начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Колко би струвало дело за..

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Колко би струвало дело за..

Мнениеот Людмила » 15 Яну 2004, 11:25

Бих искала да подам съдебен иск, срещу преподавател, който отказа да завери семестъра ми! Случаят е следният: при него имаме 7 занятия по 3 учебни часа, той самият в началото ни обясни, че който има повече от 2 пропуснати занятия, няма да получи заверка. Аз имам 2, но според него имам 3, едно мое 15 минутно закъснение за първия час отчита като за цяло занятие! Има няколко противоречия:
1. Последната седмица закъснях също и той ми писа отсъствие, но в същия ден друг колега дойде след началото на третия час и отсъствието му беше извинено! Тогава преподавателят заяви, че това ми е трето отсъствие, но след като следващата седмица го отработих, ми каза че това било четвърто!?!?
2. Има колега, който има 3 отсъствия и е получил заверка!
3. Отказва да погледне тетрадката ми, в която съм водила записки, а друг начин да се докаже дали съм била или не - няма, освен неговите списъци , които той си пише сам и както си иска, ( не е пускал списък , на който да се подписваме)
Има и други подробности относто арогатното му държане и това как жените инженери , които нищо незнаели и завършвали, стават или шефове на 90 мъже, или мъжете си ги подхвърлят за общо ползване и той затова на мен заверка няма да ми даде!
В крайна сметка ме итересува колко пари би излезнало и колко време ще отнеметова дело, и има ли шанс да бъде спечелено!
Людмила

Re: Колко би струвало дело за..

Мнениеот valeri » 15 Яну 2004, 14:24

ЗДРАВЕЙТЕ,
ОПИСАНОТО СОЧИ,ЧЕ СТЕ ЖЕРТВА НА ДИСКРИМИНАЦИЯ.
ПРЕДПОЛАГАМ,ЧЕ НЕЩАТА МОГАТ ДА СЕ РЕШАТ И БЕЗ ДЕЛО.
В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ СА ВИ НЕОБХОДИМИ НАЙ-МАЛКО 300-350 ЛВ. И ЧАКАНЕ 2-3 ГОДИНИ.
ЗА КОНТАКТИ-VALERII@TOP.BG
valeri
Младши потребител

Мнениеот ,,,,,,,,,,,,,,, » 15 Яну 2004, 14:51

По-ефективно сторед мен ще бъде ако изложите случая пред академичен съвет направо декана на университета. Закъснение от 15 мин. за 3 часа не ми се струва достатъчен довод да се счита незаверено цалото упражвение.
Аз лично имах един подобен случай и трябваше да представя всичките си записки - накрая се случи така, че при поредния разговор асистентите бяха в стаята - веднага обърна нещата казвайки, че нещата не са на лична основа, а за мое добро. Ще умра то смях. Така или иначе мисля че нещата ще се разрешат на административно ниво. Ако искате да вземете обезщетение и водите дело е по-сложно - направете сметка кой курс сте и дали няма да се окаже невъзможно дипломирането ви заради текущото дело и хиляди други главоболия .
,,,,,,,,,,,,,,,

Мнениеот Людмила » 16 Яну 2004, 13:26

Благодаря за проявеното внимание, но явно е ще е по добре да прекъсна! Такъв темерут не може да съществува:) Дори и Декана не успя да помегне, "човекът" бил казал , че няма да даде и това е!?!? :) Щом и Декана каза, че единственият начи е да си търся правата по съдебен път, но .... ( остана да предположа сама какво е това Но), явно е по добре да се откажа!
Людмила

Назад към Общи дискусии