- Дата и час: 01 Дек 2024, 00:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Провъзгласяване на задължения...имат ли право?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Провъзгласяване на задължения...имат ли право?
Здравейте,
проблемът е следния:
Дължа суми на топлофикация и в следствие, на което топлофикация е залепила съвсем официална заплаха /с подписи и печат / на входа ми, така че да се вижда от всичките ми съседи.
Та въпросът ми е: имат ли право да провъзгладяват по този начин задълженията ми към тях?
проблемът е следния:
Дължа суми на топлофикация и в следствие, на което топлофикация е залепила съвсем официална заплаха /с подписи и печат / на входа ми, така че да се вижда от всичките ми съседи.
Та въпросът ми е: имат ли право да провъзгладяват по този начин задълженията ми към тях?
- Evelina Stoeva
Re: Провъзгласяване на задължения...имат ли право?
А ти имаш ли право да не плащаш задълженията си към Топлофикация?
- Harry Potter
Според мен нямат право.Освен ако в договора не е дадено разрешение за това, но едва ли е така.
Такова обявяване ми прилича на общественото порицание от НК,което си е вид наказание и като такова може да се налага само от съда.
Такова обявяване ми прилича на общественото порицание от НК,което си е вид наказание и като такова може да се налага само от съда.
- яstavrev
И кво ся, някой ми дължи нещо, не ми плаща, и аз не мога да кажа на всички, че не ми плаща?!
Чакайте, бе, хора, дори за позорни обстоятелства (клевета) не се носи отговорност, ако изнесените обстоятелства са верни. А това може дори да се спори доколко е позорно. ;-)
Чакайте, бе, хора, дори за позорни обстоятелства (клевета) не се носи отговорност, ако изнесените обстоятелства са верни. А това може дори да се спори доколко е позорно. ;-)
- Койчо от Конаре
Защо да е правилно, Топлофикация иска да си прибира парите предварително, а засичането става в края на отоплителния сезон.Така, че тия пари може да се дължат, а може Топлофикация да ти дължи.Стига с този монопол!
- L-u
Зависи за кой период са неизплатените суми. Ако е за миналия отоплителен сезон какъв е проблема "Топлофикация" да си разлепя съобщения?
- amika
Щом Топлофикация е решила договорните отношения с клиентите й да стават публично достояние,би трябвало ,ако длъжникът плати, да обяви и че е платено.
- яstavrev
В нашия вход на видно място залепиха неизправните длъжници към Топлофикация. Един съсед- съвестен, с достойнство , си е задраскал името и е написал- платено! Почуствал се оклеветен човекът!
- Тони
като те призовават чрез ДВ после обявяват ли, че си невинен?
- amika
Съседите Ви имат право да знаят, защо те след като са изрядни платци няма да получат в следващият сезон услугата за която са плащали .Договорите с "Топлофикация" са с живущите в цялата сграда .С неплащането на задълженията си Вие като част от този договор превръщате страната получател на услугата в неизрядна.Монопола си е монопол,сиренето е с пари!
- ескимос
abe typo 4enge, ti pak li se pojavi, be
kato ne si plashta nekoj - da sprat dogovornite si otnoshenia s nego, ne da pravjat komunisti4eski agitacii - svyrshi se vashta, ne razbra li
izrjadnite platci po nikakav na4in ne biha bili zastrasheni, ako go nemashe monopola!!!
ne razbira li kuhata ti kartuna, ili mi se pravish na mnogo moralist ???
Zashto samo toploficacia ima problemi s dlyjnicite? - AMI 6TOTO NARUSHAVAT ZAKONA I TE, shtoto se nalaga zaradi teh da se priemat nedemokrati4ni i protivokonstitucionni zakoni, ot mrysnite mafiot4eta, samo i samo da zapazat mafijkata
izrjadnite platci po nikakav na4in ne biha bili zastrasheni, ako go nemashe monopola!!!
ne razbira li kuhata ti kartuna, ili mi se pravish na mnogo moralist ???
Zashto samo toploficacia ima problemi s dlyjnicite? - AMI 6TOTO NARUSHAVAT ZAKONA I TE, shtoto se nalaga zaradi teh da se priemat nedemokrati4ni i protivokonstitucionni zakoni, ot mrysnite mafiot4eta, samo i samo da zapazat mafijkata
- nekoj
Да сте видяли в ДВ да пише за какво се съдят страните или пък колко пари се дължат или да се отправят заплахи ако не се плати?
- яstavrev
Е, като го нема монопола шъ съ топлим без да плащаме ли?И шъ съ обиждаме като ни поканят да си платим?И топлото под юргана не е безплатно.При теб как е?
- ескимос
е до там ли стигна топлофикация ,като едно време по кръчмите имаше табло с лица на които не трябваше да се сервира алкохол щото били пияници , пълен цирк ами имат си ред да си събират парите или като ги лепят по входовете хората ще се засрамят и ще си платят ,то те ще си платят ама много от тях дали имат с какво , може да са го спрели парното ,ама как беше там с тръбите дето минават през апартаментите
при нас няма Топлофикация , който има парно има го локално , но въпроса ме интересува
при нас няма Топлофикация , който има парно има го локално , но въпроса ме интересува
- donna2
- Потребител
Не разбирам каква отговорност би могла да носи "Топлофикация" за това, че е поканила длъжника да си изпълни задължението по начин, който е счела за удачен. Какви права са нарушени в случая??? Не защитавам монополиста, но въпросът е чисто юридически.
Знаете ли, че всяка година във Варненския районен съд и Варненския окръжен съд разлепват списък на адвокатите, които не са си платили членския внос за предходната година???
Знаете ли, че всяка година във Варненския районен съд и Варненския окръжен съд разлепват списък на адвокатите, които не са си платили членския внос за предходната година???
- divaila
- Нов потребител
и те засрамени плащат ли го
- donna
- Старши потребител
Ами..предполагам...иначе следва дисциплинарка за изключване...:))))
- divaila
- Нов потребител
Spored men ne e pravilno, ako pishe razmera na zadaljeneto.Smetkata za toplofikaciq e li4na danna i se za6itava po Zakona za za6ita na li4nite danni.
- gbaev
- Младши потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|