начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

ВЛЮБЕНА СЪМ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ВЛЮБЕНА СЪМ

Мнениеот М » 08 Авг 2004, 15:27

Ми тогава честитооооо!
Искам и аз!!!
М

За вас :-))

Мнениеот MrPumkin » 09 Авг 2004, 12:28

ЛЮБОВ - велика болка и награда...
Любов - самата Ад, самата Рай ...
любов - благословена вечна клада ...
любов - безумие, любов- ДОКРАЙ ....

БЪДЕТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ ДВАМАТА ЗАЕДНО И СЪРЦАТА ВИ НЕКА ГОРЯТ В ЕДНО ...

От един приятел:-))
MrPumkin

Мнениеот bgjurist » 09 Авг 2004, 14:56

Към МЪЖЪТ и ВВВВ - кога точно ще е сватбата?
bgjurist
Потребител

Мнениеот пепи » 09 Авг 2004, 15:22

Тъй като явно, че темата се поддържа и има много желаещи предлагам всички, които са позабравили за това чувство или пък въобще не са го изпитвали да организираме среща, на която да се основе клуб на "Самотните лексовци" ;-))
Предложения се приемат всякакви ;-)
пепи

Мнениеот seneka » 09 Авг 2004, 16:16

След като се обичат, нека се вземат младите! :-))
Направо ме заредихте с енергия в тази тема.Е, какво пък,може и мен да ме огрее някъде...
seneka
Младши потребител

Мнениеот ThePreacher » 09 Авг 2004, 17:05

Габриел Гарсия Маркес се е оттеглил от публичния живот по здравословни причини - рак на лимфните възли. Състоянието му се влошава с всеки изминал ден...
ПРОЩАЛНОТО ПИСМО, което следва, бе изпратено от писателя на неговите приятели.
Четете и си вземете поука ...

~ ~ ~

Ако Бог забравеше за момент, че съм една парцалена кукла и ми подареше късче живот, може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.

Бих придавал стойност на нещата не спрямо това колко струват, а спрямо това, което означават.

Щях да спя малко, да мечтая повече, защото за всяка минута, когато затваряме очите си, губим 60 секунди светлина. Бих продължил, когато другите спираха, бих се събуждал, когато другите спяха. Бих слушал, когато другите говореха и колко бих се наслаждавал на един хубав шоколадов сладолед!

Ако Бог ми подареше късче живот, бих се обличал просто, бих лежал по очи пред слънцето, оставайки непокрито не само тялото си, но и душата си.

Боже, ако можех, бих изписал омразата си върху леда и бих чакал да изгрее слънцето. Бих изрисувал върху звездите с вдъхновението на Ван Гог едно стихотворение на Бенедит, а песен на Шерат би била серенадата, която бих подарил на Луната. Бих поливал със сълзите си розите, за да почувствам болката от прегръдката им...

Боже, ако имах едно късче живот... Нямаше да оставя да премине дори един ден, без да кажа на хората, че обичам, че ги обичам. Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта.

На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят, че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват! На малкото дете бих дал крила, но бих го оставил само да се научи да лети. На възрастните бих показал, че смъртта не настъпва в резултат на преклонната възраст, а в резултат на забравата. Научих толкова неща от вас, хората... Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят,че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон. Научих, че когато новороденото за първи път стисне в малката си длан пръстта на баща си, го пленява завинаги.

Научих, че човек бива оправдан за това да гледа другия отвисоко само, когато трябва да му помогне да стане.

Винаги трябва да казваш това, което чувстваш и винаги да правиш това, което мислиш. Ако знаех, че днес би бил последният път, когато щях да те гледам как спиш, бих те прегърнал и бих се помолил на Господ да мога да стана пазител на душата ти. Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш от вратата, бих те прегърнал и бих ти подарил целувка. Ако знаех, че това е последният път, когато ще чуя гласа ти, бих записвал всяка твоя дума, за да мога да ги слушам отново и отново. Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам “обичам те” и нямаше глупаво да мисля, че ти вече го знаеш.

Винаги има едно утре и животът ни дава и други удобни възможности, за да направим нещата така, както трябва, но в случай, че направя грешка и ни остава само днес, бих искал да ти кажа колко те обичам и че никога няма да те забравя.

Утре-то не е гарантирано за никого – нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш. Затова не чакай повече, направи го днес, защото ако утре-то никога не дойде, със сигурност ще се разкайваш за деня, когато не намери време за една усмивка, една прегръдка, и беше много зает, за да направиш действителност последното им желание. Дръж тези, които обичаш, близо до себе си, кажи им шепнешком колко много имаш нужда от тях, обичай ги и се отнасяй с тях добре, намери време да им кажеш “извинявай”, “прости ми”, “моля те”, “благодаря” и всички думи, изразяващи любов, които знаеш.

Никой няма да се сети за скритите ти мисли. Поискай от Господ силата и мъдростта, за да ги изразиш. Покажи на приятелите си какво означават за теб.

~ ~ ~
"
ThePreacher

Мнениеот Mb}|{bT » 09 Авг 2004, 17:17

ThePreacher...рядко чета неща, които ме карат да настръхвам...
Благодаря ти....
Mb}|{bT

Мнениеот ThePreacher » 09 Авг 2004, 17:29

:-))))))))) за нищо, братко ... за нищо ...
ThePreacher

Мнениеот martareny » 09 Авг 2004, 18:09

Tova sys sigurnost e nai-hubavia forum, v koito sym popadala.
Tolkova e hubavo da se radvash na hora, koito se obichat.
Bydete shtastlivi
martareny

Мнениеот ipon » 09 Авг 2004, 19:54

приятели,отсъствах и ми липсвахте.за тези ,които се обичат ще вдигна наздравица
уре вечер.,с обичаащите бира ще споделя ,че: бирата е най-фкусна когато е :
наливна,студена,в халби извадени от фризера,с бяло мезе,при температура на
въздуха около плюс 30 градуса .Опитайте и ще се уверите .
ipon
Потребител

Мнениеот mishoni » 09 Авг 2004, 23:29

Това е най-хубавото нещо, което съм прочел в lex.bg за вече повече от две години!
Поздравявам те! С точните думи в точния момент за точните хора!
mishoni
Младши потребител

Мнениеот mishoni » 09 Авг 2004, 23:32

И.о и аз да те позравя! :))))
И да не забравите да почерпите на следващата среща!

[%sig%]
mishoni
Младши потребител

Мнениеот гъгъг » 10 Авг 2004, 11:26

Ха, така момиче...
гъгъг

Мнениеот Злодей » 10 Авг 2004, 13:19

Адвокатът разводите обича, с искова молба първи тича
Злодей

Мнениеот bgjurist » 10 Авг 2004, 13:20

Ицо и Вера, не разбрах кога ще е сватбата! ;-) І-< >-І
bgjurist
Потребител

Мнениеот Гери » 10 Авг 2004, 13:33

И аз това се чудя? :"))))
Гери

Мнениеот BBBB » 10 Авг 2004, 14:21

Сватбата ще бъде скоро...За датата ще бъдете уведомени своевременно..:))
За Злодея- ако разчиташ, скъпи(а) от нас да печелиш...по-добре си намери нова работа- ние няма да се развеждаме! Но като си купуваме първия замък, ще ти се обадим....;)))
ЛЮБОВ ЗА ВСИЧКИ!!!!
НАВЪН ВРЕМЕТО Е ПРЕ-КРАС-НООООООО И В МЕН СЪЩО...:)))))
BBBB

Мнениеот ThePreacher » 10 Авг 2004, 14:49

Надявам се, че всички ще бъдем поканени и ще имаме възможността да станем свидетели на обричането ви във вечна вярност и любов ?...
ThePreacher

Мнениеот Mb}|{bT » 11 Авг 2004, 21:23

А знаете ли какво е всеки ден да преоткриваш човека, който обичаш и да се влюбваш все повече и повече...
Mb}|{bT

Мнениеот M...... » 12 Авг 2004, 11:12

Джубран Халил Джубран
"Пророкът"
За любовта

И рече му Ал-Митра:
— Кажи ни за Любовта.
А той повдигна глава, огледа множеството и велика тишина настана. Тогава със силен глас им заговори:
— Когато Любовта ви позове, последвайте я, макар пътеките й да са стръмни и сурови.
И когато крилете й се разперят върху вас, отдайте й се, макар мечът, скрит в перата й, да ви ранява.
И когато тя ви проговори, повярвайте й, макар гласът й да руши мечтите ви, тъй както севернякът градините попарва.
Защото любовта както е корона, тъй е и тежък кръст. Както е ластарът на лозницата, така е и резитба.
Както се издига до върхарите ви и гали нежните ви клонки, затрептели в слънчевия сяй, така се спуска и до корените ви и зле разтърсва ги, макар и впити в почвата.
Тя като житни снопове ви сбира и стисва до гръдта си.
На хармана си после ви вършее, да се оголи зърното у вас.
Отвява ви от сламки и от плява.
Премила ви до бяла същина.
Омесва ви до податлива мекост.
И ви предава на святия си огън, за святи хлябове на Божието пиршество.
Всичко това ще ви стори любовта, за да познаете тайните на сърцето си и в познанието си да станете частица от сърцевината на Живота.

Но ако в своята боязън търсите само мира на любовта и нейната наслада, тогава по-добре ще е за вас да покриете голотата си и да слезете от хармана на любовта в свят, който не познава сезони и в който ще се смеете, но не от сърце, и ще ридаете, но не от дън душа.
Любовта не ви дава нищо освен себе си и не черпи от никого освен от себе си.
Любовта не обсебва, но и не иска да я обсебят.
Защото на любовта й стига любовта.

Когато любите, не казвайте: "Бог е в моето сърце", а казвайте: "Аз съм в сърцето на Бог."
И не мислете, че можете да сочите пътя на любовта, защото любовта намери ли ви за достойни, сама ще сочи пътя ви.

Любовта няма друго желание, освен да се изпълни.
Но ако вие любите и храните желания, нека бъдат тези:
да се стопите и да се леете като поток, запял звънката си песен на нощта;
да познаете болката на твърде много нежност;
да бъдете ранени от собствентото си разбиране за любовта;
и да кървите драговолно, с радост;
да се будите в зори с крилато сърце и да възхвалявате дарения ви нов ден любов;
да почивате по пладне в размишления за любовната нега;
вечер да се връщате у дома си, пълни с благодарност;
и да си лягате с молитва за любимото ви същество и с благодарствен химн на устните си.

За брака

Тогава Ал-Митра проговори пак и рече:
— Учителю, кажи ни и за Брака.
И той отвърна с думите:
— Съчетани сте родени и съчетани ще бъдете навеки.
Съчетани ще бъдете и когато белите крила на смъртта разпилеят дните ви.
Да, съчетани ще бъдете дори в безмълвната Божия памет.
Ала прегръдката ви нека охлабее - да можете да дишате.
И нека ветрите небесни волно духат между двама ви.
Бъдете влюбени, но не с любов окови - а развълнувано море помежду двата бряга на душите ви.
Пълнете си един друг бокала, ала не пийте от един бокал;
давайте един на друг от хляба си, но всеки да си знае своя къшей.
Пейте, танцувайте и се радвайте, ала бъдете всеки себе си самият, тъй както струните на лютнята са поотделно, макар да трептят в единен напев.
Бъдете предани, но не отдавайте сърцата си един на друг, защото само ръката на Живота може да ги съхрани.
Живейте в близост, ала не и в преголяма близост, защото и колоните на храма се издигат поотделно и нито кипарис вирее в сянката на дъб, ни дъб пониква в сянка на кипарис.
M......

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии