начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

въпрос за прехвърляне на дял от СИО

Казуси за недвижими имоти

въпрос за прехвърляне на дял от СИО

Мнениеот petko777 » 12 Юни 2008, 12:24

Уважаеми юристи,моля за Вашата помощ.Въпросът ми е следният.
Баща ми и неговата втора съпруга имат апартамент придобит по време на брака.следствие на отчуждена къщта на дядо ми през 60 те години.Аз не съм осиновен от нея,както и неиният син не е осиновен от баща ми [ тя ,както той са вдовци преди да се оженят]Тя е прехвърлиал имотите си в селото от което е на сина си.Може ли тя да се откаже от неиния дял от апартамента в полза на баща ми за да може той да го дари на сина си или внука си.
Благодаря Ви.
petko777
Нов потребител

Re: въпрос за прехвърляне на дял от СИО

Мнениеот sunrise » 12 Юни 2008, 14:02

petko777 написа:Уважаеми юристи,моля за Вашата помощ.Въпросът ми е следният.
Баща ми и неговата втора съпруга имат апартамент придобит по време на брака.следствие на отчуждена къщта на дядо ми през 60 те години.Аз не съм осиновен от нея,както и неиният син не е осиновен от баща ми [ тя ,както той са вдовци преди да се оженят]Тя е прехвърлиал имотите си в селото от което е на сина си.Може ли тя да се откаже от неиния дял от апартамента в полза на баща ми за да може той да го дари на сина си или внука си.
Благодаря Ви.

Ако е било обезщетение за отчуждена къща на дядо Ви, не мисля ,че втората съпруга на баща Ви е съсобственик. Освен , ако не са доплащали нещо в пари.
sunrise
Активен потребител

Назад към Имотни казуси