Здравейте,
Казуса е следния.
Имаме акт 16 и по договор трябваше идеалните части от блока да се прехвърлят при плащането на последната вноска.
Да но един от собствениците на апартамент ( гараж ) в кооперацията не е в БГ и неможем да го открием.
Инвеститора казва, че трябва всички да се явят при нотариуса защото неможе да се прехвърли на части.
И така си седим без земя.
Моля, да ми отговорите дали инвеститора нещо ни будалка, и можем ли да ис получим идеалните части без липсващия собственик на гараж, и какви са рисковете за нас като не сме собственици на земята.
Благодаря!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Инвеститора неможе да прехвърли земята, блок след акт 16
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Izwenete
izchezna mi kirilicata
Blok e, 4 naslednici na zemq sa postroili blok t.e sa investitori, i nie si kupihme apartamenti na zeleno, neznam kakvo e JSK ili ne?
Tozi kojto e sobstvenik na garaja ne e ot investitorite i sobstvenicite na zemia, samo triabva da ia poluchi kaot idealna chast.
Извинете
изчезна ми кирилицата
Блок е, 4 наследници на земя са построили блок т.е са инвеститори, и ние си купихме апартаменти на зелено, не знам какво е ЖСК или не?
Този който е собственик на гараж не е от инвеститорите и собствениците на земя, само трябва да я получи като идеална част.
Blok e, 4 naslednici na zemq sa postroili blok t.e sa investitori, i nie si kupihme apartamenti na zeleno, neznam kakvo e JSK ili ne?
Tozi kojto e sobstvenik na garaja ne e ot investitorite i sobstvenicite na zemia, samo triabva da ia poluchi kaot idealna chast.
Извинете
изчезна ми кирилицата
Блок е, 4 наследници на земя са построили блок т.е са инвеститори, и ние си купихме апартаменти на зелено, не знам какво е ЖСК или не?
Този който е собственик на гараж не е от инвеститорите и собствениците на земя, само трябва да я получи като идеална част.
- Нов потребител
atamani чети внимателно отговора на колегата и ще си отговориш на въпроса. Но преди това си отговори сградата е по ЗЖСК или купувате от ивенститор б.р -строителна фирма!
-
iskrec - Потребител
Otgowor
Бях при нотариус, и ми обясни всичко.
Случва се често в нашата практика.
За недоучилите юристи и хора в моето положение:
Наистина трябва всички да присъстват. Другия вариант е по член 33 май беше да се явят един по един но със съпругите си, и пак няма да се прехвърли докато не се явят всички.
Случва се често в нашата практика.
За недоучилите юристи и хора в моето положение:
Наистина трябва всички да присъстват. Другия вариант е по член 33 май беше да се явят един по един но със съпругите си, и пак няма да се прехвърли докато не се явят всички.
- Atamani
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|