- Дата и час: 03 Дек 2024, 00:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пушене
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Пушене
Пушите ли?Аз съм в процес на отказване и се замислих пушим ли много ние юристите?Дали е заради стреса в работата или е просто глупав навик?Как мислите?Предварително се извинявям на тези,които мислят,че мястото на темата не е в този форум,но ме интересува именно разпространението на тютюнопушенето сред юристите.
- Саня
Re: Пушене
Аз лично смятам че е навик, и при мен е още от студентските години. Така като се замисля по голямата част от колегите пушат, но все повече стават тези които се опитват да ги отказват.
- mnogotypi
- Потребител
Въпрос на личен избор
Няма връзка между правото, стреса и тютюнопушенето...
/или поне връзката не е очевадна, по същата логика може да има връзка между правото, стреса и гризането на ноктите/
Друг е въпроса, че никотина е наркотично вещество, че пристрастяването е физиологично и т.н.
Аз лично пуша колкото мога, където мога и доколкото ми се позволява все още....
Гледам да не си хвърлям остатъците по улицата и в градинките, не димя в лицата на колегите, освен ако сами не ми се завират в цигарата, но за жалост всяка свободия е до време...
Пречат ми отровните газове, които бълва срещу крехките ми бели дробове допотопния автобус, като минава покрай мен, но на автобуса никой не му казва тука няма да димиш, вкъщи можеш само да кадиш на воля и на автобуса не му пука..../знам че автобуса е вещ, а аз не съм/
Това последното беше лирично отклонение без много смисъл...
Няма връзка между правото, стреса и тютюнопушенето...
/или поне връзката не е очевадна, по същата логика може да има връзка между правото, стреса и гризането на ноктите/
Друг е въпроса, че никотина е наркотично вещество, че пристрастяването е физиологично и т.н.
Аз лично пуша колкото мога, където мога и доколкото ми се позволява все още....
Гледам да не си хвърлям остатъците по улицата и в градинките, не димя в лицата на колегите, освен ако сами не ми се завират в цигарата, но за жалост всяка свободия е до време...
Пречат ми отровните газове, които бълва срещу крехките ми бели дробове допотопния автобус, като минава покрай мен, но на автобуса никой не му казва тука няма да димиш, вкъщи можеш само да кадиш на воля и на автобуса не му пука..../знам че автобуса е вещ, а аз не съм/
Това последното беше лирично отклонение без много смисъл...
-
cleo - Потребител
И аз /за съжаление:(((/ пуша-от държавните изпити насам, т.е. вече2 години. Дотогава не бях палила цигара и не знам защо ми трябваше! Сега и работата ми е напрегната и се чудя дали ще мога да ги откажа. Сигурна съм в едно-решим ли да имаме дете - и аз и съпругът ми трябва да прекратим с вредния навик! Та това е!А как е при вас?
- ToniJ
е у дома май само аз пуша ,пуша си от ученичка ,не съм правила опити да спра цигарите ,вярно вреден навик ,но има къде по-вредни неща.................
спомням си един мой пра дядо той почина близо до 100 май беше на 94 или 96 г.
е пушеше човека , ама като си помисля неговия живот беше може да се каже къде по-спокоен и да беше ги спрял дали щеше да живее по-вече ,а и като си помисля връсниците му не бяха между живите
е аз не пуша защото примерно ми е напретнато харесвам си кафето със цигара
признавам
спомням си един мой пра дядо той почина близо до 100 май беше на 94 или 96 г.
е пушеше човека , ама като си помисля неговия живот беше може да се каже къде по-спокоен и да беше ги спрял дали щеше да живее по-вече ,а и като си помисля връсниците му не бяха между живите
е аз не пуша защото примерно ми е напретнато харесвам си кафето със цигара
признавам
- донна2
В гимназията пробвах... около 6 месеца но нещо не ми хареса... пък и още от дете заклетите пушачи от които мирише на цигари от поне половин метър винаги са ме отблъсквали и не можех да приема идеята и на мене да гледат по този начин особено пък детето ми един ден.
Освен това съм завършила СМГ -то - повечето ми приятели оттам са програмисти а май има някаква взаимовръзка - никой от тях не пуши.
По принцип нямам нищо против пушачите имам против да тровят друг освен себе си. В този смисъл новия закон ми се вижда справедлив макар и трудно приложим- всеки който не желае да се трови има предимство пред този който иска да се трови и то не само себе си но и тези около него. Признавам им правото да пушат но това им право не трябва да нарушава правата на другите и упражнявянето му да вреди на другите. Друг е въпроса че решението всички заведения в които има само едно помещение да са за непушачи ми се вижда прекалено,да не кажа че нарушава правото на своабодна стопанска инициатива на гражданите - моето мнение е, че трябва да има заведения за пушачи и заведения за непушачи по решение на управителя и това да е ясно обозначено на входа на заведението и в първия вариант може да е обвързано с някакъв еко данък например.
Освен това съм завършила СМГ -то - повечето ми приятели оттам са програмисти а май има някаква взаимовръзка - никой от тях не пуши.
По принцип нямам нищо против пушачите имам против да тровят друг освен себе си. В този смисъл новия закон ми се вижда справедлив макар и трудно приложим- всеки който не желае да се трови има предимство пред този който иска да се трови и то не само себе си но и тези около него. Признавам им правото да пушат но това им право не трябва да нарушава правата на другите и упражнявянето му да вреди на другите. Друг е въпроса че решението всички заведения в които има само едно помещение да са за непушачи ми се вижда прекалено,да не кажа че нарушава правото на своабодна стопанска инициатива на гражданите - моето мнение е, че трябва да има заведения за пушачи и заведения за непушачи по решение на управителя и това да е ясно обозначено на входа на заведението и в първия вариант може да е обвързано с някакъв еко данък например.
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
Аз пушех до момента в който разбрах, че съм бременна. И вече 6 месеца не съм докосвала цигара. Но понякога много ми се припалва. Затова мисля, че няма да устискам след като се роди детето. Най-много, ако го кърмя, да съм в групата на непушачите още малко. Не съм пафкала кой знае колко, но особено при напрегнати ситуации, изпити, работа за вършене и т.н съм попрекалявала. Наистина всеобщо мнение е, че юристите пушат и пият много, за да преборят стреса на работното място. И следователно умират от разни гадни болести най-много на 40-50 години.
- Anita_79
ами да, аз не пушех две години докато си гледах детето и в момента в който почнах работа, елате ме вижте......луда работа
- mnogotypi
- Потребител
ако толкова много ти се припалва- не си отказвай да си дръпнеш 2-3 пъти - то е същото като да ти се прияде нещо, поне така казаха на сестра ми когато беше бременна понеже е пушачка ... и леко раждане :-))))))))) ние хубавите хора трябва да се множим :-)))))))))))))))
- Anastassia Terzieva
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|