- Дата и час: 03 Дек 2024, 00:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Противоконституционна ли е ДПС?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Според мен - да!
Според мен - да!
- plamen1
- Младши потребител
Re: Противоконституционна ли е ДПС?
Да!Противоконституционна е!Шепа ибрикчии,носещи български имена ,продали съвестта си/АКО ВЪОБЩЕ Я ИМАТ/не променят противоконституционната му същност.
- ippon
- Потребител
До колкото знам конституционния съд е обявил ДПС за конституционна с 5 гласа "за" и 4 "против" . Това значи ли, че ДПС е 55 % конституционна ? Тя или е конституционна, или не е. Ако е конституционна трябва да се обяви с пълно мнозинство. Все едно една жена да е "малко бременна" :)))
Между другото тук има ли някаква цензура ?
Между другото тук има ли някаква цензура ?
- plamen1
- Младши потребител
Напълно отворен сайт и форум за свободомислещи, интелигентни, умни хора, предимно юристи. Цензура в неистинския смисъл се формира от самите участници касателно нивото на дискусиите.
Мисля, че гласовете в КС бяха 5 на 6. Решение №4/21.04.1992г по к.д.№1/1991г, ДВ 35/1992г. Решението е подписано от 11 съдии. 5-ма са против обявяване на противоконституционност, 6-ма са с особено мнение. Един не е подписал решението, доколкото не е заседавал.
Личното ми становище е, че ДПС е противоконституционна партия.
Личното ми становище е, че 500 години турско робство, силно хайдушко движение, априлско въстание, една освободителна война и една националнообединителна война не бяха достатъчни да предотвратят отстраняването на турците от властта. Смятам, че участието им във властта е национално предателство, лично предателство към делото на Левски, Раковски, Волов, Каравелов, Ботев, Бенковски, хилядите загинали българи, хилядите поругани български жени, хилядите превърнати в еничари български деца, и към всички които са родени българи и се самоопределят като българи милеещи за отечеството/разбирай за останалите българи/. Смятам също, че българското гостоприемство и толерантност преодоляха връхната си допустима точка и преминаха в една извратена форма на липса на защита на националния интерес. Тези, които искат от нас да бъдем толерантни към малцинствата за да отговорим на общоевропейските, общочовешки и демократични принципи САМИ не ги спазват в собствените си държави, а за защита на националния си интерес създават войни и избиват в собствените им държави "бунтовници" /разбирай патриоти в процес на самозащита/.
Справки:
1.Войната в Ирак
2.Революционни действия в Африка, Южна Америка, Азия
3."Българофобия" на Волен Сидеров
4.Много други, малко мислене също върши работа.
Не виждам светлина в тунела, а тунел, в който всички БЪЛГАРИ вървим надолу!
Мисля, че гласовете в КС бяха 5 на 6. Решение №4/21.04.1992г по к.д.№1/1991г, ДВ 35/1992г. Решението е подписано от 11 съдии. 5-ма са против обявяване на противоконституционност, 6-ма са с особено мнение. Един не е подписал решението, доколкото не е заседавал.
Личното ми становище е, че ДПС е противоконституционна партия.
Личното ми становище е, че 500 години турско робство, силно хайдушко движение, априлско въстание, една освободителна война и една националнообединителна война не бяха достатъчни да предотвратят отстраняването на турците от властта. Смятам, че участието им във властта е национално предателство, лично предателство към делото на Левски, Раковски, Волов, Каравелов, Ботев, Бенковски, хилядите загинали българи, хилядите поругани български жени, хилядите превърнати в еничари български деца, и към всички които са родени българи и се самоопределят като българи милеещи за отечеството/разбирай за останалите българи/. Смятам също, че българското гостоприемство и толерантност преодоляха връхната си допустима точка и преминаха в една извратена форма на липса на защита на националния интерес. Тези, които искат от нас да бъдем толерантни към малцинствата за да отговорим на общоевропейските, общочовешки и демократични принципи САМИ не ги спазват в собствените си държави, а за защита на националния си интерес създават войни и избиват в собствените им държави "бунтовници" /разбирай патриоти в процес на самозащита/.
Справки:
1.Войната в Ирак
2.Революционни действия в Африка, Южна Америка, Азия
3."Българофобия" на Волен Сидеров
4.Много други, малко мислене също върши работа.
Не виждам светлина в тунела, а тунел, в който всички БЪЛГАРИ вървим надолу!
- Иван
за съжаление макиавелито е прав! - реален политически субект, чието мнение ще тежи все повече и повече предвид топенето на нацията. А турците си гласуват като по команда - там колебаещи се почти няма. Неизменно печелят 6-7%. Дано останат само толкова
- Gosho
И аз смятам, че е противоконституционна, но наистина е реална. В България реалните абсурди са просто безконечни. Мисля, че след още 10-15 години ще ни трябва отново Ботев и Левски, защото тези отново ще ни яхнат, но този път уж законно!
- jdardova
- Нов потребител
Ако всички вие сте юристи, то жалко за пропилените години. Прочетете си един път КРБ !jdardova написа:
>
>
- Поля
Конституцията не може и не трябва да заличи историята, нито да се тълкува в полза на малцинствата и в ущърб на българския етнос! Тълкуването, уважаема госпожо, е елемент на правоприлагането, и то толкова важен елемент, че в много от случаите се стига до превратно правоприлагане/какъвто е примера с делото на ДПС/.
Коя сте вие, че да съдите всички нас с толкова лека ръка? Може би ГОЛЯМА юристка, или моралистка, или сте член на ДПС? Не вярвам да сте юристка, защото изпита по история е задължителен приемен вход, за да започнеш да изучаваш тази благородна професия и наука. А от обща култура трябва да сте запозната с трагичното положение на българите и на другите нации под турско робство. Това не може и не трябва да се забравя. Съществуването на границите, на държавите и борбата за надмощие в международен план на всяка държава над всички останали е най-голямото доказателство в полза на национализма и в ущърб на глобализма. Нима Америка не иска да властва над всички останали единствено и само за собственото си благоденствие и това на гражданите си? Това е заявявано многократно от най-важните ръководители на тази държава и от нейни мислители и политолози-съветници на най-високо ниво/Бжежински-"Голямата шахматна дъска", и мн.др./. Нима Турция не е имала и не продължава да има дискриминационно и асимилационно отношение към българите в тази държава? Нима това не се отнася и за съседните ни държави без изключение? Може би с изключение на Македония, която разбира се формално е призната от България държава благодарение на едно изявление на предателя Филип Димитров. Колко от българите смятат че това е държава с македонско, а не с българско население?
В този смисъл теорията за глобализацията е прах в очите на масите, които обаче все по-ясно виждат измамата. Така че аз смятам, че национализма е най-добрата форма и най-силната гаранция за защита на личния ми интерес, независимост, сигурност, защото се осъществява в рамките на общност от хора, в които в по-малка или по-голяма степен има и частичка от моята кръв, и те са близко до моя начин на мислене, на отношение към останалите, на разбиране на света. Защото по друг начин разсъждава турчина, евреина, германеца, арабина, китаеца, японеца, колкото и общочовешки да са приетите с Декларацията за правата на човека принципи!
Бъдете здрава, но разсъждавайте трезво!
Коя сте вие, че да съдите всички нас с толкова лека ръка? Може би ГОЛЯМА юристка, или моралистка, или сте член на ДПС? Не вярвам да сте юристка, защото изпита по история е задължителен приемен вход, за да започнеш да изучаваш тази благородна професия и наука. А от обща култура трябва да сте запозната с трагичното положение на българите и на другите нации под турско робство. Това не може и не трябва да се забравя. Съществуването на границите, на държавите и борбата за надмощие в международен план на всяка държава над всички останали е най-голямото доказателство в полза на национализма и в ущърб на глобализма. Нима Америка не иска да властва над всички останали единствено и само за собственото си благоденствие и това на гражданите си? Това е заявявано многократно от най-важните ръководители на тази държава и от нейни мислители и политолози-съветници на най-високо ниво/Бжежински-"Голямата шахматна дъска", и мн.др./. Нима Турция не е имала и не продължава да има дискриминационно и асимилационно отношение към българите в тази държава? Нима това не се отнася и за съседните ни държави без изключение? Може би с изключение на Македония, която разбира се формално е призната от България държава благодарение на едно изявление на предателя Филип Димитров. Колко от българите смятат че това е държава с македонско, а не с българско население?
В този смисъл теорията за глобализацията е прах в очите на масите, които обаче все по-ясно виждат измамата. Така че аз смятам, че национализма е най-добрата форма и най-силната гаранция за защита на личния ми интерес, независимост, сигурност, защото се осъществява в рамките на общност от хора, в които в по-малка или по-голяма степен има и частичка от моята кръв, и те са близко до моя начин на мислене, на отношение към останалите, на разбиране на света. Защото по друг начин разсъждава турчина, евреина, германеца, арабина, китаеца, японеца, колкото и общочовешки да са приетите с Декларацията за правата на човека принципи!
Бъдете здрава, но разсъждавайте трезво!
- Иван
Браво колега! Това е правилния отговор за хора, които не уважават историята ни и правата ни като българи!
На Поля искам да й кажа само, че сме юристи и то дипломирани!
Че сме държали изпит по конституционно право и т.н., но е необходимо тя да препрочете основния закон на Републиката.
На Поля искам да й кажа само, че сме юристи и то дипломирани!
Че сме държали изпит по конституционно право и т.н., но е необходимо тя да препрочете основния закон на Републиката.
- jdardova
- Нов потребител
Иване както винаги си безукорен.Въпросът ми е: е ли е възъможно адвокатите да сторим нещо ,което да измие позора от челата ни ?
- ippon
- Потребител
Здравей, Ипоне!
За кой позор става дума? Доколкото схващам отношението на хората към адвокатите, то не е никак добро. Професията и "длъжността" адвокат съвсем не предизвиква положителни реакции в масата от хора. Уважението, което адвоката ползва не е резултат на онези качества, които и ти многократно си изтъквал като необходимо присъщи за адвоката/благородство в професията, висока обща култура, честно отношение към клиента и мн.др.под./, а по-скоро от страх пред знаещия и можещия. В този смисъл не че позора върви ръка за ръка с името "адвокат", но е негативно състояние, което се доближава до негативното в адвокатската професия. Например много хора са ме питали как може принципно адвоката да защитава убийци, изнасилвачи и т.н.; не е ли антиморално, несправедливо, позорно дори за адвоката и човека? Така че каквото и организирано да се предприеме от група адвокати, то няма да има добра почва именно поради тази причина. По-скоро трябва да се използва името юристи, или по-скоро негласна подкрепа на някаква идея, на някакво движение, на нещо организирано за съживяване на историческата памет, на националното самосъзнание. Разбира се проблема е много тежък, защото всъщност аз не съм видял и чел някаква научна разработка относно отношението към малцинствата освен тяхното интегриране в обществото. То за мен е много трудно, особено за циганите. Обратното означава ограничаване на правата им, което е и противоконституционно.
Единствения вариант който виждам, е политическо изолиране на ДПС чрез коалиция на всяка цена между българските партии в името на защитата на националния интерес, и ясно отграничаване на интересите на етносите като крачка към защита на интереса на българите и едно неформално, неофициално ограничаване правата на гражданите от малцинствените групи. Не искам да прозвучи противоконституционно и противоморално и противочовешко и противоправно, но не мога да приема турчина в България да има права колкото българина, включително да вземе властта и да го управлява!!!!!!!!! Ако гражданин от малцинство иска да живее в България, трябва да говори български, да зачита закона, и да няма достъп до управлението. Като не му харесва, да заминава в Турция! България трябва да бъде на българите, защото нашите деди с кръвта си са отстоявали и завоювали всяка педя от тази земя. Български гражданин от малцинствена група трябва да има правата на чужденец, и толкова! Аз съм националист по убеждение, защото смятам, че това,което обединява хората не са някакви неясни и мъгляви определения за общочовешките ценности, а общия произход и родствената връзка. Както писах по-горе, те определят общ национален манталитет, самоосъзнаване, ценностна система.
Голямото изключение е Америка. Тя е ярък пример за много социални феномени:
1.Човек, поставен в екстремна ситуация за оцеляване, дава от себе си най-доброто и постига многократно повече, отколкото ако живее в сигурна и спокойна обстановка.
2.Благодарение на това в национален идеал, в национално мислене на общество от представители от различни етноси се превъзнасят и издигат в култ печалбата, успяването на всяка цена, забогатяването, личната реализация, работоспособността-всички продукти на материалното, на имуществения успех и възход. Това са общочовешки черти, присъщи на всички нации, и нито една от тях няма характера на типичност за определен етнос. Алчността на Америка е огромна. Тя е толкова необятна, че вече няма граници и без никакъв свян и срам американците заявяват че желаят да владеят света за сметка на народите за личното си благосъстояние. Това доказва, че Америка не е толкова идеална, колкото си мислят много хора-така например наша национална черта е идеята че щастието на човека се постига чрез установяването на добро семейство, на спокоен живот, макар и не много охолен, но като цяло не личното материално благосъстояние, а това на най-близките, най-вече децата. Смело твърдя, че българите са много по-духовна нация, отколкото американците, германците, и разни други.
Много се отплеснах. Това е за позора и за национализма. Ако имаш идеи, пиши!
За кой позор става дума? Доколкото схващам отношението на хората към адвокатите, то не е никак добро. Професията и "длъжността" адвокат съвсем не предизвиква положителни реакции в масата от хора. Уважението, което адвоката ползва не е резултат на онези качества, които и ти многократно си изтъквал като необходимо присъщи за адвоката/благородство в професията, висока обща култура, честно отношение към клиента и мн.др.под./, а по-скоро от страх пред знаещия и можещия. В този смисъл не че позора върви ръка за ръка с името "адвокат", но е негативно състояние, което се доближава до негативното в адвокатската професия. Например много хора са ме питали как може принципно адвоката да защитава убийци, изнасилвачи и т.н.; не е ли антиморално, несправедливо, позорно дори за адвоката и човека? Така че каквото и организирано да се предприеме от група адвокати, то няма да има добра почва именно поради тази причина. По-скоро трябва да се използва името юристи, или по-скоро негласна подкрепа на някаква идея, на някакво движение, на нещо организирано за съживяване на историческата памет, на националното самосъзнание. Разбира се проблема е много тежък, защото всъщност аз не съм видял и чел някаква научна разработка относно отношението към малцинствата освен тяхното интегриране в обществото. То за мен е много трудно, особено за циганите. Обратното означава ограничаване на правата им, което е и противоконституционно.
Единствения вариант който виждам, е политическо изолиране на ДПС чрез коалиция на всяка цена между българските партии в името на защитата на националния интерес, и ясно отграничаване на интересите на етносите като крачка към защита на интереса на българите и едно неформално, неофициално ограничаване правата на гражданите от малцинствените групи. Не искам да прозвучи противоконституционно и противоморално и противочовешко и противоправно, но не мога да приема турчина в България да има права колкото българина, включително да вземе властта и да го управлява!!!!!!!!! Ако гражданин от малцинство иска да живее в България, трябва да говори български, да зачита закона, и да няма достъп до управлението. Като не му харесва, да заминава в Турция! България трябва да бъде на българите, защото нашите деди с кръвта си са отстоявали и завоювали всяка педя от тази земя. Български гражданин от малцинствена група трябва да има правата на чужденец, и толкова! Аз съм националист по убеждение, защото смятам, че това,което обединява хората не са някакви неясни и мъгляви определения за общочовешките ценности, а общия произход и родствената връзка. Както писах по-горе, те определят общ национален манталитет, самоосъзнаване, ценностна система.
Голямото изключение е Америка. Тя е ярък пример за много социални феномени:
1.Човек, поставен в екстремна ситуация за оцеляване, дава от себе си най-доброто и постига многократно повече, отколкото ако живее в сигурна и спокойна обстановка.
2.Благодарение на това в национален идеал, в национално мислене на общество от представители от различни етноси се превъзнасят и издигат в култ печалбата, успяването на всяка цена, забогатяването, личната реализация, работоспособността-всички продукти на материалното, на имуществения успех и възход. Това са общочовешки черти, присъщи на всички нации, и нито една от тях няма характера на типичност за определен етнос. Алчността на Америка е огромна. Тя е толкова необятна, че вече няма граници и без никакъв свян и срам американците заявяват че желаят да владеят света за сметка на народите за личното си благосъстояние. Това доказва, че Америка не е толкова идеална, колкото си мислят много хора-така например наша национална черта е идеята че щастието на човека се постига чрез установяването на добро семейство, на спокоен живот, макар и не много охолен, но като цяло не личното материално благосъстояние, а това на най-близките, най-вече децата. Смело твърдя, че българите са много по-духовна нация, отколкото американците, германците, и разни други.
Много се отплеснах. Това е за позора и за национализма. Ако имаш идеи, пиши!
- Иван
Absolutno sam na mnenie,4e e protivokonstitucionna!No skoro me nakaraha da se zamislia,4e moje bi vse pak e "po-malkoto zlo", s ogled etni4eskia model.A vse pak ne mojem da prenebregvame iziskvaniata,koito ni se postaviat ot Evropa,s ogled bade6toto 4lenstvo...
- Marrinu
Loshoto e,4e kakto vinagi mneniata se izkazvat v niakakv forum,a nishto oficialno!Kogato zapochnaha novinite na "mai4in ezik"-otidoh v Studentskia savet na SU,kadeto u4eh,no te mi otgovoriha,4e imalo 4lenove turci i ne mogat da podkrepiat iniciativata...Ta vaprosa e niakoi niakoga realno 6te tragne li da za6titava takava pozicia???!!
- Marrinu
Да, Иване,
като погледнем реално "идеалната" Америка, в която всички са "американци" мислиш ли /нали гледаме от тях/, че шепа африканци имат шанс да си направят партия/движение и дори да участват в управлението?
като погледнем реално "идеалната" Америка, в която всички са "американци" мислиш ли /нали гледаме от тях/, че шепа африканци имат шанс да си направят партия/движение и дори да участват в управлението?
- jdardova
- Нов потребител
според мен - не. те са направили по-чалко бели, отколкото лайното костов
- млад манаф
Етническите турци са приблизително 10% - 11% от населението на България. Парламентарното представителство на етническите турци е "ниска цена" за спокойствието в България. Проблемите, които България би трябвало да разрешава ако тези хора започнат да се държат като циганите са огромни. Във всички случаи тези хора щяха да намерят начин да се организират и получат представителство в Парламента, Изпълнителната и Местната власт. Това е в техен интерес и в интерес на Турция, която по този начин придобива силно политическо влияние в България. В интерес на България е организацията на тези хора да е "светска". Би било проява на здрав разум ако етнически българи са замислили и участвали в създаването на ДПС, по начин, който да позволява контрол. Безспорно това предполага, части от територията на България никога вече да не бъдат управлявани на местно ниво от етнически българи, но това така или иначе би било факт. В момента ДПС е добре организирана и обиграна политическа сила, с която се съобразяват всички политически партии. Безспорно в нея членуват предимно етнически турци, което фактически я прави "верска" , но юридически ДПС е политическа организация, в която могат да участват всички български граждани. Това са нашите закони и те са спазени. За съжаление етническите българи са неспособни да създадат такава политическа сила, дори в собствената си държава. В България, в момента, не съществува политическа сила, която има ресурса, куража и реалната възможност да "извади" ДПС от политическия живот на България. А и не е необходимо. В момента ДПС все по-често започва да отстоява "национално отговорни" позиции, които етническите българи нямат достатъчно характер и дисциплина да отстояват. Това увеличава "тежестта" на ДПС в политическия живот на България и разбира се е един рафиниран начин за подигравка с етнически българи.
- ан
Нaли уж ВКС трябва да е обективен в решенията. Тук толкова юристи се произнесоха, че е противоконституционна, а как ВКС е признал ДПС ? Гадни продажници и еврейски пионки - това са те. Всички са мекерета, както е казал Бай Ганьо. Защо в Израел няма такава етническа толерантост каквато тук ни налагат ? Защо евреинът Сорос и неговото "Oтворено общество" имат около 100 организации за за защита и интегриране на намалцинствата, а в Израел на паспортите на евреите пише 1, а на палестинците пише 2? Защо строят 10-метрова стена в ивицата Газа, а на нас ни говорят за глобализацията и как трябало да падат границите? Защо когато стане някой атентат и изнасят цялото семейство на атентатора с багера (това съм ги виждал на клип), а на нас ни говорят за етническа толерантност. Защо, когато дойдат избори в България, турците с българско гражданство в Турция ги товарят на автобусите да ходят да гласуват и след това им осребряват билета, а няма кой да плати на българите от Зап. Покрайнини например да дойдат да дласува? Защо испанците и французите не дадат свобода на баските и защо американците не отидоха да бомбандират тях, а дойдоха да се ебават със сърбите? Защо американците отидоха да освобождават угнетения иракски народ под диктатурата на Саддам, а не отидоха в някоя черна африканска държава, където има 30 авторитарни режима? Защото това са тайните конспиративни игри на един народ, който си е решил да управлява света без да се съобразява с нищо. И най-лошото е, че според тяхните планове България трябва да стане част от Турция, и да граничи с още една мюсюлманката страна - Албания. Защото този народ винаги е играл с Турция (Османката империя) в един отбор. Още от онези далечни времена, когато Иван Алексанър се жени за еврейката Сара и Българското царство се разделя на неговите синове на отделни царсвта, враждуващи помежду си и станали лесна плачка за турците, а след това евреите са на особена почит в империята (дори и Сюлейман Безумни е евреин), а след Освобождението лорд Дизраели, също от еврейси произход, защитаваше Турция
Не сте ли се питали защо най-важния стратегически партньор на САЩ е Израел, а след това Турция (трети ще стане Велика Албания) ?
Не сте ли се питали защо най-важния стратегически партньор на САЩ е Израел, а след това Турция (трети ще стане Велика Албания) ?
- plamen1
- Младши потребител
Иване,имам следната идея:да направим една среща/не понасям думите,които са производни на организирам/"на която да обсъдим проблемите свързани с грубото нарушаване на Конституцията ни.Считам,че края на месец Май е подходящо време.Мога да посоча удобно за всички колеги място където да се съберем.То е в централна България,с много удобства и приемливи цени .Има плувни басини,диискотека,добър ресторант , сто легла.Имаш ли ICQ връзка? и ако съобщи ми номера си,така ще можем да разговаряме по свободно и и по-подробно.
- ippon
- Потребител
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|