начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

дело срещу адвокат

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дело срещу адвокат

Мнениеот tanja » 18 Мар 2004, 17:58

Здравейте, имам нужда от помощ.
Бях ищец по едно дело и си бях упълномощила адвокат. Беше даден ход на делото, но на петото заседание другата страна искала /не съм се явявала на част от заседанията/ да бъде оставена исковата молба без движение, защото адвокатът ми не бил представил удостоверение за актуално състояние на ответника. Съдът му дал 7-дневен срок да го представи, но той не го представил и делото е прекратено. Той не е обжалвал и прекратяването.
Искам да предявя иск с/у адвоката си, защото съм претърпяла имещуствуни вреди - адв. хонорар, държ. такса, вещи лица.
Трябва ли да искам назначавени на съдебно-счетоводна експертиза, която да докаже направените от мен разноски по съд. дело, или след като искам да се приложи като доказателство прекратеното дело, по което съм направила тези разноски, то съдът може сам да си ги пресметне.
Благодаря ви.
tanja
Нов потребител

Re: дело срещу адвокат

Мнениеот bgjurist » 19 Мар 2004, 09:13

Ами, по принцип, адвокатът НЕ Е длъжен да обжалва, защото това е нова инстанция и е следвало да сключите нов договр за правна защита и съдействие. Относно представянето на удостоверение за актуално състояние, Вие самата предоставила ли сте му този документ? На следващо място, следва назначаването на експертиза, тъй като съдът не е компетентен да пресмята разноските, а Вие следва да доказвате твърдените разноски.
bgjurist
Потребител

Мнениеот tanja » 19 Мар 2004, 09:43

Благодаря Ви.
За уточнение - всички призовки и съобщения ги получаваше адвокатът ми на адреса на кантората си. Когато трябва да внеса такса за нещо/напр. В.Л./ аз му давах съответната сума, а секретарката му си ги внасяше. Той не ме е уведомил , че трябва да се снабдя с исканото удостоверение за акт. състояние. А съобщението за прекратяване на делото е получил той. Разбира се че щях да му платя хонорар за втората инстанция, но все пак той е трябвало да ме уведоми, след като е получил това съобщения, за да мога аз да взема решение дали да бъде обжалвано или не определението на съда - нали все пак аз съм страна в процеса, а не той?!
А във връзка с направените разноски - нали съдът по прекратеното дело, ако не беше напр. прекратено, сам щеше да си пресметне направените разноски в съответствие с представените по делото документи, без да му е необходимо В.Л. за това. Защо сега съдът да не може сам да направи същото /т.е. сам да пресметне разноските/, които са направени по друго дело, като разполага с всички документи по прекратеното дело?
tanja
Нов потребител

Мнениеот солидарна » 20 Мар 2004, 22:19

Вие сте в пълното си право да съдите този адвокат. Обжалването на определението за прекраяване не означава, че делото е преминало на втора инстанция и изобщо не е било необходимо да сключвате нов договор. Тук не се касае за обжалване на решение. Удостоверението за актуално състояние е трябвало да представи адвокатът Ви, понеже Вие сте го упълномощила да Ви представлява по делото, а той от своя страна е поел задължението да го води към успешния му край. Относно екпертизата - такава изобщо не е необходима. Вие просто трябва да представите документите, които удостоверяват плащанията, които сте направили по делото. Математическото действие събиране съдът е напълно компетентен да извърши и сам - за него не се му необходими никакви специални знания от областта на науката.
солидарна

Мнениеот bubu » 21 Мар 2004, 00:18

Po dobre parvo govorete s nego, a posle otidete i govorete s predsedatelia na advokatskata kolegia v grada. Tova pove4e 6te pomogne. Po dobre ne se vpuskaite v novo delo
bubu

Назад към Общи дискусии