начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Apel kam advokatite

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Apel kam advokatite

Мнениеот uservt » 24 Авг 2005, 14:16

Zdraveite gospoji i gospoda juristi!
Obrashtam se s golqmata molba che nqkoi 6te mi pomogne. Az sam organizator na grupa mladi hora uchenici i studenti, koito iskame da kandidatstvame po proekt finansiran ot ES. Za celta ni kazaha 4e trqbav da registrirame juridi4esko ilce, da oba4e nqmame parite za advokatskiq honorar! mnogo vi molq ako poznavate nqkoi vash kolega ot Veliko Tarnovo koito bi se zastapal i moje da ni pomogne kajete ni! Nadqvame se 4e 6te proqvite razbirane kam nas! pozdravi nai-sarde4ni
uservt

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 14:32

Че регистрирайте си го сами, ще се поровите малко повече сами - един студент ако не може с това да се справи, за какъв проект кандидатствате, където документацията е даже повече.
Отиваш на "google", пишеш регистрация, фирма, Велико Търново и така. Държавните такси не може да избегнете, или и за това търсиш финансиране?
Гост

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 15:43

Ей, страшно племе са това адвокатите...
Гост

re

Мнениеот usevt » 24 Авг 2005, 15:59

Anonymous написа:Че регистрирайте си го сами, ще се поровите малко повече сами - един студент ако не може с това да се справи, за какъв проект кандидатствате, където документацията е даже повече.
Отиваш на "google", пишеш регистрация, фирма, Велико Търново и така. Държавните такси не може да избегнете, или и за това търсиш финансиране?

azm islq 4e mnogo qsno sam kazal 4e tarsim advokat koito da ne ni vzema honorar
usevt

Мнениеот Иван » 24 Авг 2005, 16:30

Защо всички си мислят, че адвокатите са фрашкани с пари, и не е никакъв проблем за тях да проявят малко благотворителност, като поработят безплатно точно напр. за този, или за онзи? Брей, страшно племе са клиентите на адвокати ................!!!!
Вчера ми идват двама, занимават ме един час с техния си проблем, и когато стигаме до въпроса с парите, единия казва на другия: дай му 10/десет/ лева, и да почва!!!! /бел.авт. - това не е виц!/. А аз им казвам: кажи му, че делото ще му струва 200 лева, от които 100 искам сега, и сто на първото съдебно заседание. Не ми платиха нито стотинка.
А господина с юридическото лице бил написал много ясно!!! Е, можем поне да четем, де! Мислех си, че проблема с работата без пари е проблем само за социалистическото поколение. Явно си е общобългарски проблем. Но той се решава вече.
А защо вие, уважаеми г-н желаещ да регистрира юридичесто лице, не дойдете да ми поработите малко на нивата-ей така, ясно съм го написал, без парички? Да речем около седмица, колкото ще ми трябва да ви регистрирам ЮЛ? Не че имам нива, но все пак, за вас ще намеря някоя, ако проявите интерес!!!!!
Иван

re

Мнениеот uservt » 24 Авг 2005, 16:56

Иван написа:Защо всички си мислят, че адвокатите са фрашкани с пари, и не е никакъв проблем за тях да проявят малко благотворителност, като поработят безплатно точно напр. за този, или за онзи? Брей, страшно племе са клиентите на адвокати ................!!!!
Вчера ми идват двама, занимават ме един час с техния си проблем, и когато стигаме до въпроса с парите, единия казва на другия: дай му 10/десет/ лева, и да почва!!!! /бел.авт. - това не е виц!/. А аз им казвам: кажи му, че делото ще му струва 200 лева, от които 100 искам сега, и сто на първото съдебно заседание. Не ми платиха нито стотинка.
А господина с юридическото лице бил написал много ясно!!! Е, можем поне да четем, де! Мислех си, че проблема с работата без пари е проблем само за социалистическото поколение. Явно си е общобългарски проблем. Но той се решава вече.
А защо вие, уважаеми г-н желаещ да регистрира юридичесто лице, не дойдете да ми поработите малко на нивата-ей така, ясно съм го написал, без парички? Да речем около седмица, колкото ще ми трябва да ви регистрирам ЮЛ? Не че имам нива, но все пак, за вас ще намеря някоя, ако проявите интерес!!!!!

много интересно изказване! философстване типично в стил юрист. г-н Иван ако всички са като Вас господ за пази България! Може ли да сте толкова алчни, че да искате пари от ученици и студенти, които нямат доход и се борят по някакав начин да направят нещо? Казвате социалистическото поколение, а Вие по кое време сте си взели образованието ако не е по социалистическото когато Ви е било лесно, или ако не сте били мамино детенце майка Ви и баща Ви да плащат всичко знаете трудностите на висшето образование и би следвало да сте по хуманен. Жалко! Колкото до мен за моите години смея да твърдя,ч е съм постигнал много повече отколкото др. хора така, че айде малко по скромно това, че сте юрист може би не Ви дава никакво право да се мислите за ненадминат! И все пак сме сигурни, че ще се намери някой, който да прояви разбиране! Не се чевствайте длъжен да отговаряте!
uservt

re

Мнениеот uservt » 24 Авг 2005, 16:57

Иван написа:Защо всички си мислят, че адвокатите са фрашкани с пари, и не е никакъв проблем за тях да проявят малко благотворителност, като поработят безплатно точно напр. за този, или за онзи? Брей, страшно племе са клиентите на адвокати ................!!!!

много интересно изказване! философстване типично в стил юрист. г-н Иван ако всички са като Вас господ за пази България! Може ли да сте толкова алчни, че да искате пари от ученици и студенти, които нямат доход и се борят по някакав начин да направят нещо? Казвате социалистическото поколение, а Вие по кое време сте си взели образованието ако не е по социалистическото когато Ви е било лесно, или ако не сте били мамино детенце майка Ви и баща Ви да плащат всичко знаете трудностите на висшето образование и би следвало да сте по хуманен. Жалко! Колкото до мен за моите години смея да твърдя,ч е съм постигнал много повече отколкото др. хора така, че айде малко по скромно това, че сте юрист може би не Ви дава никакво право да се мислите за ненадминат! И все пак сме сигурни, че ще се намери някой, който да прояви разбиране! Не се чевствайте длъжен да отговаряте!
uservt

Мнениеот plamcho » 24 Авг 2005, 17:07

Виж какво бе готин - пикането се плаща в градските тоалетни, камо ли регистрация на такова дружество. Който няма пари си стои в тях - адвоката също трябва да печели - ами не го търсете и не му давайте пари тогава. Кой Ви кара да му давате??? Вие се навличате пък после риете върху главите си.......кой Ви е виновен??? и ПРИ СОЦИАЛИЗМА И ПРИ КАПИТАЛИЗМА ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА - а сега дори и пикането!!! Имаш пари живееш - нямаш пари - духаш супата - и още нещо аз не съм адвокат. Никой не е длъжен да дава парите на адвоката - и адвоката не е помияр че на всеки да угажда. Като не те устройва цената в магазина просто излизаш - и с адвоката е така като не приемаш просто си тръгваш - кратко и ясно.
plamcho
Младши потребител

Мнениеот Иван » 24 Авг 2005, 17:44

Нещо съм на кеф днеска и ще си пиша, не се чувствам въобще длъжен, по природа съм свободен човек.
О, разумни и способни ЮЗЕРЕ ВТ!!!!! Евала че си постигнал нещо! Сигурен съм, че не е било от подаяния! И не виждам защо пък господ да пази България, ако всички като мене искат да им се плаща, като работят. Ти нещо май си падаш филантроп ли, що ли? Ами в основата на икономическото /не моралното, духовното/ развитие, за което чрез капитализма вече всички се борим, си е принципа пари-стока-пари. Не мисля, драги, че ако се работи без пари/КОМУНИЗЪМ/, България ще прогресира повече. По-леката му форма го доказа. Просто изразих негодуванието си срещу една ВСЕОБЩА нагласа към адвокатите. Вече 5 години работя, и много добре знам, че всички ни мразят, с изключение на тези, на които вече сме помогнали. Така че мнението ти за мен не е нещо ново под слънцето. Но както знаеш, за да ме има, трябват парички, нали? И аз съм си по-мил за мене си, а не ти, и ЮЛ което искаш да направиш. Искрено ти желая успех с намирането на адвокат без пари. Потърси сред начинаещите-едно че нямат работа, второ че и на нищо са съгласни само и само да си намерят клиенти, и трето- по-близо са до студентството. Този съвет ти го давам безплатно, но мисля заслужавам едно мерси. ХА-Ха-Ха-Ха!
Нищо лично бе човек! Просто съм на кеф днеска, че почвам май с един чужденец да работя, италианец някакъв, ще паднат доходи, е-хей!
И си помисли моля пак, дали трябва господ да пази България от такива като мен! Ако искаш да знаеш, всеки лев си го изкарвам само и единствено с труд-труд срещу пари, нищо нечестно! Чист капитализъм! И помагам без пари понякога, на разни социално слаби, честно! Но да знаеш-аман от клиенти с пари, които искат да им се работи без пари!
Иван

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 19:20

Юзър ВТ,

поне като молите за услуга, не бъдете арогантен - прави много лошо впечатление. Също така не обиждайте тези, от които очаквате да получите помощ.

Вече ви отговориха - за регистриране на ЮЛ адвокат не е необходим. Прегледайте законите, дори се продават специални помагала за това, как да се регистрира. Помолете някой студент от ВТУ. Но с това отношение, все едно всички са ви длъжни, не е ясно докъде ще стигнете.
Гост

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 19:26

Иване до тука си прав ,съгласна съм ,само дето не съм срещнала поне до сега начинаещ колега ,който да работи без пари ,та било то и с оглед едно бъдещо намиране на клиенти .
Гост

Мнениеот донна2 » 24 Авг 2005, 19:26

Иване до тука си прав ,съгласна съм ,само дето не съм срещнала поне до сега начинаещ колега ,който да работи без пари ,та било то и с оглед едно бъдещо намиране на клиенти .
донна2

Мнениеот int13-оффлайн » 24 Авг 2005, 19:31

здравей ЮзърВТ.

Я отидете и поискайте съдействие от правната клиника към юридическия факултет и без това нямат много работа. Не се сещам къде точно беше (мисля че във 4ти корпус на ВТУ), но ето ти адрес : http://pravna-klinika-vt.hit.bg

там трябва да има и телефон.

Айде поздрави, пък дано се сети проф. Георги Стефанов да почерпи дето намирам работа на студентите му :)
int13-оффлайн

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 10:27

Айде слезте малко от адвокатите, де! Кой квото ще да разправя, но в края на краищата сиренето е с пари! Претенции за това, че някой ви е длъжен с нещо в къщи - на мама и тати можете да пискате! Ако са ви научили всичко на готово да получавате, сега виждате, че безплатен обяд няма! Наистина можете и без адвокат да регистрирате ЮЛ.
Гост

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 10:28

Айде слезте малко от адвокатите, де! Кой квото ще да разправя, но в края на краищата сиренето е с пари! Претенции за това, че някой ви е длъжен с нещо - в къщи - на мама и тати можете да пискате! Ако са ви научили всичко на готово да получавате, сега виждате, че безплатен обяд няма! Наистина можете и без адвокат да регистрирате ЮЛ.
Гост

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 13:00

Иване, не се препирай с простаци, бе! Ще се изпотиш напразно. А тоя отворко, като е постигнал много в живота, сигурно е постигнал едно 500 лв., да ги даде за регистрация. Абе юзере, педерасте мой ненагледен, ти какво искаш, да преебеш адвоката, да преебеш после и учениците и студентите и най-накрая да си натъпчеш всички магизи в дебелото мазно шкембе? Мижитурка непрокопсана, измекяр. Гешефтар интересчия, циганин мръсен
Гост

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 13:02

ще ми пише апели, що не напишеш един чек, бе кретен?
Гост

Към Иван и пламчо

Мнениеот Бо » 25 Авг 2005, 14:00

Прави сте и двамата. И аз така мисля. Защо наистина в България голяма част от хората мислят, че сме длъжни да им работим без пари?
Идват, губят ти времето, оплакват се, като им поискаш пари се чудят защо? Или и ние като психиатрите трябва да обявим една тарифа за изслушване "Мъката" на клиента, защото понякога в самия разговор се решава проблема или се дава идея за решаването му, само че клиентът това някак не го проумява и му се свидят парите. После ние сме алчни и лоши. ..
Бо

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 14:09

Освен всичко казано. На всеки е ясно за какво се регистрира такова дружество - да се усвояват парички. От пръдня боя не става са казали хората. Така че, който иска да цуца да бъде така добър да си плати поне на адвоката, поне да му предложи да го включи в управителния съвет за сметка на юридическите му юслуги.
Гост

Мнениеот zorina » 25 Авг 2005, 15:27

Всеки гледа да мине безплатно, стига вече!
zorina
Нов потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии