начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

граждански договор за длъжността юрисконсулт?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

граждански договор за длъжността юрисконсулт?

Мнениеот Malcheva » 20 Окт 2004, 10:26

Колеги, имам нужда от спешна консултация!
Може ли да се сключи граждански договор за длъжността юрисконсулт? Ще се счита ли за юридически стаж времето по този договор и възможно ли е при това положение юрисконсултът да извършва процесуално представителство пред съда на упълномощителя?
Malcheva

Re: СПЕШЕН КАЗУС!!!

Мнениеот bgjurist » 20 Окт 2004, 10:40

Да, колежке. Досежно стажа, ще се брои, ако се плащат осигуровките. Възможно е и извършването на процесуално представителство - законът изрично не го забранява.
bgjurist
Потребител

Мнениеот гала » 20 Окт 2004, 10:45

Da . Kолегата ви отговори точно . Е ако регистрирате договора , трябва да попълните и дан. декларация да доход .
гала

Мнениеот adv_ » 22 Окт 2004, 14:58

kolegi, niamashe li izrichno talkuvatelno reshenie po tozi vapros ot VKS - v smisal che juriskonsulta, za da moje da osashtestviava procesualno predstavitelstvo pred sada triabva da e na trudov dogovor.
adv_

Мнениеот донна2 » 22 Окт 2004, 15:04

не знам за такова решение ,но съм СРЕЩАЛА следния вариянт
договор за работа до 5 дни в месеца /чл.114 от КТ /.+граждански договор
донна2

Мнениеот гала » 22 Окт 2004, 15:08

Съдът не те пита по какъв договор работищ .Щом имаш пълномощно от фирмата за процесуално представителство , можеш да се явяваш по нейни дела .
гала

Мнениеот донна2 » 22 Окт 2004, 15:09

ПОНЯКОГА искат да представиш трудовия договор ,на мен лично са ми го искали
донна2

Мнениеот гала » 22 Окт 2004, 15:20

според мен съдията няма право да прави това .
гала

Мнениеот donna » 22 Окт 2004, 15:25

не знам дали има или няма право ,но са ми го искали ,а и от по възрастните колеги знам ,че някога са им ги искали ,така са се легитимирали
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 22 Окт 2004, 15:28

имах случай в Карлово и добре ,че носех договора ,че инъче щеше да гледа делото без мен и обжалвай после
а на шьора поиска и пътния лист за да му разпише комондировачното да не би случайно да я лъжем
всичко и представихме
donna
Старши потребител

Мнениеот АБВ » 22 Окт 2004, 18:33

Отговорът на adv е най-правилен и заслужава адмирации, само да се
сети за Решението. Успех
АБВ

Мнениеот Белчев » 22 Окт 2004, 18:35

А ЗАЩО НЕ ГО НАПИШЕТЕ?
Белчев

Мнениеот донна2 » 22 Окт 2004, 18:53

и на мен ще ми е интересно да го видя
но като се замисля , един адвокат не може да е на договор , така и един юрисконсулт би следвало да е по трудов д-р ,но като се има предвид,че за юрисконсултите за сега има няколко члена в ГПК и въпроса не е уреден май има има възможност и за граждански договор
донна2

Назад към Общи дискусии