начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Medii

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Medii

Мнениеот senator » 25 Мар 2003, 20:55

Imam golqma nugda ot pomo6t i se nadqvam tyk da q polu4a i se nadqvam, 4e Vie ste horata, koito 6te mi pomognete.Molq nqkoj da mi obqsni kak stoqt ne6tata sys zakona za mediite.Ako te naklevetqt po nqkoq televiziq kakvi sa vyzmognostite za podavane na galba i kakvi mogat da budat posledicite?Sy6tnosta na vyprosa mi e slednata: pravqt predavane podobno na "Signalno gylto" po 4astna TV (regionalna) za cqla instityciq (da re4em za y4ili6te) kakvi sa vyzmognostite za podavane na galba i kakyv e % za pe4elene na deloto, ako se zavede takova.I uslognqvat li se ne6tata, ako mediqta e bila sponsor?
Blagodarq vi predvaritelno za otgovorite i se nadqvam da gi ima takiva!
S UVAGENIE: CEHATOP!
senator
Младши потребител

Re: Medii

Мнениеот remo » 26 Мар 2003, 10:17

Уважаеми senator,

нуждата Ви от помощ е значително по-сериозна отколкото си мислите. Съдейки от написаното, консултация с адвокат е повече от задължителна. Имайте предвид, че за да се отговори само на част от въпросите Ви, ще е необходимо консултантът да се запознае със случая в детайли. Едва тогава ще е възможно да се каже - уместно ли е да се завежда дело, от какъв характер ще е то, каква е вероятността за спечелването му и пр.
С две думи - наемете си свестен адвокат, а Вие си гледайте Вашите СЕНАТОР-ски работи. Ако нямате предвид кого да наемете - пишете на e-mail ми - remo07@abv.bg - от къде сте и ще Ви препоръчам някой. Успех! ;-))))
remo

Мнениеот bgjurist » 26 Мар 2003, 11:52

Възможно е да подадете частна тъжба. Така, както сте описали случая, е налице квалифициран случай на клевета по чл.148, ал.2 - НК. Добре е да наемете адвокат, защото казусът ви е наказателен от частен характер. Знайте, че ако сам тръгнете да се борите и не успеете да докажете тезата си, насрещната страна впоследствие може да повдигне наказателно от общ характер дело за набедяване. Възможно е и по гражданско-правен ред, но там процедурата е по-скъпа.
bgjurist
Потребител

Мнениеот senator » 29 Мар 2003, 21:34

Blagodarq na remo i bgjurist za informaciqta, no vsi4ko mina glatko sled kato poiskah izvinenie.Nqma6e nugda ot tygba i t.n.Blagodarq o6te vednyg za pomo6ta!!!!!
senator
Младши потребител

Назад към Общи дискусии