- Дата и час: 03 Дек 2024, 19:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отговорност на адвокат
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
87 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
отговорност на адвокат
Бихте ли ми дали съвет как да потърся отговорност от адвокат, който не си изпълнява задълженията към клиента.
На първа инстанция се яви.Беше му платено предварително за всичко.Предварително проучване на делото-300 евро и 1 000 евро за цялото дело.На самото пълномощно за адвокатска защита пише 200лева.
След като спечелихме на първа инстанция, ответната страна обжалва. Нашият адвокат обаче не възнамерява да има нищо общо вече след като му е платено.Срахувам се че няма да се яви пред втора инстанция, при опит да се свържа с него или не вдига телефона или се държи арогантно и иска още пари.
Какво да направя?
На първа инстанция се яви.Беше му платено предварително за всичко.Предварително проучване на делото-300 евро и 1 000 евро за цялото дело.На самото пълномощно за адвокатска защита пише 200лева.
След като спечелихме на първа инстанция, ответната страна обжалва. Нашият адвокат обаче не възнамерява да има нищо общо вече след като му е платено.Срахувам се че няма да се яви пред втора инстанция, при опит да се свържа с него или не вдига телефона или се държи арогантно и иска още пари.
Какво да направя?
- Виолета
Re: отговорност на адвокат
Ами възнагражденията са за една инстанция и никой не ти е длъжен да се явява безплатно на втора! Що се касае до написаното в пълномощното, то това вече е срамота, но ти като го подписва къде гледа, а?
Какво е делото? Граждански или наказателно?
Какво е делото? Граждански или наказателно?
- Таралан Кольо
той си е свършил работата в първа инстанция.Като му платите ,ще се яви на втора.Не виждам къде е проблема.А за това какво пише в пълномощното...............вие сте го подписали Нали?
- Галина
Сменете адвоката си. Каквото и да направите той може да направи така, че да загубите делото. Пък и тоя хонорар се дава ако има извършено тежко престъпление от някого - например - убийство. Това са безбожни пари. А що се касае до пълномощното - това е адвокатска практика да се пише така. Все пак в частния бизнес има едно правило, и то е "няма никакви правила".
- plprodanov
- Младши потребител
Делото е административно.
Дадохме парите за цялото дело наведнъж, така се уговорихме. Къде отива етиката и морала на адвоката? Не може ли да се разчита на думата на човек, който разчиташ да те защитава пред съда? А не мога ли да потърся някаква отговорност за неизпълнение на задълженията му и за немърливост пред САК?
Дадохме парите за цялото дело наведнъж, така се уговорихме. Къде отива етиката и морала на адвоката? Не може ли да се разчита на думата на човек, който разчиташ да те защитава пред съда? А не мога ли да потърся някаква отговорност за неизпълнение на задълженията му и за немърливост пред САК?
- Виолета
kakva otgovornost 6te tyrsite pred sak-ta toi e spe4elil deloto?! a kolko pari ste dali-imal-dal sa kazali horata. za6to se podpisahte na dogovora za pravna pomo6t, sled kato ste dali mnogo pove4e ot 200 leva-a tova moje da e samo va6e tvyrdenie. vyznagrajdeniqta sa za edna instanciq, ima minimum, no ne i maximum.
- syn4oto
С истинско съжаление трябва да Ви кажа, че пред когото и да му потърсите отговорност резултатът абсолютно сигурно, ще е единствено още разходи от ваша страна и нулеви послезствия за него.
Аз също съм адвокат но искрено ненавиждам точно тези колеги, заради алчността на които страдаме после ние, които се опитваме да сме коректни с клиентите, защото професията ни изисква да помагаме на хората, а не да им задълбочаваме проблемите и най-вече да спазваме уговорките си.
Единственото което можете да направите, е да разгласите на максимално много възможни места името на некоректния адв. с което да предпазите други хора!
P.S. Не си сътавяйте мнение за всички адвокати.
Аз също съм адвокат но искрено ненавиждам точно тези колеги, заради алчността на които страдаме после ние, които се опитваме да сме коректни с клиентите, защото професията ни изисква да помагаме на хората, а не да им задълбочаваме проблемите и най-вече да спазваме уговорките си.
Единственото което можете да направите, е да разгласите на максимално много възможни места името на некоректния адв. с което да предпазите други хора!
P.S. Не си сътавяйте мнение за всички адвокати.
- Stal
не е морално да нападате колегата, той е взел пари , но си е свършил работата.
сигурна съм, че уговорката е била за първата инстанция. доволна сте от изхода, а не сте доволна , че трябва да заплатите за добрия му труд пред втората инстанция.
сигурна съм, че уговорката е била за първата инстанция. доволна сте от изхода, а не сте доволна , че трябва да заплатите за добрия му труд пред втората инстанция.
- 789
Жалко, че защитавате неморално поведение на колега. Вече казах, че уговорката беше до края на цялото дело, а той като взе парите неиска и да чуе да се яви пред втора инсанция.
Нима едно становище пред Окръжен съд за принудителна административна мярка може да се оцени на 1300 евро?
Като се дават добри пари не бива да се забравя да се свърши и добра работа.
Затова адвокатите не се ползват с добро име в обществото.
Нима едно становище пред Окръжен съд за принудителна административна мярка може да се оцени на 1300 евро?
Като се дават добри пари не бива да се забравя да се свърши и добра работа.
Затова адвокатите не се ползват с добро име в обществото.
- Виолета
Ако това което казвате е вярно, то наистина може да се говори за неморално поведение. Но също така и не виждам как можете да търсите някакъв вид отговорност от колегата при положение, че има подписан договор за правна помощ и тя вече е извършена. Всичко друго остава в сферата на вашите евентуални устни уговорки и тяхното неспазване. А моето лично мнение за такива хора е, че именно те са тези които създават лошото име на адвокатите.
- nkunev
- Младши потребител
Re: Stal
Благодаря за подкрепата. Мисля, че човек трябва да бъде принципен и коректен най малко, когато се касае до това, че му доверяват делата си и му плащат добре за това. Това,че става въпрос до колега не означава,че трябва да е прав на всяка цена. Хора всякакви, а и не е добре да се петни името на всички. Трябва да има правила и етика за всички.Не може адвокатите да са над закона.Не разбирам циничното поведение на оня Таралан.
- Виолета
Re: Stal
Aз също не го разбирам, но се сещам че Народа го е казал добре, тя простотията не ходи по животните, а по хората!
P.S. Съвет от мен, търсете, по възможност млад адвокат, не защото аз съм такъв, а защото просто мислим по друг начин и не приемаме клиентите, като неграмотници които да излъжем и оберем !
take kare ;-)))
P.S. Съвет от мен, търсете, по възможност млад адвокат, не защото аз съм такъв, а защото просто мислим по друг начин и не приемаме клиентите, като неграмотници които да излъжем и оберем !
take kare ;-)))
- Stal
Това последното ми хареса!
А тел. не смятам да оставям, достатъчно неща са ми на главата точно в този момент (темата ми стана интересна), ако си направиш труда ще видиш, че и mail не съм оставил.
Айде със здраве!
А тел. не смятам да оставям, достатъчно неща са ми на главата точно в този момент (темата ми стана интересна), ако си направиш труда ще видиш, че и mail не съм оставил.
Айде със здраве!
- Stal
Re: отговор Таралан
Виж сега не ми се искаше да го казвам, за да не ме нападат такива като теб, но съм дипломиран юрист и скоро ще се впиша в колегията. Адвокатската професия не е никак лека и аз самата немога често да се ориентирам какво трябва да се направи винаги.В конкретния случай имаше доверие между клиент и адвокат, което не се оправда.В пълномощното му разрешихме да напише 200лева, защото всички в тая държава правят така, за да крият данъци, но не сме очаквали такова грубо и немарливо отношение към клиентите.В крайна сметка не всичко може да се предвиди и ние останахме изл;ъгани и разочаровани.
Това, че ще стана адвокат не ми пречи да изисквам коректност и да ми се иска да му потърся отговорност.Ако ти си министър това означава ли,че ще защитаващ другите министри при каквито и да е обстоятелства? Май не си много обективен. Ясно е, че те не искат да им търсят отговорност, за да могат да постъпват по същия начин.
И последно, ако ми се налага услуга скоро (естесвено с малко чужда помощ) ще се опитам да решавам сама подобен тип проблеми и затова няма нужда да се притесняваш за "телефончето" на Стал.
Това, че ще стана адвокат не ми пречи да изисквам коректност и да ми се иска да му потърся отговорност.Ако ти си министър това означава ли,че ще защитаващ другите министри при каквито и да е обстоятелства? Май не си много обективен. Ясно е, че те не искат да им търсят отговорност, за да могат да постъпват по същия начин.
И последно, ако ми се налага услуга скоро (естесвено с малко чужда помощ) ще се опитам да решавам сама подобен тип проблеми и затова няма нужда да се притесняваш за "телефончето" на Стал.
- Виолета
Re: отговор Таралан
Виолетке, това че си дипломиран юрист май не трябваше да го споменаваш щом и се се набутала така! пък Таралан Кольо може ида е малко циничен , ама поне нарича нещата с истинските им неща! а аз между другото съм жена))
- 11111111
Re: отговор
О........ агресията и злобата така ме отблъсква........... не мисля да коментирам.
Лека му пръст на самия професор Спасов му взеха апартамента.......а пък аз това,че съм завършила току-що не означава, че знам какви мошеници могат да бъдат бъдещите ми колеги.
Лека му пръст на самия професор Спасов му взеха апартамента.......а пък аз това,че съм завършила току-що не означава, че знам какви мошеници могат да бъдат бъдещите ми колеги.
- Виолета
Stal, не учи хората на глупости! Тя няма доказателства. За "клевета" ве си ли чувал?!?!
- 345
До Виолета
В "новите" кочани с договори за правна помощ и съдействие, на средния (втори) лист, на обратната страна, т.е. 4 страница има изписано - за какво става въпрос, а именно дали ще се представлява страната на всички инстанции. По друг начин казано - попълненото пълномощно без подчертавания (за инстанциите) или изрично посочено за кой съд и на каква фаза ще се ползва, по правило задължава адвоката да се явява до откат. Същевременно, неотбелязването означава, че хонорара е само за първа (или втора, респ. трета), т.е. следва да се заплати за всяка следваща, макар тези пари да не се обявяват, защото има попълнено пълномощно още в началото и не е необходимо съставяне на последващо с цел удостоверяване на процесуално представителство.
С едно изречение: По общо правило и по буквата на закона, колегата би трябвало да се яви, но никой не може да го задължи, ако не му е платено, sorry!!!
...and justice for all!!!
ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ, ТОВА Е БГ ФОРУМ!
С едно изречение: По общо правило и по буквата на закона, колегата би трябвало да се яви, но никой не може да го задължи, ако не му е платено, sorry!!!
...and justice for all!!!
ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ, ТОВА Е БГ ФОРУМ!
- indiAD
Може би трябва в юридическите факултети да въведат специалност, която да подготвя младите колеги как да се предпазват от измами и некоректно отношение от адвокати. Скъпа Виолета, наистина старта ти е много лош, но дано това да ти служи за пример, че в нашата професия има много некоректни и измамни колеги. Срам за гилдията!
- магда
87 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|