова. проблема се състои в това, че собственикът на къщата е починал, а наследника му е в чужбина с цялото си семейство. В такъв случай как се процедира и какво да направя?
Благодаря ви предварително за съдействието
em4etotaskova
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 02 Юли 2008, 10:00

Закон за собствеността.Чл. 52. (Изм. - ДВ, бр. 54 от 1974 г., бр. 36 от 1979 г., бр. 33 от 1996 г.) Не се позволява да се посаждат дървета до имота на съседа на по-малко разстояние от 3 метра за високите дървета, 1,5 метра за средните и 1 метър за ниските. Съседът може да иска разрешение от кмета на общината, района или кметството да бъдат отсечени клоните на дърветата, които се простират над неговия имот, и корените, които преминават в неговия имот. По същия ред той може да иска да бъдат преместени дърветата, които са посадени на по-близки разстояния от посочените по-горе.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот pokerman » 02 Юли 2008, 10:47

Със закона право в общината и им показвате чл.52 :)
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот law_master » 02 Юли 2008, 10:56

и ако пак не Ви обърнат внимание, има едно оранжеви руски машинки много подходящи за случая :D
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

blagodarsko

Мнениеот em4etotaskova » 02 Юли 2008, 21:30

Blagodarq vi mnogo priqteli za sadeistvieto. 6te se probvam spored kakto me savetvate. stiskaite palci :)
em4etotaskova
Нов потребител

pak vapros

Мнениеот em4etotaskova » 02 Юли 2008, 23:02

am 4e to ima takiva gotini ma6inki,:) ami ako otseka taka darvoto vapreki 4e te ne sa mi obarnali vnimanie, sam sigurna 4e za tova 6te namerqt vreme i sili da doidat i da me sankcionirat
v podoben slu4ai kakvo da pravq. a ne moje li da se napravi nqkakav dokument i kakav, s koito az po nqkakav na4in da se zastarhovam ako edin den vse pak se varne naslednika na onazi proslovuta ka6ta s tozi proklet oreh
em4etotaskova
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 02 Юли 2008, 23:26

REVOLUTION написа:Закон за собствеността.Чл. 52. (Изм. - ДВ, бр. 54 от 1974 г., бр. 36 от 1979 г., бр. 33 от 1996 г.) Не се позволява да се посаждат дървета до имота на съседа на по-малко разстояние от 3 метра за високите дървета, 1,5 метра за средните и 1 метър за ниските. Съседът може да иска разрешение от кмета на общината, района или кметството да бъдат отсечени клоните на дърветата, които се простират над неговия имот, и корените, които преминават в неговия имот. По същия ред той може да иска да бъдат преместени дърветата, които са посадени на по-близки разстояния от посочените по-горе.

Вземете си разрешението от кмета в писмен вид.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

thanks

Мнениеот em4etotaskova » 03 Юли 2008, 13:11

blagodarq mnogo :)
em4etotaskova
Нов потребител

Назад към Имотни казуси