- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нуждая се от съвет
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Нуждая се от съвет
Искам да попитам за един имот който придобих преди време.1/2 идеална част от имот с къща и отделни постройки в него.Застроителния план позволява строителство на калкан със съсовствения парцел,след дълги дискусии с съседа се стигна до съгласие да ми предостъпи право на строеж но след подготвяне на документите се оказа че той не си е откупил мястото от общината и това означава че собственика на 1/2 идеална част е общината.Тогава всичко придоби друг смисъл започнах да обособявам моята час като съмостоятелен парцел за да мога после да застроя колкото е дадено в сградоустройствения план на града без да питам комшията.След одобрението на кмета за разделяне на две УПИ-та и приложена от мен декларация че съседа е съгласен да строя каквото и да намеря за добре,започна изготвянето на проект,който беше внесен в общината за разглеждане и одобрение.След 4 месеца ходене по мъките и почти успех от моя страна,е постъпило възражение в общината от комшията че не е съгласен с разделянето на 2 УПИ-та,общината ми върна неодобрения проект.И сега съм с вързани ръце и незнам какво трябва да се направи???????
- stanio81
- Нов потребител
Re: Нуждая се от съвет
Здравейте,
Извървяли сте доста път към реализиране на намеренията Ви, но ако бяхте се консултирали преди да изготвите проекта с адвокат, щяхте да сте наясно, че трябва да постигнете съгласие за застрояване на имота и от Общината , тъй като собственик на УПИ-то е тя, а съседът Ви е собственик на къщата по силата на отстъпеното му право на строеж.
Така, че действайте разумно!
УСПЕХ!
Извървяли сте доста път към реализиране на намеренията Ви, но ако бяхте се консултирали преди да изготвите проекта с адвокат, щяхте да сте наясно, че трябва да постигнете съгласие за застрояване на имота и от Общината , тъй като собственик на УПИ-то е тя, а съседът Ви е собственик на къщата по силата на отстъпеното му право на строеж.
Така, че действайте разумно!
УСПЕХ!
-
Melly - Старши потребител
Re: Нуждая се от съвет
stanio81 написа:...................... и приложена от мен декларация че съседа е съгласен да строя каквото и да намеря за добре ................................... И сега съм с вързани ръце и незнам какво трябва да се направи???????
Истината е, че приложената от Вас дакларация нищо не доказва. Трябвало е да получите заверено от нотариус съгласие, че съседа Ви е съгласен да строите каквото намерите за добре, за да си осигурите доказателство за неговото съгласие. Сега е думата на единия с/у думата на другия, образно казано.
Нещата доста са се объркали и този форум не мястото да ги оправите. Намерете адвокат, който разбира от проблемите свързани с градоустройствени и технически изисквания относно застрояването на поземлените имоти.
В момента си губите времето.
Вероятно изтичат срокове, по време на които можете да реагирате адекватно. Забърквате още по-голяма каша и когато най-сетне се обърнете към адвокат може и да не може да Ви помогне.
Сигурно се чудите защо си губя времето да Ви обяснявам това.
Не е с лоша мисъл. Просто искам да насоча Вас, а и другите хора, които имат някакъв проблем да се обърнете своевременно към адвокат, докато още може да се реши проблема.
Форума е за да Ви отговори на някой дребен въпрос (насочващо) или да ви даде съвет, но не решава проблемите.
Време е хората да се научат, че при адвокат се ходи както се ходи при лекар - колкото по-рано, толкова по-добре.
Последна промяна Magnollia на 13 Юни 2008, 13:28, променена общо 1 път
Понякога истината може да ни избоде очите ....
-
Magnollia - Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|