начало

Съдът освободи младежите, обвинени за нападението в мол Съдът освободи младежите, обвинени за нападението в мол

Въпрос от неспециалист към специалистите

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос от неспециалист към специалистите

Мнениеот Силвия » 16 Авг 2005, 23:47

Бих искала да ви помоля да ми отговорите на следния въпрос:
Напоследък все по на мода излизат най-различни интернет форуми - по подобие на този форум. Много съм любопитна да разбера как закона регулира взаимоотношенията между участниците в един такъв форум, включително и взаимоотношенията на тези участници с администраторите на форума. Не става въпрос за клевети и др. подобни. Искам да попитам в случай, че някой използва чужд ник, което автоматично значи, че е ползвал и неговата парола, има ли законово основание да му се потърси някакъв вид отговорност. В случая предполагам, че става въпрос за злоупотреба на администраторите на форума. Защото освен мен самата, те са единствените които знаят паролата ми. След като се публикуват от мое име най-различни постинги в този форум, не е ли налице един вид подмяна на самоличността ми, и това не е ли наказуемо по закон. Защото ник-а е един вид името на съответния участник във форума и не трябва да е възможно да се пише под това чуждо име. Нали точно затова при регистрация във форума се попълват лични данни за регистрираното лице и се въвежда личната му парола за достъп от неговия ник. В този случай е налице злоупотреба от страна на администраторите с информацията за мен и паролата за достъп до моя ник, с която те разполагат по повод на изпълнение на служебните си задължения във въпросния форум.
Предварително се извинявам че ви занимавам с такива на пръв поглед дреболии, но наистина ми е много любопитно да науча как човек може да защити името си в подобен случай.
Силвия

Мнениеот Силвия » 17 Авг 2005, 13:57

Толкова ли сложен въпрос съм задала, че никой не ми отговаря?? Никой закон ли в тази държава не защитава личността на гражданите и всеки ли може безнаказано да се представя от името на другия, макар и в даден интернет форум. Не е ли "кражба" на самоличността ми това деяние???
Силвия

Мнениеот Силвия » 18 Авг 2005, 09:28

Както виждаш използвам твоя ник - и няма никакъв проблем, защото си влязла като гост в този форум. Ако си регистриран потребител не мисля, че ще може някой да влиза от профила ти освен, както казваш, ако не знае паролата ти.
Силвия

Мнениеот Силвия » 18 Авг 2005, 19:57

Не става въпрос за ник-а ми когато съм гост в даден форум. Имам предвид, че някой, злоупотребявайки със служебното си положение във форума (по тази причина му е известна и паролата ми), ползва моя регистриран ник и пише глупости от мое име. Всичко на пръв поглед си е напълно нормално и точно заради това всички си мислят, че това е мое дело.
Силвия

Мнениеот silvia » 31 Авг 2005, 12:24

Намаш предвид мен, надявам се! :)
Използвам гова име от 28г., при това отговорно.......
Но си права.... и на мен ми стана доста странно да видя написаното от теб, все едно е подписано от мен.
Затова занапред ще ползвам регистрирания ник във форума.

Поздрави,
silvia
Младши потребител

Назад към Общи дискусии