начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

свидетелски показания

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

свидетелски показания

Мнениеот lulu » 06 Фев 2005, 22:20

Колеги, относно казусът, който ми интересува разполагам със следното даказателство-разписка от длъжника /който е неизправен/ и в която е записано, че е получил авансово определена сума за изпълнение на договора. Писмен договор няма подписан. Допустимо ли е според вас да доказвам със свидетели, че цената на договора е например два пъти по-голяма от авансово дадената с оглед на чл.133, буква "в"?
lulu
Младши потребител

Re: свидетелски показания

Мнениеот monteskio » 07 Фев 2005, 02:04

Зависи, зависи, зависи.
Зависи дали е налице изискване за форма на договора.
Доказването зависи от цената на договора. ако е над 1000лв и не е между свързани лица, то знаете , че свид.показания са недопустими.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот lulu » 07 Фев 2005, 16:55

Благодаря за мнението, но сигурно ще е любопитно да разберете, че днес ми допуснаха свидетелите. Делото се гледа от СРС.
lulu
Младши потребител

Мнениеот Пионерче » 09 Фев 2005, 04:20

Мърррр, недопустими ли или недостатъчни след определената сума.
Пионерче

Мнениеот monteskio. » 09 Фев 2005, 09:44

Зависи, зависи, зависи......
Зависи как сума сте поискали да доказвате със свидетелите. Ако сумата е била над 1000лв и то за правоотношение не между свързани лица, то е налице порочно действие на съда. Порока се отстранява като съдът не взема под внимание свидетелските показания.

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот lulu » 09 Фев 2005, 12:45

Мисля, че ако съдът нямаше да взими предвид показанията в случая нямаше въобще да ги допусне на основание чл.133 "В" от ГПК. Според мен, ограничението важи само за доказване съществуването на договор на стойност на 1 000лв. Аз доказвам сключването на договора с разписка, в която е записано изрично това. Със свидетелите ще докажа, че са дадени още пари, освен тези посочени в разписката. Мисля, че е допустимо, но не съмсрещала практика по въпроса! Явно и съда мисли като мен!
lulu
Младши потребител

Назад към Общи дискусии