начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

SOS от СГСъд

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

SOS от СГСъд

Мнениеот INTELEKTA » 24 Фев 2004, 15:40

Колеги, не случайно в СГСъд , в задният коридор /откъм ул.Позитано/ точно насреща в дъното на коридора ни посреща табелка:
" Софийски Градски Съд
Високо напрежение
Влизането забранено"
От две години ми шиканират един градоустройствен план, с жалби подадени три месеца след публикацията в Д.в-к./ срока за обжалване е 14 дневен/ .
Гадовете са пуснали още една публикация /АБСОЛ"ТНО СЪЩАТА,само са изменили реда на улиците ограждащи квартала/ в Д.в-к и след това са пуснали жалбата /
В интерес на истината-ДОСТА ХИТЪР НОМЕР-ПРАВЕТЕ ГО ЧЕСТО , за да измените практиката-защото в Д.в-к е " друга губерния " -там ти казват плащаш-публикуваме, колкото пъти платиш-толкова пъти ще го публикуват/
Естествено жалбата е подписана от 100 човека/ без три имена,без егн и т.н.../ с внесена само една държавна такса от 10 лв. /??? такава била практиката,нямало значение ,че имат волеизявления и другите /
Две години се изпращат и се издирват призовки на останалите / мъртви души/ да внесът такси и призовки,че ще се прекрати делото/ после започват призовките ,че им е прекратена жалбата и могат да обжалват .
Колеги, плана е перфектен, изработен е от Градоустройство-Главпроект и ще се строят жилища, магазини, градинки и т.н. т.е инвестиции за милиони,работна ръка,данъци,красота и т.н.
/ но нали на същото място сега има мизерни незаконни гаражи и незаконна автомивка, която дирижира всичко/
Открих и втори фронт срещу нея,боевете продължават,............./
Дайте идея, кого да застрелям............................./ първо / ???
INTELEKTA

Re: SOS от СГСъд

Мнениеот Принципен » 24 Фев 2004, 15:56

Мерси за подсказването, имам аналогичен случай , НО от другата страна; клиенти са ми едни , които искат да бавят плана; за съжаление са добри плащачи , а и аз съм адвокат все пак , нали? Горкоте други хорица, не им завиждам!!!!!!!!!
Принципен

Мнениеот intelekta » 24 Фев 2004, 16:18

Гадинииииииииииииииииииииии.
Затова ли сме адвокати ???
intelekta

Мнениеот зает » 24 Фев 2004, 16:26

Пиши на министъра, дано се задействат нещата.
зает

Мнениеот СГС » 24 Фев 2004, 17:16

Айде да не обиждаме на съд!
СГС

Мнениеот intelekta » 24 Фев 2004, 18:43

Нищо лично, и другите съдилища са същите ,нали?
intelekta

Мнениеот jiji2 » 24 Фев 2004, 21:31

Колега Интелект,
Смятам, че най-напред трябва да се разстрелят връзкарите, които все още се уреждат с пачките напред. С тях си издействат и нова обява в ДВ, с тях си плащат глобите за незаконно строителство, с тях наемат "добри" адвокати, които им дават и съответните акъли, и най-накрая - с тях може и да си намерят "техен съд" да им реши както трябва делото. Нищо ново... Но както чета, в случая дори и съдът да не е техен, какво да направи освен да изиска справка от Общината за заинтересованите лица - имена, адрес и т.н. и за всички извън този списък да прекрати производството. От там нататък вие имате яко тичане по оказване на "съдействие" на призовкарките за издирване на жалбоподателите. Относно реда на публикациите - смятам, че срокът тече от първата обява. Всяка следваща за същото нещо е без значение . Отделно от това, от ДВ по искане на съда са длъжни да кажат от къде им е дошла обявата и тогава ще стане ясно коя е истинската....
А иначе, СГС със сигурност не е по-различен от всеки друг окръжен съд....
jiji2
Потребител

Мнениеот киро » 25 Фев 2004, 10:45

Колега,
цитирай./ намери/ Решение 7874 /23.10.2001г. по адмд.2342/2001 г на 3 отд.ВАС
цитирам:" При констатирана процесуална недопустимост на жалбата съдът се произнася с определение за прекратяване на производството,а не с решение за отхвърляне на жалбата като неоснователна........."
Дано успееш,пожелавам успех и честен,умен съдия.
киро

Мнениеот ВенИ » 25 Фев 2004, 11:44

Според мен също жалбата е недопустима. Как така съдът да изисква справка от Общината за имената и ЕГН-тата на лицата??? |Един от основните реквизити на жалбата са индивидуализиращите белези на жалбоподателя, а това както всички знаем са - име, ЕГН , адрес. Не виждам за какво говорим въобще. Ако съдът е допуснал разглеждането на подобна жалба, налице е съществено нарушение на процесуалните правила. Това е .
ВенИ

Мнениеот intelekta » 25 Фев 2004, 13:06

Благодаря колеги,
запознал съм СГС с цитираното от "киро" решение , но.........ПУСТИНЯ...........
Моля Ви за други идеи.
intelekta

Мнениеот дон » 25 Фев 2004, 18:06

Защо не опиташ със жалба за бавност пред ВАС?
дон

Мнениеот сън4о » 27 Фев 2004, 09:23

Защо не подкупиш съдията / и той деца може да има, а да няма жилище / ?
сън4о

Мнениеот intelekt » 27 Фев 2004, 11:11

Ne moga da go podkupq za]oto imotite ne sa i niama da badat moi,ina4e dobra idea.
intelekt

Мнениеот дим » 01 Мар 2004, 09:02

Въоръжи се не с патлак ,а с биволско търпение........не виждам изход, и в проекта за нови съдебни такси също е така- независимо колко човека се жалят една такса; аз съм на мнение,че това е един добър начин да му се светне на министъра откъде може да си увеличи приходите, ако всеки който се жали плаща д.съдебна такса.
дим

Мнениеот 123 » 01 Мар 2004, 17:04

Чувал съм,че председателя на СГСъд бил читав,защо не отидеш при него и му разкажеш , може да измисли нещо..........
123

Мнениеот piande » 02 Мар 2004, 09:41

Подкупи поне призовкарите не се стискай, колкото да ти помогна,честно не ми стига интелектуалниа багаж за твоя " батак", успех все пак...
piande

Мнениеот piande » 02 Мар 2004, 12:16

Откога ти е този батак ?
piande

Мнениеот intelekta » 02 Мар 2004, 15:46

Ot dwe godini, umiraaaaaaaaaaaamm
Колеги МОЛЯ дайте практични съвети, благодаря на всички предварително......
intelekta

Мнениеот хиена » 02 Мар 2004, 17:08

Нямаме повече какво да ти кажем, изчерпахме темата-ГОЛЕМ БАТАК !!!!!!!!
хиена

Мнениеот intelekta » 02 Мар 2004, 17:43

Наследява , " право да приеме наследството " от името на умрелия , това не го бях чувал , евала . Може и да си прав, .........или не съм те разбрал.
Ама , пак - нали умрелия е умрял преди своя наследодател .
А ако е съпруга - чл.10 ал.2 ЗН
Може ли да наследим нещо , което умрелия не е наследил , защото е вече умрял?
Или той го е наследил , въпреки,че е умрял /ама не и за съпругата си , а само за децата си/ Нещо не включвам, SOS, SOS !!!???

Батааааааааааак!!!
intelekta

Следваща

Назад към Общи дискусии