начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

публикувана снимка без мое съгласие

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: публикувана снимка без мое съгласие

Мнениеот 444 » 03 Юни 2004, 15:32

Виж какво, мойто момиче,
Я по- добре си намери хора да го поизгърбят тоя смазаняк фотографа и да му вземат всичките там ленти и снимки...
444

Мнениеот Меги » 03 Юни 2004, 16:31

Да всички имате право, аз съм виновна, защото танцувах, забавлявах се, а сега разбирам, че снимката ми е супер, колкото повече я гледам толкова повече разбирам, че това може да бъде начало на нещо ново. Фотографът е занесъл другите снимки в една модна агенция и днес ми се обадиха. За мене историята е приключила, но винаги ще имам едно наум, когато ходя на дискотека, ресторант и т.н. Никой не е застрахован от това да бъде изненадан със своя снимка в някой ежедневик. От самото начало на тази история аз се лутам между двете крайности да забравя за случая или да се опитам да представя нещата такива каквито са били, но виждам, че е безмислено, времето оказва влияние и обидата се притъпява, поне при мене стана така.
Меги

Мнениеот cleo » 03 Юни 2004, 16:43

Конституция на Република България :
Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
Засегнатият в случая Вие Меги, може да търси защита по съдебен ред.
Отделно от това, ако считате, че публикуването на вашата снимка ведно с коментара под нея представлява позорно обстоятелство за Вас или унизява честта и достойнството му можете да го съдите и по чл. 146 или 147 от НК. Кто имате предвид , че по НК отговорността е лична и следва да насочите тъжбата срещу конкретен извършител на деянието - фотографа /респ. журналистта/.
Разбирам моралните съображения на колегите - мъже, но честно казано съм учудена на коментарите им -твърде остри са и не е ли време да се откажете вече от патриархалното си отношение към женските си половинки, стига вече с тези ориенталски предразсъдъци. Не само, че няма никакво значение какво точно изобразяват снимките ако ще да се вижда само ръба на костюма ми и сянка от лицето му ако мога да докажа че това е моят костюм и моето лице ще го осъдя и още как без съгласието ми няма да ме снима както Меги ви е обяснила тя е студентка , не е публична личност, не е държавен служител, следоватлено личния и живот включително и на публични места е неприкосновен ..
Успех в съда Меги.
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот Macho » 03 Юни 2004, 22:08

Abe kakvi gi dranka6 sega ?!!! Sklonna bila da zabravi, snimkata bila super, ot modna agenciata ia potarsili !
Mai fotografa e napravil usluga na teb i nai- ve4e na godenika ti.
Ah jeni, jeni !

Меги написа:
>
> Да всички имате право, аз съм виновна, защото танцувах,
> забавлявах се, а сега разбирам, че снимката ми е супер,
> колкото повече я гледам толкова повече разбирам, че това може
> да бъде начало на нещо ново. Фотографът е занесъл другите
> снимки в една модна агенция и днес ми се обадиха. За мене
> историята е приключила, но винаги ще имам едно наум, когато
> ходя на дискотека, ресторант и т.н. Никой не е застрахован от
> това да бъде изненадан със своя снимка в някой ежедневик. От
> самото начало на тази история аз се лутам между двете
> крайности да забравя за случая или да се опитам да представя
> нещата такива каквито са били, но виждам, че е безмислено,
> времето оказва влияние и обидата се притъпява, поне при мене
> стана така.
Macho

Мнениеот лунатик » 03 Юни 2004, 22:59

редно е всичко да е с happy end
лунатик

Мнениеот alexander_tonev » 04 Юни 2004, 08:53

Пълни глупости. Някои хора явно не са наясно със себе си - съд или модна агенция???!!!
alexander_tonev

Мнениеот 4о4о » 04 Юни 2004, 09:45

Дай да видим и ние тази снимка де,,, , та да си кажем мнението, иначе няма да сме обективни, нали?
4о4о

Мнениеот :) » 04 Юни 2004, 10:18

Daite naistina da q vidim tazi snimka :) Toku vij i izlqzal kasmeta na Megi na modnata scena :)))
:)

Мнениеот psavova » 04 Юни 2004, 11:21

OPITAI SE DA VIDI6 HUBAVOTO V TAZI ISTORIA ! MALKO REKLAMA, MALKO ADRENALIN, PROVERKA NA 4UVSTVA EVENTUALNO...
SYD? IMA6 TOVA PRAVO, MEGI, NO NE TE SYVETVAM.
psavova
Младши потребител

Мнениеот psavova » 04 Юни 2004, 11:26

SYD? IMA6 PRAVO NA TOVA, MEGI, NO NE TE SYVETVAM.
VIJ + OT TAZI ISTORIA! REKLAMA, VYZMOJNOST,PROVERKA NA 4UVTSVA...
I ...BYDI PO-DISKRETNA, 6TOM IMA RISK DA ZAGUBI6 VAJEN ZA TEB 4OVEK!
MOJE TO4NO TOVA DA TI POMOGNE DA RAZBERE6 KOLKO DYRJAT NA TEB I DALI NE OBI4A6 NIAKOI OTELO.
KOLKOTO DA MODNITE AGENTCII- MISLI BEZ EMOTCII!
psavova
Младши потребител

Мнениеот Pich » 04 Юни 2004, 11:43

Жената се е усетила, че са я разбрали що за пач..ра е и сега се опитва да каже, че нищо не е станало. Даже и тези от агенцията /ако въобще са се обадили и са модни агенти/, то явно са си казал: абе тая за нула време ще я опукаме. Дай да а прилъжем нещо:-)
Pich

Мнениеот L123KH » 04 Юни 2004, 12:48

Golqma diskusiq se polu4i:))))) Momi4eto re6ilo da kru6ne malko predi da se omuji, no za nein lo6 kusmet sa q 6traknali na snim4ica.... Tova qvno ne e bilo predvideno...

Megi, vmesto da se 4udi6 kogo da sudi6 /mejdu drugoto ti garantiram ot pravna gledna to4ka, 4e ne bi spe4elila podobno delo/, po-dobre si izberete podhodq6t semeen psiholog za da ne se polu4avat takiva slu4ki za v bude6te. Ili se dopitvai do 4astni detektivi kak da deistva6 za da predotvrati6 podobni situacii.

Mejdu drugoto ot Playboy ne sa li te potarsili? :)))
L123KH

Мнениеот Горски пътник » 04 Юни 2004, 13:37

Това верно ли е юридически форум или форум на редовните клиенти на кръчмата в Долно Нанагорнище?
Горски пътник

Мнениеот L123KH » 04 Юни 2004, 13:51

I az se 4udq kolko komentari za podobna glupost, a po serioznite temi po edno-dve mneniq. Nqmam kakvo pove4e da kaja.
L123KH

Мнениеот fotograf » 04 Юни 2004, 13:58

Mnogo interesno se polu4ava vsi4ki davate syveti na jenata. Q sega daite syvet na fotograf koito trqbva da snima otkrivane na nov klub s okolo 1000 gosti. Ot tqh samo 10-tina sa publi4ni li4nosti, a ostanalite sa devoiki pred godej i debelovrati myje s dami / jenite sa si gi ostavili doma/. Ta uslovieto e takova. Kak fotografa da si izpylni zada4ata. AAAA setih se trygvam ot 4ovek na 4ovek da pitam abe pich smqtam da snimam ako ne6to si v izdynka begai. Pylni gluposti.
fotograf

Мнениеот L123KH » 04 Юни 2004, 14:11

Ami q si predstavete, ako trqbva6e da otrazqvate miting na SDS naprimer :))) Tam pone sa mladi i lesno 6te se razberete s okolo 50000 du6i, nqma da Vi otneme dosta vreme. No na miting na BSP ne Vi zavijdam, trqbva da imate volsko turpenie :)))))
L123KH

Мнениеот fotograf » 04 Юни 2004, 14:14

Taka si e :))) A na takiva mesta daje ti se karat 4e im pre4i6 da slu6at ????????? Kak ne e qsno az prosto snimam ?????? Abe ludnica
fotograf

Мнениеот Апо » 04 Юни 2004, 14:43

Ако имаш проблем обади се в БТВ .... "Искрено и лично" тук се обсъждат други теми. Всеки е длъжен да бъде умен.
Апо

Предишна

Назад към Общи дискусии