- Дата и час: 03 Дек 2024, 02:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Да се лъжат ли клиентите?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Да се лъжат ли клиентите?
Знам че лицемерието няма граници сред нас,но това е една реалистична тема и ако някой каже че е честен с клиентите си,лъже колегите си:)
Въпроса всъщност е в какви граници.
1Лъжа-Предприема се при регистрации и промени във фирмите,обикновенно се надслагват измислени такси или се надува до 2 пъти реалната изискуема от съда.
2Лъжа-Непрестанно идват клиенти с нереалистични искания,да им се смени името за 3-4 дни,да получат реабилитация за 3-4 дни,да се разведат за 1 седмица и т.н.Естествено е да се каже дай 1 000лв и си готов.Следва оправдание че делото не е попаднало при правилния съдия,или секретарките нарочно го бавят.
3Лъжа-Безпочвени искания на клиенти за незнам си какви обезщетения ,пускали му музика,копаели пред блока,кучето на съседа лаело и т.н.Ами щом са дошли за това да се съдят,имат излишни пари,защо да не им се вземат.
4.Лъжа-най-опасната в сферата на накзателното право.Тук примери няма да давам,всеки си ги знае.
Следват коментари-"От такива юристи като теб излиза лошо име на адвокатите"
"Ще си ядеш боя някъде"
"Как може такова безочие и наглост"
и т.н
Така че спестете си ги ,които има да каже друго да заповяда.
И честит празник
Въпроса всъщност е в какви граници.
1Лъжа-Предприема се при регистрации и промени във фирмите,обикновенно се надслагват измислени такси или се надува до 2 пъти реалната изискуема от съда.
2Лъжа-Непрестанно идват клиенти с нереалистични искания,да им се смени името за 3-4 дни,да получат реабилитация за 3-4 дни,да се разведат за 1 седмица и т.н.Естествено е да се каже дай 1 000лв и си готов.Следва оправдание че делото не е попаднало при правилния съдия,или секретарките нарочно го бавят.
3Лъжа-Безпочвени искания на клиенти за незнам си какви обезщетения ,пускали му музика,копаели пред блока,кучето на съседа лаело и т.н.Ами щом са дошли за това да се съдят,имат излишни пари,защо да не им се вземат.
4.Лъжа-най-опасната в сферата на накзателното право.Тук примери няма да давам,всеки си ги знае.
Следват коментари-"От такива юристи като теб излиза лошо име на адвокатите"
"Ще си ядеш боя някъде"
"Как може такова безочие и наглост"
и т.н
Така че спестете си ги ,които има да каже друго да заповяда.
И честит празник
- Незнам
Re: Да се лъжат ли клиентите?
Дали да излъжете някой зависи само и единствено от Вашия морал! Но и това сигурно вече сте го чували ...има и нещо друго обаче ...когато лъжете по този начин създавате впечатление у хората, че някой друг не си е свършил работата - отделен съдия, канцеларията на съда...още повече ..в нерядки случай създавате впечатление, че някой е нарушил закона ...така се създава едно негативно отношение у човека спрямо институцията, което е абсолютно неоправдано. Дори и да решите да излъжете някой не прехвърляйте лъжата си върху другите - те не го заслужават ..замисляли ли сте се върху това?! Бъдете поне малко честен, бъдете изобретателен ако искате и се постарайте да отговаряте сами за постъпката си и да не се криете зад гърба на другите.
- 123
Що за тема е това?!
Ако лъжеш клиентите си, ще ти остане ли някакво себеуважение ?
Името ни се гради цял живот, а може да се срине с една единствена необмислена стъпка.
Ако лъжеш клиентите си, ще ти остане ли някакво себеуважение ?
Името ни се гради цял живот, а може да се срине с една единствена необмислена стъпка.
- protekta
- Потребител
Жал ми е за хората, които незнаят друг начин да си изкарат прехраната освен да излъжат клиентите гласували им доверие. Жал ми е че лекарите в нашата мила страна оценяват човешкия живот на 500 лева. Жал ми е че си плащаме данъците за да могат ромите са не си плащат тока. Жал ми е че в България депутат е мръсна дума. Жал ми е че Азис е по-известен от Алеко Константинов. Жал ми е че имаме 500 поговорки за лъжата и нито една за любовта................................................
Жал ми е че отново идват избори а избор няма. Жалко мили мои санароници...........жалко.
Жал ми е че отново идват избори а избор няма. Жалко мили мои санароници...........жалко.
- GLIGANA
Колкото и сляпо и понякога може би незаслужено оправдавам и защитавам колегите, с тебе, брато не мога да се съглася, освен с т.3-та.
1. Регистрацията на фирма е сладка работа и аз разбира се много я тача, но това не е адвокатска работа в пълния смисъл на думата. Нормално е например да вземеш на клиента за вписване на продажба на 100% от капитала на ЕООД ДТ като за прехвърляне на предприятие, но това е заради глупавата осморка във фирмено в СГС, които твърдят, че се получавал ефект на прехвърляне на пр-е. Иначе да лъжеш за ДТ е тъпо, щото, освен, че си плюещ в лицето и много лесно могат да те хванат и тогава.....
2. Може развод за 1 седмица и смяна на име за 3-4 дни и реабилитация и т.н. Може, що да не може. Ти ако не можеш не се хващай. Хората плащат за резултат в този случай и като не си в състояние - връщаш надвзетото.
Пример: Вземам двойно, ако искат фирма за 3 дни и ако не стане - връщам, ама не цялата сума, а само горницата.
3. Тука съм съгласен. Имам един клиент дето иска да се сдобие с нотариален акт за общите части на мазето във входа, в който живее. Луд. Казвам му:"не може", а той:"ще ида при друг". Добре ще пробваме. Дай Х лева и ела догодина, че бавно става. Такива идиоти не ги жалете. Мор и толкова.
4. За наказателното не те разбрах, но там винаги може да се прецени поне дали ще лежи ефективно или не. Това може, с условности да се обещае.
Бах мама му, много написах, ей!:-)))
Честит на всички ЮРИСТИ!
PS
Донке, това зе тебе не се отнася, нал се сещаш!:-))))
1. Регистрацията на фирма е сладка работа и аз разбира се много я тача, но това не е адвокатска работа в пълния смисъл на думата. Нормално е например да вземеш на клиента за вписване на продажба на 100% от капитала на ЕООД ДТ като за прехвърляне на предприятие, но това е заради глупавата осморка във фирмено в СГС, които твърдят, че се получавал ефект на прехвърляне на пр-е. Иначе да лъжеш за ДТ е тъпо, щото, освен, че си плюещ в лицето и много лесно могат да те хванат и тогава.....
2. Може развод за 1 седмица и смяна на име за 3-4 дни и реабилитация и т.н. Може, що да не може. Ти ако не можеш не се хващай. Хората плащат за резултат в този случай и като не си в състояние - връщаш надвзетото.
Пример: Вземам двойно, ако искат фирма за 3 дни и ако не стане - връщам, ама не цялата сума, а само горницата.
3. Тука съм съгласен. Имам един клиент дето иска да се сдобие с нотариален акт за общите части на мазето във входа, в който живее. Луд. Казвам му:"не може", а той:"ще ида при друг". Добре ще пробваме. Дай Х лева и ела догодина, че бавно става. Такива идиоти не ги жалете. Мор и толкова.
4. За наказателното не те разбрах, но там винаги може да се прецени поне дали ще лежи ефективно или не. Това може, с условности да се обещае.
Бах мама му, много написах, ей!:-)))
Честит на всички ЮРИСТИ!
PS
Донке, това зе тебе не се отнася, нал се сещаш!:-))))
- Таралан Кольо
Браво, Глигане, добре казано!
- justine
- Потребител
Коле,на мен никой не ми се е случвало да ми каже-"Ще ида при друг"
Като им кажеш не мога те отиват при другия без предупреждение!!!И смяна на име за 3 дни ,по съдебен ред не може да стане,ама невъзможно е!!!!!!
За Наказателното ти давам един елементарен пример,без да намесваш съдията или прокурора.Казваш му в дознанието и следствието,признай всичко за да направим споразумение и най-много 6 месеца до 1 една година затвор.Онзи признава и ако има и свидетели патува.Като даде прокурора указание за разпит пред съдия,и знаеш че обвинението се гради само на свидетелски и неговите показания,му казваш пред съдията да си ги оттегли.Ти вече си сигурен че ще го отървеш и му казваш дай 2 000евро да те онивинят напълно и условна присъда даже няма да имаш,защото "открих дупка в закона":)
Сега наистина не е редно да лъжеш че даваш подкупи на магистрати,тука вече може да пострадаш и то много.За това долу ръцете от там.Но защо пък да не се оправдаеш че работят много мудно,секретарките са забавили делото,съдията е излязъл в отпуск и т.н.На последното може да се смеете,но простодушието на селския бек кацнал в София е безгранично:)
Колеги уважавайте труда си,хонорарите определени от ВАС в наредбата са смешни,не може за 100-200лв да пишем молби че и дела да водим после.Само за проучване на дело и даване на мнение по него трябва да се вземат по 100-на лева.
Като им кажеш не мога те отиват при другия без предупреждение!!!И смяна на име за 3 дни ,по съдебен ред не може да стане,ама невъзможно е!!!!!!
За Наказателното ти давам един елементарен пример,без да намесваш съдията или прокурора.Казваш му в дознанието и следствието,признай всичко за да направим споразумение и най-много 6 месеца до 1 една година затвор.Онзи признава и ако има и свидетели патува.Като даде прокурора указание за разпит пред съдия,и знаеш че обвинението се гради само на свидетелски и неговите показания,му казваш пред съдията да си ги оттегли.Ти вече си сигурен че ще го отървеш и му казваш дай 2 000евро да те онивинят напълно и условна присъда даже няма да имаш,защото "открих дупка в закона":)
Сега наистина не е редно да лъжеш че даваш подкупи на магистрати,тука вече може да пострадаш и то много.За това долу ръцете от там.Но защо пък да не се оправдаеш че работят много мудно,секретарките са забавили делото,съдията е излязъл в отпуск и т.н.На последното може да се смеете,но простодушието на селския бек кацнал в София е безгранично:)
Колеги уважавайте труда си,хонорарите определени от ВАС в наредбата са смешни,не може за 100-200лв да пишем молби че и дела да водим после.Само за проучване на дело и даване на мнение по него трябва да се вземат по 100-на лева.
- Незнам
Абе, улавял съм колеги адвокати, които са лъгали клиентите си, че по наказателни дела са ми давали рушвети, но съм се правил че не съм го чул. Нали знам как се изкарват пари в тия времена. Всеки лъже отвсякъде. И при повдигане на обвеинение се е случвало често адвокати да лъжат клиентите си пред мен /колко е тежко положението, опасност от задържане, че едвам са ме уговорили с много труд да бъда снизходителен и т. н. и т. н., което не е вярно. Тоест оправдават си парите. И аз си мълча,какво друго да правя? Какво ще си говорят си е техен проблем. Това е фактор произлизащ от частния характер на работата на адвоката, от несигурния доход, "плаващото" положение и т. н. Все пак където има частен бизнес, там морал не е имало никога, а естеството на работата на адвоката се подчинява 100% на пазарните правила. Така че, аз го приемам за нормално. Просто няма друг начин, пък и който си дава парите е длъжен да пита за какво става въпрос. И аз като бях адвокат и аз ги въртях тия чалъми - принуден от несигурността, безизходицата и безпътицата на всяка частна инициатива в България - пък била тя и на прага на адвокатското поприще!!!
- plprodanov
- Младши потребител
Проблема не е в адвокатите, а в клиентите. Много често се обръщат към адвокат едва когато нещата са непоправими и всеки уважаващ себе си колега прави невъзможното, за да е доволен "негово величество- клиента", които в крайна сметка пак е недоволен, защото са му взели много пари. Така ще бъде докато българина се научи, че е хубаво да се консултира с адвокат предварително и да си плати консултацията и след това да прави или не това което е решил, а не обратното. А що се отнася до колегите, които надуват хонорарите - браво на тях, докато има хора, които не оценяват работата на другите - така ще е. Никой не ходи на зъболекар, когато му е счупен крака, нали???
- Rosses
Чудя се как един следовател който държи на авторитета си може да каже нещо такова. Как може да се мълчи, докато пред теб се обяснява на обвиняемия, колко трудно си бил убеден в нещо. Не е луд тоя адвокат който си е поискал парите и е казал че ти е дал подкуп, а ти, че си позволил да го направи. Как може да петниш по толкова безочлив начин името на следователя. Не са ли достатъчно нападките от всякъде?
Така както го обясняваш, явно само на думи е било трудно да те убеди в нещо адвоката. Срамувам се че има следователи като теб!
Така както го обясняваш, явно само на думи е било трудно да те убеди в нещо адвоката. Срамувам се че има следователи като теб!
- sledomagrz
- Младши потребител
мнооо си тъп
1. Дори прокурора да оттегли обвинението - съда не е обвързан!
2. Обвиняемият, респ. уличеният дава обяснения, а не показания!
Иначе си прав, но..... наредбата е с указателни тарифи - не случайно няма максимум!
2. Обвиняемият, респ. уличеният дава обяснения, а не показания!
Иначе си прав, но..... наредбата е с указателни тарифи - не случайно няма максимум!
- indiAD
Mozhe li da izkazha mnenie ot strana na klienta? Znaete li kolko hora si muknat problemite, prosto zashtoto ne mogat da si pozvoljat advokat. Taksite sa visoki, honorarite sa visoki i delata se vlachat s meseci i godini. Horata njamat doverie v sistemata na pravosudieto. Az lichno imam mnogo prijateli advokati i izvestno vreme rabotih v juridicheska nepravitelstvena organizacija i mi se iska da vjarvam, che sistemata raboti perfektno. Cenja truda na vseki chovek. Predstoi mi da zaveda delo, no chestno kazano, dulboko v sebe si se strahuvam, che shte plashtam, a njakude verigata shte se razpuka. I se pitam, shte spechelja li deloto? A dori i da spechelja deloto, shte mi se vuzvurne li investicijata? Zasluzhava li si sredstvata, vremeto i nervite?
Taka che, ne luzhete klientite. Suglasna sum, che mnogo hora v Bulgaria sa "negramotni", i hodjat kato muhi bez glavi. Ama mogat li da budat v krak s vsichki novi zakoni, puk i po-stari i vsichkite im izmenenia. Az li da vi objasnjavam. Vie se rovite i sum sigurna, che kantorite vi sa pulni sas skupi sbornici ot zakoni, povecheto ot koito veche sigurno ne mozhete da polzvate. Cehta i tozi forum i vizhdam kak sporite po razlichni vuprosi. Sthom na vas ne vi e jasno ponjakoga, kak mozhe da bude jasno na edin obiknoven chovek.
Vuv vashite ruce e spokojstvieto na naroda! Zashtitete pravoto!
Taka che, ne luzhete klientite. Suglasna sum, che mnogo hora v Bulgaria sa "negramotni", i hodjat kato muhi bez glavi. Ama mogat li da budat v krak s vsichki novi zakoni, puk i po-stari i vsichkite im izmenenia. Az li da vi objasnjavam. Vie se rovite i sum sigurna, che kantorite vi sa pulni sas skupi sbornici ot zakoni, povecheto ot koito veche sigurno ne mozhete da polzvate. Cehta i tozi forum i vizhdam kak sporite po razlichni vuprosi. Sthom na vas ne vi e jasno ponjakoga, kak mozhe da bude jasno na edin obiknoven chovek.
Vuv vashite ruce e spokojstvieto na naroda! Zashtitete pravoto!
- danni
- Младши потребител
Виж какво, ти симпатяга /мъжка или женска/ виждал/а ли си някога жив престъпник? Нали разни теоретици и други ъкъллий б/езхаберници като теб объркват нещата. Защо даваш мнение за някого като не го познаваш? Че и даваш мнение кой кого може да убеди. Срамуваш се, а??? Срамувай се само от миризливия си задник. Знаеш ли колко боклуци и престъпна измет са минали през..........., на път към федералната килия??? - с панорама към двора на затвора??? С метална дограма, за по сигурно. Я хвани една полицейска палка и намачкай муцуната на една гадина да видиш как е.....ако ти се хареса значи ставаш за ченге. Ако не ти хареса......си я напъхай отзад. Щото аз съм намачкал муцуните на много. Като не знаеш симпатяго за какво става въпрос, не се изказвай неподготвен/а/. А ако си мислиш, че тоя на който си отговорила може да бъде лесно убеден в нещо, върви и го убеди. Да видиш на място как ще стане. Независимо от това къде и и какъв си. Първо пробвай и тогава говори. Събери опит и тогава се изказвай. Айде - Лека нощ, че късно стана.
- pisanata
- Нов потребител
Колеги, не можете ли да спазвате добрия тон?! Всеки е изпитвол негативни чувства, но все пак всички знаем, че "думите отлитат, написаното остава...".
На първия въпрос: Трябва ли да се лъжат Клиентите-никога не си го позволявам, но ако трябва да съм честен самите клиенти ни подвеждат...Аз самият правя услуги на мои познати, но може би не се оценява...Вбесен бях когато клиент трябваше да плати хиляди /акт по чл.72 от Закона за турезма/, а се стискаше за жълти стотинки...А що се отнася до наказателното право, нямам думата, но се надявам тези които работят в тази област да са достатъчно достойни хора. Все пак всички ние живеем тук и сега и на всички ни е писнало от гадости...
На първия въпрос: Трябва ли да се лъжат Клиентите-никога не си го позволявам, но ако трябва да съм честен самите клиенти ни подвеждат...Аз самият правя услуги на мои познати, но може би не се оценява...Вбесен бях когато клиент трябваше да плати хиляди /акт по чл.72 от Закона за турезма/, а се стискаше за жълти стотинки...А що се отнася до наказателното право, нямам думата, но се надявам тези които работят в тази област да са достатъчно достойни хора. Все пак всички ние живеем тук и сега и на всички ни е писнало от гадости...
- avvocato
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|