начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Нуждая се от съвет

Казуси за недвижими имоти

Нуждая се от съвет

Мнениеот stanio81 » 15 Май 2008, 11:04

Искам да попитам за един имот който придобих преди време.1/2 идеална част от имот с къща и отделни постройки в него.Застроителния план позволява строителство на калкан със съсовствения парцел,след дълги дискусии с съседа се стигна до съгласие да ми предостъпи право на строеж :roll: но след подготвяне на документите се оказа че той не си е откупил мястото от общината и това означава че собственика на 1/2 идеална част е общината.Тогава всичко придоби друг смисъл започнах да обособявам моята час като съмостоятелен парцел за да мога после да застроя колкото е дадено в сградоустройствения план на града без да питам комшията.След одобрението на кмета за разделяне на две УПИ-та и приложена от мен декларация че съседа е съгласен да строя каквото и да намеря за добре,започна изготвянето на проект,който беше внесен в общината за разглеждане и одобрение.След 4 месеца ходене по мъките и почти успех от моя страна,е постъпило възражение в общината от комшията че не е съгласен с разделянето на 2 УПИ-та,общината ми върна неодобрения проект.И сега съм с вързани ръце и незнам какво трябва да се направи???????
stanio81
Нов потребител

Re: Нуждая се от съвет

Мнениеот Melly » 19 Май 2008, 13:40

Здравейте,
Извървяли сте доста път към реализиране на намеренията Ви, но ако бяхте се консултирали преди да изготвите проекта с адвокат, щяхте да сте наясно, че трябва да постигнете съгласие за застрояване на имота и от Общината , тъй като собственик на УПИ-то е тя, а съседът Ви е собственик на къщата по силата на отстъпеното му право на строеж.
Така, че действайте разумно!
УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Нуждая се от съвет

Мнениеот Magnollia » 13 Юни 2008, 13:26

stanio81 написа:...................... и приложена от мен декларация че съседа е съгласен да строя каквото и да намеря за добре ................................... И сега съм с вързани ръце и незнам какво трябва да се направи???????

Истината е, че приложената от Вас дакларация нищо не доказва. Трябвало е да получите заверено от нотариус съгласие, че съседа Ви е съгласен да строите каквото намерите за добре, за да си осигурите доказателство за неговото съгласие. Сега е думата на единия с/у думата на другия, образно казано.

Нещата доста са се объркали и този форум не мястото да ги оправите. Намерете адвокат, който разбира от проблемите свързани с градоустройствени и технически изисквания относно застрояването на поземлените имоти.

В момента си губите времето.
Вероятно изтичат срокове, по време на които можете да реагирате адекватно. Забърквате още по-голяма каша и когато най-сетне се обърнете към адвокат може и да не може да Ви помогне.

Сигурно се чудите защо си губя времето да Ви обяснявам това.
Не е с лоша мисъл. Просто искам да насоча Вас, а и другите хора, които имат някакъв проблем да се обърнете своевременно към адвокат, докато още може да се реши проблема.
Форума е за да Ви отговори на някой дребен въпрос (насочващо) или да ви даде съвет, но не решава проблемите.

Време е хората да се научат, че при адвокат се ходи както се ходи при лекар - колкото по-рано, толкова по-добре.
Последна промяна Magnollia на 13 Юни 2008, 13:28, променена общо 1 път
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Назад към Имотни казуси