- Дата и час: 03 Дек 2024, 02:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Топ кантора или ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Топ кантора или ?
Въпросът ми е до адвокатите в този форум: управляваме среден по мащаби бизнес и разбираемо ни се налага да ползваме адвокатски услуги - трудови въпроси, спорове по договори, преговори. Досега сме сменили по различни причини няколко адвокати, към които ни насочваха приятели/познати. Решихме да приключим с тази практика. Сега разглеждаме въпроса дали да не установим контакт с някоя голяма кантора, с която евентуално да сключим договор за правно обслужване. Ще се радвам да чуя професионалното ви мнение за плюсовете и минусите (от гледна точка на бизнеса като клиент) от обслужването от топ кантора в сравнение с услугите на самостоятелен адвокат и по-специално има ли смисъл да плащаме по-високи хонорари или ще плащаме за марка, а не за качество. Моля за обективно мнение - по форуми в интернет адвокат няма да си изберем, така че няма смисъл да си правите лична реклама.
- Boev
Re: Топ кантора или ?
А Вие искате във форума да си направите маркетинговото проучване ли!? И сигурно Ви трябват "шарани" за тази цел!!!
- онемял
И двата случая имат положителни и отрицателни страни. Аз самият в областта на трудовото право работя с екипи от лекари, инженери, лаборатории. И за мен, и за клиентите е по-лесно, а и редно да се решават на територията на фирмата проблемите. Само нормативните актове в тази област са повече от 700, а какво остава - за не нормативните, които са специфични и абсолютно задължителни, но само за конкретната фирма и дейност. Но все пак всеки се е специализирал в една или друга област повече. Но в една от фирмите работим 3 колеги, аз не се чувствам сигурен в авторското право...
- avvocato
Обективно мнение тук няма да чуете. Грешно те избрали аудиторията. Питайте други представители на бизнеса - може би имат повече опит от вас и ще ви помогнат да добиете преценка и да направите избор.
- zvezda
- Потребител
Ще си позволя да не се съглася с колегата, но това е дълга тема, ако започнем да я разискваме.... Но от любопитство, освен за КТ и другите подзаконови актове, отнася ли се въпросът Ви и до Закона за здравословни и безопасни условия на труд? И ако е така пишете. Надявам се да съм Ви полезен. Ако имате проблеми с актове и принудителни административни мерки /предписания/, сроковете трябва да се спазват, а и контролните органи имат планове...Всеки от своята камбанария.
- avvocato
Аз имам към вас два въпроса - 1.Защо решихте да "приключите" с практиката да наемате адвокати? и след като сте взели това решение- 2.На каква друга алтернатива освен "топ-кантората" сте се спрели? Boev написа:
> Решихме да приключим с
> тази практика. Сега разглеждаме въпроса дали да не установим
> контакт с някоя голяма кантора, с която евентуално да сключим
> договор за правно обслужване. Ще се радвам да чуя
> професионалното ви мнение за плюсовете и минусите (от гледна
> точка на бизнеса като клиент) от обслужването от топ кантора в
> сравнение с услугите на самостоятелен адвокат и по-специално
> има ли смисъл да плащаме по-високи хонорари или ще плащаме за
> марка, а не за качество. Моля за обективно мнение - по форуми в
> интернет адвокат няма да си изберем, така че няма смисъл да си
> правите лична реклама.
> Решихме да приключим с
> тази практика. Сега разглеждаме въпроса дали да не установим
> контакт с някоя голяма кантора, с която евентуално да сключим
> договор за правно обслужване. Ще се радвам да чуя
> професионалното ви мнение за плюсовете и минусите (от гледна
> точка на бизнеса като клиент) от обслужването от топ кантора в
> сравнение с услугите на самостоятелен адвокат и по-специално
> има ли смисъл да плащаме по-високи хонорари или ще плащаме за
> марка, а не за качество. Моля за обективно мнение - по форуми в
> интернет адвокат няма да си изберем, така че няма смисъл да си
> правите лична реклама.
- Бистра Спасова
Според мен не ви е нужен адвокат, а юрисконсулт! Така ще може да проконтролирате работата му, ще е винаги на разположение и ще работи само за вас, т.е. няма да има други ангажименти, който да го отклоняват от работата по вашето дружество!
- Гери
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|