- Дата и час: 03 Дек 2024, 02:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
XaKePu???
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
XaKePu???
Zdravei te ot dosta vreme nabludavam razviteto na foruma i sabrah dosta informaciq za nqkoi otdelni potrebiteli na lex.bg.Iskam da vi pitam kakvo mislite za xakepute...Kakvo izob6to znaete za xakepute spored vas koi sa te? I za kakvo se borqt? (borqt nikoi ne se bori vseki gleda da izkara pari nqkoi stavat sadii drugi policai treti prosqt na ulicata a xakepute nalqgat on line I-net mojebi se pitate kakvo tarsqt? (temata e mnogo sku4na no vapreki tova spored vas mojete li da se opazite ot xakepu?)
- xakepa
- Нов потребител
Re: XaKePu???
Аз лично не мисля, че мога да се опазя от хакери. Не съм от поколението, което израсна с Нет-а и трудно се справям с много теща. Не съм се замисляла за философията им. Сега се сещам, че бях гледала някакъв филм от който ми остана привкус по-скоро за някакво забавление отколкото за начин за препитание. Май не знам нищо за хакерите. Мисля, че са умни деца /не знам защо си ги представям като деца/. За какво се борят - сигурно за каквото и всеки от нас, но по свой начин. Ако ги нямаше тях как щяхме да се сдобием с някой крак или сериен номер? Уж всички ги осъждат, а всички ползват услугите им! е това ако не е абсурд!
[%sig%]
[%sig%]
- ivon
Нямам мнение за хакерите. Освен, че не разбирам за какво им да влизат и правят поразии в чужди компютри вместо до напишат някоя смислена програма за това време и усилия. Е, разбойничеството е винаги било собствен си феномен.
Нямо опазване, ако действително решат да то хакнат и не си поне толкова добър.
Нямо опазване, ако действително решат да то хакнат и не си поне толкова добър.
- enigma
Хакерите изобщо не са толкова мистични фигури колкото ги изкарват по филмите... Това са си момчета и момичета, които правят поразии за удоволствие. За тях е гордост да постигнат един "пробив", а не се интересуват (е поне някои не се интересуват) да извлекат някаква изгода, като изключим славата разбира се. Струва ми се, че "системата" от десетилетия е сложила ръка в/у всички сфери на нашия живот - правила, процедури, бюрокрация, РЕД, РЕД, РЕД!!! Нет-а е единственото място, където за сега революцията, опълчването, надсмиването над "системата" все още имат някакъв реален шанс. Нет-а е единственото място, където все още има място за "герои" - но те бандитите от всички времена са били герои, защо и хакерите да не бъдат!? Аз ги подкрепям до някъде, но за съжаление ми липсват достатъчно знания, за да съм един от тях!
- Ljubezniq Los
Istinata!
Hackerite se razdeliat na mnogo pod vidove! seki vid si ima razli4ni celi a pronikvaneto vuv ne4ii kompiutar obiknoveno e trenirovka za kum neshto po slojno,
kakto lubezniat los kaza edin probiv e gordost! obiknoveno vinagi si ostaviat niakakvo dokazatelstvo za tova 4e sa proniknali vuv PC-to!
drugi puk se zanimavat sus taka nare4enia "defaceing" koeto e unishtojavaneto na niakoi websait sus cel razprostraniavane na informacia koiato te si izberat imashe mnogo defacnati stranici po temata sus bulgarite vuv libia!
drug tip hackeri sa dark hat hackerite koito se zanimavat sus "CC" Credit Cards te imat sushto mnogo vidove podhodi za krajbata na CC-ta no nai nashumialiat na posledak e phishing "inpersonating" puskat falshivi websaiti koito sa po4ti identi4ni sus websaitite na bankite! oshte edin mnogo popularen na4in se nari4a SQL Injection 4erez koito se vuvejda malak programen kod vuv poleto za username i password!
PS. zashtiteno PC niama! az li4no sum se zanimaval sus tezi neshta i ako si mislite 4e ste vuv bezopastnost kato ste si slojili antivirusna i firewall ste vuv greshka! nai malkoto ako ne uspeiat da probiat zashtitata na PC-to vi to pone neta-vi za sedmica shte ima zatrudnenia dori sus otvarianeto na Google.com
kakto lubezniat los kaza edin probiv e gordost! obiknoveno vinagi si ostaviat niakakvo dokazatelstvo za tova 4e sa proniknali vuv PC-to!
drugi puk se zanimavat sus taka nare4enia "defaceing" koeto e unishtojavaneto na niakoi websait sus cel razprostraniavane na informacia koiato te si izberat imashe mnogo defacnati stranici po temata sus bulgarite vuv libia!
drug tip hackeri sa dark hat hackerite koito se zanimavat sus "CC" Credit Cards te imat sushto mnogo vidove podhodi za krajbata na CC-ta no nai nashumialiat na posledak e phishing "inpersonating" puskat falshivi websaiti koito sa po4ti identi4ni sus websaitite na bankite! oshte edin mnogo popularen na4in se nari4a SQL Injection 4erez koito se vuvejda malak programen kod vuv poleto za username i password!
PS. zashtiteno PC niama! az li4no sum se zanimaval sus tezi neshta i ako si mislite 4e ste vuv bezopastnost kato ste si slojili antivirusna i firewall ste vuv greshka! nai malkoto ako ne uspeiat da probiat zashtitata na PC-to vi to pone neta-vi za sedmica shte ima zatrudnenia dori sus otvarianeto na Google.com
- Neophyte
Re: Istinata!
пишете на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК бе майка му стара. Много не ставате ей. Като че ли не е БГ форум, а......нямам думи!!!
- plamcho
- Младши потребител
Нямам какво да крия, че да разсъждавам за хакерите. Който има да крие да се оправя. Не нарушавам закона и не съм анонимен. Тъй че....който има проблем, да си го решава.
- plamcho
- Младши потребител
не ги отричам- напротив. Само казвам, че няма какво да ми разбиват - нищо не е скрито. И не пиша анонимно тук. Анонимните пишещи нямат тежест в канала.
- plamcho
- Младши потребител
Въпрос към пича: "Юрист ли сте?"
-
cleo - Потребител
Dobre kazano Пича. Ako se razdavaha medali za tova 4e vlizam i si krada dll.windows files ot PC-to na ne4i individ bez negvo znanie i pozvolenie sigorno 6tah da sam otrupan s medal4eta... No e e tam vaprosa ima ne6to qko ima trupka zavisi kade si i kakvo pravi6...
- xakepa
- Нов потребител
За хакерите знам толкова,колкото и повечето хора.Но знам и това,че истинският хакер не говори за себе си и никога не споменава,че е хакер и не коментира нищо по тези въпроси.Тия дето обичат да говорят на тази тема и се наричат хакери не са истински такива.
- наблюдател
Е, аз не чух някой тук да каза - АЗ СЪМ НАЙ-ОПАСНИЯ хакер. И не е вярно, че не се хвалят - даже обратното, но ако си кука, ще ти кажат, "Ооооо аз съм социално слаб и пея в хор, не съм от тук и съм за малко..." тия хора са специалисти в една област, която се нарича "Социално инженерство" - т.е. това е хипертрофирала мнителност, примесена с грандиозни знания и умения по елементарна човешка психология. С други думи - те избират индивидуален подход към всеки един човек, представляващ цел за тях и го омагьосват, или са в състояние да усетят, кога към тях се прилагат същите мерки ( ако във форума има разведки те веднага ще разберат за какво говоря)...лука ви са :))) Как се крадат масата от кредитните карти - ами собственикът е подведен САМ да си каже данните; да си отвори портовете на ПС-то; да си даде телефона и т.н. Та в тая връзка - тия много, много умни и изобретателни момчета и момичета никога няма да се похвалят на някого извън тяхната гилдия или НА НЯКОЙ, КОЙТО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ОЦЕНИ ДЕЙСТВИЯТА ИМ!!! Защото е тъпо да се хвалиш на баба си, че си хакнал сървър на Мин. на вътрешните работи или дори нечие ICQ, щото тя женицата ще те погледне мило и ще каже: Браво, баби, - айде сега хапни още едно кюфтенце! :))))))))
П.С. Нашите математически и информатически факултети гъмжат от такива деца, които могат, друг е въпроса, дали искат да правят зулуми...
П.С. Нашите математически и информатически факултети гъмжат от такива деца, които могат, друг е въпроса, дали искат да правят зулуми...
- Ljubezniq Los
Социалното инженерство ,колега е явление,което тепърва навлиза у нас за съжаление.С напредването на комуникациите и модернизация на банковата система и прочие, все повече ще стават жертвите на "социалните инженери".
- наблюдател
Колега, сърказмът ви е убийствен, но повярвайте ми - напълно излишен! Ако темата по някаква причина не ви е интересна или не се намира във вашата компетентност (тя не е и в моята-бел.ред.) и няма какво да добавите или неискате да добавите по същество, то моля не се намесвайте. А що се отнася до "Социалното инженерство" - то си е интересна материя и съвсем не до там въображаема...:))) Проявление на социалното инженерство, макар и неосъзнато, е всяка свалка, всеки флирт, всеки опит да "забиеш" някое гадже - "требва си подход, разбираш ли..." :)))
- Ljubezniq Los
Wow, easy, Napster. Грешно си ме разбрал, но тъй като аз не отказвам на предизвикателства - ще ми бъде любопитно да видя ти к`ъв майстор си. Или просто се правиш на мъж, а. Което btw е много лесно тук. Марина
P.S. Дай да не разваляме хубавия бой с кавга, а ;))))))))))
P.S. Дай да не разваляме хубавия бой с кавга, а ;))))))))))
-
bridget - Младши потребител
Колега Лос,извинявай,че изказването ми е прозвучало саркастично,но повярвай ми не е такова.Напълно добронамерено съм се включил в темата с това,докъдето стигат познанията ми по въпроса.Сарказма освен друго се поражда и от добро познаване на материята,съчетано с лошо възпитание.А аз по въпросите на хакерството не съм компетентен чак толкова,че да проявявам сарказъм спряма "несведущите".
А хакерството си е като тъмната страна на силата,според мен.Това означава да имаш някакви способности и зависи за какво ги използваш.Ако е за лоши неща то тогава те наричат хакер.
А хакерството си е като тъмната страна на силата,според мен.Това означава да имаш някакви способности и зависи за какво ги използваш.Ако е за лоши неща то тогава те наричат хакер.
- наблюдател
Това за тъмната страна ми хареса :) Но в епизод 3 не казаха ли нещо от сорта, че the dark side of the force is a pathway to many abilities some of them considered to be unnatural :))))))))))) Аз доколкото си спомням съм чела в някаква книга от сорта на "Нещо си for dummies", че хакерите били добрите момчета, а кракерите - лошите. Един вид първите са добрите ченгета, които понякога си служат с леко незаконни способи. Не знам. Може и книгата да е била старо издание... но във всеки случай всеки сам решава какво да прави, как да го прави и какъв да бъде. А и да не забравяме старата песен, че добрите момчета не винаги са облечени в бяло.
- Marina
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|