- Дата и час: 03 Дек 2024, 18:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отговорност на адвокат
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
87 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: XXX
Явно си доста стар, че твоите колеги са умряли вече, но за многото си години не си се научил да пишеш, а са мо да критикуваш.Какво пък не ти хареса в начина на изразяване на xxx?Доста добре се изразява, А твоя стил да не е на по-високо ниво? Пишеш на латиница и не познаваш пунктуацията.За Таралан незнам дали е много добър, не съм останала с такова мнение от форума.Съмнявам се.
А ти случайно да не си самия Таралан?
А ти случайно да не си самия Таралан?
- Виолета
Виолетке, не е Таралан. Можеш да го видиш от сървъра.
ТриХиксче, като станеш адвокат, мооооже и да разбереш какво имам предвид. До тогава си ходи по ПСДта и гледай, гледай, гледай......
ТриХиксче, като станеш адвокат, мооооже и да разбереш какво имам предвид. До тогава си ходи по ПСДта и гледай, гледай, гледай......
- Таралан Кольо
Янко...Няма да се обърна към теб с цялото ти прозвище, защото дълбоко се съмнявам, че първата му половина е съставна част от твоето тяло, или пък,ако е,то отдавна не функционира по всичките си предназначения...Преди да почнеш да правиш забележки за стила ми на изразяване, вземи се научи да пишеш на родния си език! Ако си българин де...Правописа ти пък няма да го коментирам въобще! Ако имаше тук сериозни модератори и правила на форума, никой да не те знаеше, защото всяко твое мнение щеше да бъде заличено в момента,в който го напишеше. Ти си следващата циментова глава и точно такива като теб имах предвид, като казвах, че освен на себе си сте вредни най-вече за клиентите си.ЕДИНСТВЕНОТО,което Ви интересува е да вземете и последните парици на хората.А вредата от Вашите действия за тях е далеч по-голяма от ползата. Що се отнася до образованията...Да си прочел да парадирам с тях? Но мога да те уверя, че си имам достатъчно дипломи. За разлика от винаги най-умните не се имам за такъв, защото има и далеч по -умни от мен. Но има и далеч по-глупави. Ти разпозна ли своето място спрямо мен? И за последно да те попитам ти да не си женомразец? Някакви комплекси от жени ли изпитваш? Добре, че си разяснявал тези неща навремето...
- xxx
БРАВО! Много си точен.
Жалкото е, че това е адресирано до хора, които едва ли ще те разберат, защото те могат единствено да бълват жлъч и глупости, а не са се научили да се вслушвт в другите.
Като ми се случва да общувам с подобен тип хора си мисля, че имат някакав проблем.Тая агресия и стремеж да се опиташ да направиш другия по-тъп или да го унижиш не е нормално поведение.Такива хора ми се струват подтиснати и не са били оценявани и затова са възприели подобен тип поведение. Мисля,че искат да предизвикат внимание.
А интересно защо използвате някакви други имена, а не собствените.Обръщам се най-вече към Таралан.Нали не ти пука? Защо се криеш зад прякори.
Май на повечето ви е страх да изразите личното си мнение?
Жалкото е, че това е адресирано до хора, които едва ли ще те разберат, защото те могат единствено да бълват жлъч и глупости, а не са се научили да се вслушвт в другите.
Като ми се случва да общувам с подобен тип хора си мисля, че имат някакав проблем.Тая агресия и стремеж да се опиташ да направиш другия по-тъп или да го унижиш не е нормално поведение.Такива хора ми се струват подтиснати и не са били оценявани и затова са възприели подобен тип поведение. Мисля,че искат да предизвикат внимание.
А интересно защо използвате някакви други имена, а не собствените.Обръщам се най-вече към Таралан.Нали не ти пука? Защо се криеш зад прякори.
Май на повечето ви е страх да изразите личното си мнение?
- Виолета
Не, че съм длъжен да ти се обяснявам, но просто така ми хрумна. ТК навремето брат ми много го използваше в смисъл на лице, което не може да бъде определено като сериозна персона!?! Иначе каква е гаранцията, че ти си Виолета, а? Може и да си Червената шапчица или Белослава или.... Тук малко се представят с лични имена.
За ЕНти път ти казвам, че като поработиш малко като адвокат, ама не да ти възлага шефа това онова, а адвокат, тогава ще разбереш позицията ми по въпроса с "некоректния колега". Като усетиш, че клиента щом ти е платил си въобразява, че те е купил и ти е едва ли не шеф може и да проумееш истината. Моята де, не твоята. Пак казвам!!! Срамота е адвокат със стаж 10 години без 119 месеца да плюе по колеги. Това е, бейби!
Приказваш в общи линии общи приказки, Вио Вио, виолетова лавина! Мненията , вд този форум са си мои ЛИЧНИ. Ако те интересува много кой съм що съм и т.н. няма проблем да ти се представя.
За ЕНти път ти казвам, че като поработиш малко като адвокат, ама не да ти възлага шефа това онова, а адвокат, тогава ще разбереш позицията ми по въпроса с "некоректния колега". Като усетиш, че клиента щом ти е платил си въобразява, че те е купил и ти е едва ли не шеф може и да проумееш истината. Моята де, не твоята. Пак казвам!!! Срамота е адвокат със стаж 10 години без 119 месеца да плюе по колеги. Това е, бейби!
Приказваш в общи линии общи приказки, Вио Вио, виолетова лавина! Мненията , вд този форум са си мои ЛИЧНИ. Ако те интересува много кой съм що съм и т.н. няма проблем да ти се представя.
- Таралан Кольо
Re: отговорност на адвокат
Втората възможност, която препоръчвам е да се провери дали адвокатът има сключена полица за застраховка "Професионална отговорност".
От 01.01.2005г. съгласно Закона за адвокатурата, всеки адвокат е длъжен да има такава застраховка.
Ако на клиента са причинени имуществени вреди, вследствие на виновно неизпълнение на задълженията на адвоката, може да се предяви претенция направо пред застрахователя!
Разбира се размерът на претендираните вреди трябва да се докаже!
От 01.01.2005г. съгласно Закона за адвокатурата, всеки адвокат е длъжен да има такава застраховка.
Ако на клиента са причинени имуществени вреди, вследствие на виновно неизпълнение на задълженията на адвоката, може да се предяви претенция направо пред застрахователя!
Разбира се размерът на претендираните вреди трябва да се докаже!
- Юристче
Еееее, ти пък сега как попържваш колегата!?! Може ли така, а? Ами иска му се на момчето да стане доносник или да "повдига и поддържа". Нека, борцита за справедливост са ценни днешно време, не мислиш ли?
- Таралан Кольо
Вярно е, че на първа инстанция делото е спечелено.
Но пише и друго - дадени са му 1000 евро за ЦЯЛОТО дело, което ще рече до окончателното му приключване с влязла в сила присъда, т.е. за всички инстанции!!!
Вредата се състои в това, че на адвоката са платени пари за услуга, която той не е предоставил!
Като не иска да защитава клиентката си на втора инстанция да върне съответната част от хонорара!
Сега схвана ли тънката разлика!
Но пише и друго - дадени са му 1000 евро за ЦЯЛОТО дело, което ще рече до окончателното му приключване с влязла в сила присъда, т.е. за всички инстанции!!!
Вредата се състои в това, че на адвоката са платени пари за услуга, която той не е предоставил!
Като не иска да защитава клиентката си на втора инстанция да върне съответната част от хонорара!
Сега схвана ли тънката разлика!
- Юристче
Присъда!?!? По административно дело?!? Аууууууууу!?!
А сего ти СХВАНИ тънката разлика!:-)))))
А сего ти СХВАНИ тънката разлика!:-)))))
- Таралан Кольо
Хайде да не е присъда, решение да е!
Това променя ли по същество нещата?
Това променя ли по същество нещата?
- Юристче
Въпрос на правна култура. Даже по-скоро на практика.
Юрисконсулт си, нали? не можеш да ме разбереш, ако си.
Карай.
Юрисконсулт си, нали? не можеш да ме разбереш, ако си.
Карай.
- Таралан Кольо
Кольо, студент е бре, човече, не е и юрисконсулт. Иначе щеше да има някаква представа от ЗА, договор от адвокатски кочан и т. н.
- syn4oto
Виждам, че даваш заден ход!
Дали това не е предтекст да се измъкнеш? :)))
Дали това не е предтекст да се измъкнеш? :)))
- Юристче
Да се измъкна от какво? Какъв заден ход, бе студентЧЕНЦЕ? Казвам ти, и то добронамерено, че не можеш да съдиш без да си видял как е от нашата страна, бе фий! "Дисциплинарна отговорност" - .........!
-Татееее, кога ще ми купиш дълги гащи?
Кат пораснеш, мойто момче, кат пораснеш!
-Татееее, кога ще ми купиш дълги гащи?
Кат пораснеш, мойто момче, кат пораснеш!
- Таралан Кольо
Репликата беше до syn4oto!
А колкото до презрителното ти отношение към дисциплинарната отговорност, то е защото не си я изпитвал на гърба си!
Я да те лишат от право да упражняваш адвокатска професия за срок от 3 до 18 месеца или до 5 г., друга песен ще запееш!
Ще има да църкаш като църковна мишка и да се молиш богу по три пъти на ден да ти опрости греховете, които си натрупал като адвокат.
Ако законите се изпълняваха стриктно от всички, нямаше държавата да е на това дередже!
Ноторно известен факт е, че на адвокатите им липсва правно-етично съзнание!
А колкото до презрителното ти отношение към дисциплинарната отговорност, то е защото не си я изпитвал на гърба си!
Я да те лишат от право да упражняваш адвокатска професия за срок от 3 до 18 месеца или до 5 г., друга песен ще запееш!
Ще има да църкаш като църковна мишка и да се молиш богу по три пъти на ден да ти опрости греховете, които си натрупал като адвокат.
Ако законите се изпълняваха стриктно от всички, нямаше държавата да е на това дередже!
Ноторно известен факт е, че на адвокатите им липсва правно-етично съзнание!
- Юристче
АЛО, СТУДЕНТА, ВЕЧЕ С ТЕРМИНИТЕ ВЕДНЪЖ СЕ ИЗЛОЖИ, ТА ВИКАМ ДА СПРЕШ ДА ГИ ИПОЛЗВАШ, А?
Не разбра ли, че за дълги гащи трябва да пораснеш!
Не разбра ли, че за дълги гащи трябва да пораснеш!
- Таралан Кольо
Едва ли съм се изложил с термините:
1. В първоначалното изложение на Виолета никъде не се говори за характера на делото!
2. Не съм се повтарял, за разлика от теб! Сигурно много си се объркал - вече на дав пъти говориш за дълги гащи! Ако нямаш, купи си бе човек!
1. В първоначалното изложение на Виолета никъде не се говори за характера на делото!
2. Не съм се повтарял, за разлика от теб! Сигурно много си се объркал - вече на дав пъти говориш за дълги гащи! Ако нямаш, купи си бе човек!
- Юристче
Ама ти и не четеш казуса дори!?! Ами чети бе, пич, преди да даваш оценки и "повдигаш и поддържаш".
- Таралан Кольо
87 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|