начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Полуидиотите...

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Полуидиотите...

Мнениеот Abu Talib » 28 Окт 2004, 09:27

Днес във вестник "Труд" другарят Кошлуков предлага един долен праг за формирането на политическа партия. Този път цифрата е отново завишена десет пъти. Първо, пред 1990 г., когато БКП искаше да легитимира своята незаконна партия определи долен праг в размер на 50 човека като минимум необходими за образуването на партия и прие най-сетне закон за политическите партии.До тогава, въпросът за образуването на една партия не стоеше на дневен ред. ДСчиташе се, че те БКП е извечно съществуваща от 1891 г., без да се съобразяват с действуващият Закон за лицата и семейството, уреждащ по някакъв начин членството в обществена организация,включително и партия. След 1990 г., този запъртък СДС, внушил си че е всьо и вся умножи линията на пратията по десет и в закона се изкипри цифрата 500. Ето и сега, същата тази първоначална логика, следвана така упорито от верния на БКП/БСП -Емил Кошлуков, бакалавър по политически науки. По този начин от Народното ни събрание щели да си тръгнат полуидиотите. Много мило от страна на господин-другаря, но НИЕ искаме да се махнат първо на пръво идиотите, после ще махаме полуидиотите?!
Abu Talib

Re: Полуидиотите...

Мнениеот makiavelito » 28 Окт 2004, 09:54

mnogo partii, mnogo neshto za malka Bylgarija i samo za edno, da se xvane dyrgavnata subsidiika i da se zavyrti njakoi lev .redno e da ima red i v tova otnoshenie.
makiavelito

Мнениеот Abu Talib » 28 Окт 2004, 11:12

Въпросът е повече въпрос на конторл върху дейността на пратиите, отколкото върху правато на сдружение. Предложението на Кошлуков е именно ограничение на политическите права на 4999 човека, нещо, което е противно на Всеобщата декларация за човешки Права, на Международен Пакт за политически и Гражданкски Права. Жалко за "демократа" Кошлуков. Пък и с този Изчибателен кодекс съвсем се определи като другар. Че не е ли видно, че другарите въведоха кодекса като правен акт. Ако трява някой да си тръгне от НС е Кошлуков, понеже не зачита Констнитуцията, в която се е клел. А там изрично се казва, че НС издава само закони-чл. 84,т.1!! Няма и дума за кодекси. Жалко и за нас, че бяхме го предложи за кандидат за президент, той изпусна момента.Повече не го поддържаме именно заради тези прояви на недемократичност. Ако се корегира, може и да му подадем ръка...
Abu Talib

Мнениеот Abu Talib » 28 Окт 2004, 17:00

Някой нещо да добави?
Abu Talib

Мнениеот Paradoxx » 28 Окт 2004, 17:44

И според тебе , кой издава кодексите ?:-)))) И какво е кодексът всъщност ?
Paradoxx

Мнениеот наблюдател » 28 Окт 2004, 18:14

За полуидиотите е ясно.Ами какво ще правим с пълните идиоти.
наблюдател

Мнениеот justinian » 28 Окт 2004, 18:54

Дали от силни чувства или от нещо друго си объркал правописа на доста български думи в своето съобщение.Аз не съм чувал за Изчибателен кодекс,а смея да твърдя,че съм чел доста.
След като визираш името на Кошлуков,имай доблестта да напишеш и своето.
Цитираш Конституцията,а същевременно се самосъжаляваш,че си го предложил за президент.Кой сте Вие господине дето предлагате президенти?!!Или по-точно-кои сте вие?Пише ли за вас в Конституцията?
Убеден съм,че Кошлуков не желае да го поддържате.
И няма да се "корегира".

PS "Толкова можем,колкото знаем." Латинска мъдрост
justinian
Нов потребител

Мнениеот ippon » 29 Окт 2004, 12:58

Не превръщайте форума в поле за изява на полуидиоти.Напомням ,това е Lex.bg. форум.
ippon
Потребител

Мнениеот е » 29 Окт 2004, 14:47

Истината е че гореназованите от Вас са избрани вече и могат да се гаврят с нас както си искат. Затова внимавйте по време на избори. Сега и да се жалваме, няма кой да ни чуе. Това е демокрацията. И не някои да ми се правят на интелектуалци и да не гласуват, защото от 240 партии не могат да си изберат една. Така получилите най-много гласове разпределят тези на негласувалите и сега сърбаме попарки... Мисля, че не познавам хора, които да се чувстват комфортно в България и като гледам какво става, това положение ще продължи още дълго. Защото малко са хората, които виждат, че ни е... Другите си слушат чалгата и не им дреме. И всички страдаме.
е

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 30 Окт 2004, 16:01

В нормалните страни политика се прави, не от хора хванати от улицата, а от потомствена интелигенция, част от която от поколения се занимава с политика.
Колко пъти българската интелигенция е била унищожавана в историята?!! Ако започнем да броим от днес назад в историята, първия път е след преврата на 9 септември 1944г. и лошото е че това съвсем не е единствен случай
какво друго е логично да очакваме и защо ви очудва че да са ни калпави политиците е по-скоро правило отколкото изключение!?!

Иначе съм напълно съгласна че когато пишете против някого е грозно и неетично да се криете зад някакъв ник, напишете истинското си име, ако държите на написаното, така не сте по добър от него, той какъвто и да е, поне когато се е изказал си е написал името, нали?
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот Abu Talib » 30 Окт 2004, 17:19

Защо питаш? Мисли с главата си.
Abu Talib

Мнениеот Abu Talib » 30 Окт 2004, 17:21

За НИК-а. Не се крия. Всеки що-годе политик е запознат с този псевдоним, под който съм издавал две книги.
Abu Talib

Мнениеот лунатик » 30 Окт 2004, 19:37

Що си мисля, че "Император"-а се прави на интиересен?
лунатик

Мнениеот volodqj » 03 Ное 2004, 20:44

Терзиева понаучи малко история /българска/. Ами 23-25г. къде ги забрави. Малко ли интелигенти изчезнаха?
volodqj

Мнениеот terry ezra » 04 Ное 2004, 13:41

Анастасия, така като чета написаното от Вас, установявам, че и вие не сте особено интелигентна -забележете как сте написала думата "учудвам". Тъжно, Анастасия, много тъжно:(((((
terry ezra

Мнениеот ippon » 04 Ное 2004, 14:46

защо ,след девети септември 1944 г.? или само периода 1923-25 г.? умните мъже в България са били обект на преследване и унищожение винаги.Спомнети се Левски,Ботев,Петко Войвода,Абеко Константинов,Димитър Петков,Димчо Дебилянов,Стотиците от периода 1923-25 г. хилядите до 1944 г. и жертвите след 1944 г. все умни ,истински мъже като Никола Петков,Трайчо Костов и пр. и пр.
Я сега нима е по -различно ? само,че методите са по-изтънчени.
ippon
Потребител

Мнениеот Любомир Стоянов » 04 Ное 2004, 19:20

Без значение е.Абу Талиб е псевдоним на автор.
Любомир Стоянов

Мнениеот ippon » 04 Ное 2004, 20:45

Псевдонима на този форумец предизвиква асоциации,които го прадставят в твърде мрачна и враждебна към славянството и православието светлина.Постингите му указват на човек изпаднал в самозаблуждението за собствената си образованост и без притеснение приема въображемота за истинко знание,той навярно не знае че: "чумата за човека е мнението му,че знае"
/ ІІ, 12/
ippon
Потребител

Мнениеот лунатик » 04 Ное 2004, 22:29

Що си мисля че "Абу Талиб", "Любо Стоянов", "Император" и още, и още, са никове на един и същ автор... Стила е неповторим:)))
лунатик

Мнениеот cleo » 05 Ное 2004, 10:33

Лунатик - както винаго доволно по-прозорлив от масата ...
Колеги тези цифри : 212.31.242.---) все пак значат нещо
Колкото до прозвищата - по-голямата част от тези, които съм срещала из форумите характеризират добре авторите на "гениални постулати"
Аватар
cleo
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии