начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ ЕВРОПЕЙЦИ!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ЧЕСТИТО ЗАВРЪЩАНЕ!ДОБРЕ ДОШЛИ ОТНОВО В ЕВРОПА!

Мнениеот stavrev » 30 Апр 2005, 17:11

Абе,те въобще и не искаха да започнат преговори с Турция, но нали знаеш кой буквално ги принуди? Така че нищо чудно,след някоя друга годинка да ги приемат набързо и без разни "формалности" като референдуми.

А за филтъра ,плацдарма и другото си напълно прав,но няма пречка да променят ролята ни в бъдеще.Кой ще им попречи?
stavrev
Потребител

Мнениеот enigma » 30 Апр 2005, 17:37

Ами за какво друго можем да служим!?

За Турция да - ама да признаят геноцида, да се признаят с Кипър и да се оправят с кюрдите - това там си е жива гражданско война - не го виждам в обозримо бъдеще - а за референдума - не помня основанията - но се счита за необратимо.
enigma

индуктивно мислене

Мнениеот Ant » 30 Апр 2005, 19:43

enigma, при всички мои уважения, това че един - двама ще заживеят по-добре, далеч не е мотив за останалите 98% да се зарадват, ако има се орежат крилцата, за сметка на другите..
Съгласно твоята логика (ако правилно съм те разбрал), приложена по метода на индукцията (от частно - към общо), би следвало народите, които МОГАТ, да си МОГАТ!!! А, други едни нации, все чакат някой друг да ги "оправи" , с извинение за двусмислието. Аз не искам, друг да ни дава "ъкъл", как да скубем кокошки. И, бидейки в над 50 държави (служебно, а не защото не съм си намерил мястото), смея да сравнявам и да си правя изводи: наистина някои могат, други - не. Аз просто искам, да си помогнем сами, а не да служим на други, които в никакъв случай няма да ни жалят като свои.
Ако съм евроскептик, то е само, защото ИСКАМ да вървим напред, с разум и по съвест, но не наложени ни отвън! - Мотивите за съмненията ми са за друг форум..

Здраейте!
Ant

Мнениеот stavrev » 30 Апр 2005, 19:50

Между другото преди няколко дни турски "историци" извадиха "неопревержими" доказателства, че не е имало геноцид срещу арменците. Ето,те не искат да си признаят престъпленията от преди 90 години, а пък каво да говорим за сегашните като окупирането на северен Кипър.

Е,как можа да го напишеш това че не ставаме за нищо друго?!То е вярно,но при сегашното ни състояние.Иначе ако се развиваме като една нормална държава ще станем и за други неща.Нали уж този резултат се цели с влизането ни в ЕС?
stavrev
Потребител

Re: ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ ЕВРОПЕЙЦИ!!!

Мнениеот Ant » 30 Апр 2005, 19:56

Остави я (Ралица) - няма да разбере! Може и да е "от новообразованите", но на мен лично, ми се струва, че по-скоро е пропуснала доброто възпитание.
Оттам, нататък - не сме от един вид..
Ant

Мнениеот enigma » 30 Апр 2005, 20:04

Ами те точно такива условия им поставиха от ЕС на турците - и затова смятам, че преговорите са византийски номер - има ги, ама резултата ще е нулев при това положение на нещата и това се знае отнапред
.
А за "неставането" - имам предвид, че дори и да се "оправим" - не сме и няма как да сме нито особен икономически фактор нито военен на европейската арена, да не говорим за световната. Това мисля е неопорим обективен факт. Имаме едно превъзходно географско положение и това е.

Дано поне навлизането на правилата от ЕС, а и на парите ни дадат шанс да се вземем да си оправим поне личния статус - всеки отделно и заедно. Аз съм много скептичен относно възможността да го направим със собствени сили - особено след 16 години безплодни опити - това май също става неоспорим факт. Това е и отговорът ми за Ант.

Респект.
enigma

Мнениеот Ant » 30 Апр 2005, 23:33

"Абе", Раличке, вземи прочети и някоя книга с твърди корици! Прочети нещо откъм икономика, финанси, политология, история... Като не можеш сама да анализираш. Стига ни пледира с цитати от новините!

Хайде, успех и, дано след години да сме в състояние да обсъдим резултата!
Ant

Мнениеот Ant » 30 Апр 2005, 23:40

Не чухте ли изказването преди няколко дни по повод на новия Папа - Англия, Франция и Германия (Прусия) ни били освободили от Турско РОБСТВО на Берлинския конгрес, представете си?!

Не е ли ясно, какво означава такова изказване по българска телевизия?????!!!!! А Бисмарк, беше ни нарекъл "конекрадците от долни Дунав" и ни мразеше и в червата си. И, това е дни преди подписването на Прословутия Договор!

Къде е достойнството на нашата нация в тази плоскост? Тези са, които ни "приемат при себе си".
Ant

Мнениеот Ant » 30 Апр 2005, 23:44

Де да зависеше!
И аз бих искал!

Хайде, питай някой нашенец с три дипломи, четири езика и германски паспорт, как го приемат "на мястото на събитието" - защото имам такъв пример. Отговорът - на ПОЛОВИН ЗАПЛАТА!

Жалко, но факт!
Ant

Неопозитивизъм?

Мнениеот Ant » 01 Май 2005, 01:57

Благодаря!
Лично аз се надявам БГ геният да се поразмърда.
Слабичък е, наистина, ако му пречат, то няма как да се справим.
Че имаме много трески е вярно, но че ни се пречи да вървим по пътя си по естествен начин е толкова вярно, колкото е било и през 1919 , 1878 и т.н...

Жалко.
Ant

Re: Неопозитивизъм?

Мнениеот stavrev » 01 Май 2005, 11:30

Не е жалко, а такъв е животът.Положението ни е лошо сега,защото както преди сме загубили войната.Но тя продължава, тя никога не е спирала.
Конкуренцията е огромна и ние просто трябва да се борим за интересите, а това става когато на първо място изберем управници, които слагат тези интереси НАД ВСИЧКО, над празни идеали ,над интернационални брътвежи, над замъглени теории. Особено сега.
stavrev
Потребител

Мнениеот Ралица » 03 Май 2005, 10:10

Колежке, честно казано, аз се натъквам на съвсем други статистики... Струва ми се, че за песимизъм и ретроградно мислене място няма....
Ралица

Мнениеот Ралица » 03 Май 2005, 10:12

Супер, значи сме на едно мнение
Ралица

Мнениеот Ралица » 03 Май 2005, 10:14

Ант... наистина не сме от един вид.... ти си гола вода.
Ралица

Мнениеот Ралица » 03 Май 2005, 10:18

Значи, с тези разсъждения Вашите, наистина никога няма да бъдете равни на европейците.....
Ралица

Мнениеот Ралица » 03 Май 2005, 10:20

Прав сте много, колега
Ралица

Мнениеот Йоанна » 03 Май 2005, 10:43

Хахахха...
Точно така си е!
Йоанна

Малцинството мислещи

Мнениеот Ant » 03 Май 2005, 11:20

да.
Само дета така мислят всички, но не върши никой.
Но и това е животът.

Ще дойде ден и за нас някога, но не чрез ЕС.
Това не означава и непременно - без ЕС.
Ant

Мнениеот Йоанна » 03 Май 2005, 11:29

И какво от това?Важното е,че сега ние сме 50 години след тях!Ама ние сега,защото няма с какво да се похвалим,ще се ровим в историята и ще си "смучем" от пръстите поводи за национална гордост!Я,стига!Писна ми все да ми казват колко трябва да бъда горда от бг историята.Е,хубаво-гордея се!Ама това никак не ми помага в настоящето.Все си мисля,че някой(политиците,например) иска да ни отклони вниманието от ежедневните проблеми и затова все това повтаря.Нямам нищо против,ама мен повече ме засяга настоящето и бъдещето.А,ако някой е решил,че му е по-добре да лежи на стари лаври и да живее в миналото...нека му!
Йоанна

Мнениеот вецов » 03 Май 2005, 12:10

Илюзия Русия е нашата търговия
вецов

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии