Преди години баща дава на единият си син сума, като целта му е била да остави цялата къща на другото си дете. Сумата е била достатъчно голяма по това време. Срещу това получилият парите написва собственоръчно, че получава определената сума срещу това да се откаже от неговата част в наследството. Минават много години, сега синът получил къщата иска да я продаде, но се оказва, че и другият (получил парите) фигурира като наследник. Когато го приканват да се откаже от неговата част той не иска. Казва, никой нищо не ми е давал. ВЪпросът ми е как да го накараме да се откаже? Притежаваме разписката на която той пише че получава парите от бащата срещу което се отказва от своята част наследство? Разписката не е нотариално заверена, ако това има значение.
Благодаря и УСПЕХ на всеки
- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за наследство?
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Договор относно неоткрито наследство е нищожен. Дадените пари са без основание още от самото начало. Споед мен нищо не може да се направи но може да се погледне чл 341 ....... от ГПК. Поведението на една от страните е доста нечестно. Взел пари, а сега сега номера.
Успех. :
Успех. :
- annni
- Младши потребител
Mislia che ako toi sam ne se otkaje malko veroiatno e neshtata dase promeniat. Nali znaete Imal - dal, toi puk gi vzel. Ama i nasledstvoto shte mu doide dobre.
Последна промяна maria131984 на 31 Май 2008, 11:35, променена общо 1 път
- maria131984
- Нов потребител
Няма да повтарям отговорите. Казусът е ясен.
Още едно следствие, породено от факта, че навремето не е потърсена компетентна правна помощ за това, как да се разпредели имуществото.
Още едно следствие, породено от факта, че навремето не е потърсена компетентна правна помощ за това, как да се разпредели имуществото.
- Magnolia
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|