начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Завещание и запазена част

Казуси за недвижими имоти

Завещание и запазена част

Мнениеот n_chernaev » 04 Юни 2008, 20:33

Здравейте,радвам се че има форум като този,защото наистина съм много обаркана и имам нужда от съвет.Имам сеста от първия брак на баща ми,която почива в Германия, като остава само баща ми наследник, тъй като тя не е била омъжена и няма деца.Бившата съпруга на баща ми също е починала.
Има заведено дело за наследствен имот,но сега в последния момент преди решаване на делото, ответната страна /неоснователно вледееща имота/ заяви,че имало завещание написано от сеста ми, което изключва баща ми като наследник. Не го представиха,тъй като то не е в България.
Моля,отговорете ми ако има такова завещание,то накърнява ли запазената част на баща ми 1/3 и как би трябвало да се разглежда това завещание по БГ закон или по Немски? Имота е в БГ.
Благодаря Ви предварително
n_chernaev
Нов потребител

Re: Завещание и запазена част

Мнениеот donna » 05 Юни 2008, 07:57

n_chernaev написа:Здравейте,радвам се че има форум като този,защото наистина съм много обаркана и имам нужда от съвет.Имам сеста от първия брак на баща ми,която почива в Германия, като остава само баща ми наследник, тъй като тя не е била омъжена и няма деца.Бившата съпруга на баща ми също е починала.
Има заведено дело за наследствен имот,но сега в последния момент преди решаване на делото, ответната страна /неоснователно вледееща имота/ заяви,че имало завещание написано от сеста ми, което изключва баща ми като наследник. Не го представиха,тъй като то не е в България.
Моля,отговорете ми ако има такова завещание,то накърнява ли запазената част на баща ми 1/3 и как би трябвало да се разглежда това завещание по БГ закон или по Немски? Имота е в БГ.
Благодаря Ви предварително

Никой не може да ви отговори на въпроса докато не се разбере има ли завещание и ако има ккаво ипше в него.
donna
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 05 Юни 2008, 10:31

Както и чий гражданин е сестра Ви:български или немски.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот n_chernaev » 07 Юни 2008, 12:50

donna написа:Никой не може да ви отговори на въпроса докато не се разбере има ли завещание и ако има ккаво ипше в него.

За тази цел ще се опитаме да изровим завещанието успоредно с другата страна по делото. Нямаме много ясна как да постигнем това, за което отново ще ви помоля за съдействие.:)

Относно отговорът на sunrise:
Сестра ми е починала като български гражданин.
Тъй като делото се води в български съд предполагам задължително е да се прилага българският закон в този случай.

Относно отговор на spammer13:
Да, имаме адвокат по делото и се консултираме с него. Въпросът е, че не е възможно за всичко да се сети един човек във всеки един момент. За да не стават неприятни пропуски и грешки въпросът си проучваме и ние самите, после отново говорим, после отново проучваме (и ние, и той) и така.
n_chernaev
Нов потребител

Мнениеот Melly » 07 Юни 2008, 15:23

n_chernaev написа:
Да, имаме адвокат по делото и се консултираме с него. Въпросът е, че не е възможно за всичко да се сети един човек във всеки един момент. За да не стават неприятни пропуски и грешки въпросът си проучваме и ние самите, после отново говорим, после отново проучваме (и ние, и той) и така.

Прав сте N_chernaev да се вълнувате от пропускане на важен детайл в защитата Ви, но не смятате ли, че ако деликатно му подскажете възможността той да постави на обсъждане въпроса във форума, няма да се получи по-добър ефект?
Така и Вие ще можете да следите дискусията.
Мисля, че това е по-краткия и ефективен за Вас път, казвам го най-добронамерено.

УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси