Здравейте, имам нужда от помощ по следния казус:
Жена идва във фирмата и се представя, че е майка на две деца, едното с детска церебрална парализа, а другото- с прекъснати прешлени на растежа. Жената моли за финансова помощ, но при поискване на мед. документи за децата, заявява, че преди няколко дни е забравила чантата си с документи в едно !такси!, при което представя само някакви зле копирани/нечетими, на места сглобявани експертни решения, медицински направления, оперативен протокол и др. от 1991, 1995г. на места с !правописни грешки в диагнозата!
Въпросът ми е къде и как мога да проверя достоверността на това, което казва жената, при условие, че разполагам с толкова стари документи, на които не се чете нито името на болницата, нито това на съответния лекар? Има ли регистър, в който мога да направя справка?
Не ме разбирайте погрешно- ще отпуснем пари, каквато е практиката във фирмата, но тези пари ни се иска да отиват наистина на подходящото място.
Предварително благодаря на тези, които могат да ме насочат.
- Дата и час: 04 Дек 2024, 10:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
?"Зов за помощ"?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Ядосан
Поискайте първо акт за раждане - да видите дали тази жена има такива деца.
След това, поискайте жената да отиде в болницата където са лекувени децата и да поиска от там заверени преписи от "изгубените" документи. Пазят се - казвам ви го от собствен опит. Преди около година ми се наложи да търся такива документи от 1992г. и се оказа че и ТЕЛК, и съответната болница, пазиха документите. Искайте обаче да видите оригинала на преписите, тъй като монтаж на документите се прави много лесно.
Освен това, тези заболявания, за които говорите да хронични, т.е. децата, вероятно, от тогава до ден днешен, посещават лекар и би следвало да има и по- нови мед. документи.
Иначе няма как за узнаете дали това, което казва непознатата е вярно - никое мед. заведение няма да ви даде информация за тези обстоятелства, тъй като това са лични данни и са поверителни.
Може да се обърнете и към Агенцията за закрила на детето - да ви съдействат, поне така мисля.
От мен - толкова, дано свърши работа.
След това, поискайте жената да отиде в болницата където са лекувени децата и да поиска от там заверени преписи от "изгубените" документи. Пазят се - казвам ви го от собствен опит. Преди около година ми се наложи да търся такива документи от 1992г. и се оказа че и ТЕЛК, и съответната болница, пазиха документите. Искайте обаче да видите оригинала на преписите, тъй като монтаж на документите се прави много лесно.
Освен това, тези заболявания, за които говорите да хронични, т.е. децата, вероятно, от тогава до ден днешен, посещават лекар и би следвало да има и по- нови мед. документи.
Иначе няма как за узнаете дали това, което казва непознатата е вярно - никое мед. заведение няма да ви даде информация за тези обстоятелства, тъй като това са лични данни и са поверителни.
Може да се обърнете и към Агенцията за закрила на детето - да ви съдействат, поне така мисля.
От мен - толкова, дано свърши работа.
-
scribtor - Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|