начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

търся адвокат....

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

търся адвокат....

Мнениеот skitnica » 27 Окт 2003, 06:06

Ще купувам апартамент с кредит и търся опитен адвокат (фирма), който да ме консултира и представлява при получаването на кредита и при закупуването на жилището. Моля, препоръчайте ми...Интересува ме и колко приблизително ще ми струва услугата ??
Благодаря !
skitnica
Нов потребител

Re: търся адвокат....

Мнениеот :-) » 27 Окт 2003, 10:43

Интересно защо търсите адвокат, когато ще купувате жилище с кредит - по-добре си спестете тези пари, които ще дадете за адвокатски хонорар и ги прибавете към сумата за жилището.
Не знам защо сте убедена, че за подобно нещо Ви трябва юрист - направо ходете по отделните банки, които отпускат ипотечни кредити и преценете на кой условията най-много Ви изнасят-ако трябва да си търсите консултант по-добре да е някой, който може да смята, за да Ви каже от кой е най-изгодно да вземете кредит.
Правна помощ ще Ви трябва чак ако се стигне до сделка-банката Ви отпусне кредит и купите жилището-дотогава едва ли?!...
:-)
:-)

Мнениеот DNV » 27 Окт 2003, 13:07

А вие смятате ли, че при сключване на договор за кредит, консултацията с адвокат е излишна? Доста често за отпускането на такъв кредит банките искат като гаранция учредяване на ипотека, било на същия имот, за който се отпуска кредита, било на друг имот. Не знам дали конкретният случай е такъв, но ако е така, не смятате ли, че адвокатската намеса няма да е в повече? И изобщо касае ли се за сключване на договор, т.е. поемане на задължения, добре е договарящият да потърси някой, който ще защити интересите му, за да не стане после: "Какви общи условия?" или "Ама този ситният шрифт там ли беше като подписвах?"
DNV

Мнениеот freedom » 27 Окт 2003, 13:43

Консултацията с адвокат, особено при сделки с голям материален интерес винаги излиза по-евтино. За справка купищата наказателни и граждански дела, които се водят за и във връзка със сделките с недвижими имоти.
Няма 100% гаранция, че няма да стане измама или друго, но много помага.
freedom

Мнениеот skitnica » 27 Окт 2003, 18:19

Моля, разгледайте тук: http://www.pfu.bg/ и изразете само компетентни мнения..:))

Благодаря !
skitnica
Нов потребител

Мнениеот adv Dimitrov » 28 Окт 2003, 09:46

Напълно сте права. Ако повечето хора мислеха като вас и бяха потърсили поне съвета на адвокат преди да подпишат някакъв договор или предприемат друго действие, което е свързано със значителен материален интерес, не само съдебните спорове биха били значително по-малко, но и загубите биха били значително ограничени, а в повечето случаи - предотвратени.
adv Dimitrov

Мнениеот Гери » 28 Окт 2003, 12:50

Проблема на българина, е че винаги си мисли "ооо аз съм компетентен по всички въпроси", преди няколко дена се случи нещо интересно, влиза в кантората един г-н, интелигентен мъж, образован и ми подава една "папчица"... тя цял топ де :) изчетахме я с колегата, ами ако може да се направи нещо по въпроса то е малко... човека сам си писал договорите сам си се задължавал с подписа си, сега как да изопачиш волята му... идеята ми беше, че в България, българите са все още "правно неграмотни", т.е предпочитат да си спестят 50 лв. за нещо си... е как ще ги дават на онези адвокато долни, гадни... а после идват и "спасявай положението", чакай бе... как да го спасиш като ти си си извършил сам адвокатските услуги... Много ми че мъчно, че хората подценяват работата ни и някак си не я уважават... Винаги съм давала всичко от себе си за клиента, сън не ме хваща докато не си напиша това което има за писане или не изчета всичката съдебна практика по въпроса... Е и? Честно казано поне ми носи вътрешно удовлетворение...
Гери

Мнениеот skitnica » 28 Окт 2003, 21:04

Благодаря на adv Dimitrov и на Гери, но все пак бихте ли оставили координати за връзка ?? На мен наистина ми трябва добър адвокат по вещно право и то спешно.

Благодаря!
skitnica
Нов потребител

Мнениеот vasyleva » 28 Окт 2003, 21:23

Struva mi se, che sa vi ostavili koordinati - ako im pishete direktno, moje bi shte poluchite obratna vrazka po-barzo, otkolokoto chrez foruma.
A ako Vie ostavite Vashi koordinati, shte poluchite dostatachno na broj oferti ot dobri advokati, ot koito da si izberete tozi, kojto schetete za naj-dobar
vasyleva

Мнениеот freedom » 28 Окт 2003, 22:09

nicka ми е активен. Можете да изпратите mail с телефон или аз ще Ви пратя мой номер.
freedom

Мнениеот freedom » 28 Окт 2003, 22:15

Видях сайта, можем да коментираме.
freedom

Мнениеот Гери » 28 Окт 2003, 23:37

:") ами оставила съм мейл... ако желаете да се обърнете към нас мейлът ни е kantora@consult-bg.com; моят персонален мейл е gergana@consult-bg.com
Гери

Мнениеот iliev_ven » 29 Окт 2003, 16:02

Здравейте! Занимавам се с вещно право и мисля, че бих могъл да Ви помогна! Не е чак толкова страшно купуването на имот със заем!
Казвам се Венелин Илиев! 098-610-638!
С почит!
iliev_ven
Нов потребител

Мнениеот КГП » 14 Ное 2003, 15:48

Споделям мислите ви. Но за да не ни подценяват работата, трябва ние да уважаваме себе си и да не се подценяваме сами. Все пак, имаме удоволствието да работим с мозъка си ... е, който го има на място :)
КГП

Мнениеот работил в банка » 15 Ное 2003, 22:18

Предполагам, че вече работата е свършена и имота е купен, но все пак държа да изкажа мнението си като човек, който е работил в банка - според мен при покупка на жилище с ипотечен кредит адвокат не би бил много полезен и би бил излишен разход, тъй като самите банки имат Общи условия за отпускане на ипотечен кредит (може да не се казват точно Общи условия, но по същество са точно такива), при които ако клиентът (кредитоискателят) не е съгласен с тях, до отпускане на кредит просто не се стига. Тук клиента не би могъл да си позволи "пазарене", от типа на "ама аз мога ли да заложа не тоя имот, който ще купувам с кредита, а друг", и т.н. Обикновено в случая, когато се купува имот с ипотечен кредит, кредитоискателя предоставя на банката документите на имота, който иска да закупи, и след одобрението на банката (за което се дължи такса), юрисконсултите на банката изготвят нотариалния акт за покупко-продажба. В много редки случаи, когато сделката е много комплицирана, юрисконсултите се консултират евентуално с адвокатите на страните, ако те въобще имат такива. А според мен да платиш не малък хонорар на адвокат (определя се според материалния интерес - а в случая това е цената на имота), който най-вероятно няма да си мръдне пръста, не защото не иска, а просто няма да има за какво, си е направо неразумно. И без това за вписването на ипотеката се дължат такси, които кредитополучателят плаща и заплащането на хонорар е излишен разход.
Поправете ме ако греша, но ситуацията преди 3 години беше такава - тогава напуснах банката, и не съм се интересувал повече.
работил в банка

Мнениеот адвокат » 16 Ное 2003, 11:16

На този дето е работил в банка му представям следния казус:
Баща е собственик на парцел. През 1957г. с писмено изявление пред нотариус - не нотариален акт - учредява нанепълнолетната си дъщеря си суперфиция. Бащата построява двуетажна къща. И двмата са живи към момента . Къщата се продава . Има купувачи, които ще тегляг кредит. Въпросът е кой е собственик на къщата и с кого трябва да бъде сключен договорът.
Това е един сравнително лесен въпрос. Не ми се искаше да давам пример с реституционен закон при който са настъпили няколко промени в законодателството и има няколко наследници, които са водили помежду си дела.
Това в известна степен мисля, показва нуждата от адвокати по сделки. Колега не си мислете, че в реалността сделките са учебникарски и чести - в повечето случаи е тъкмо обратното.
адвокат

Мнениеот работил в банка » 17 Ное 2003, 12:47

В този случай банката просто няма да одобри кредитоискателя, тъй като има неизяснена собственост. За служителите в банката е най-лесно да кажат - изискайте удостоверение от община, нотариус, имотен регистър или друг орган, от което да е видно, чия е собствеността или продавача да си изкара констативка за имота. Докато това не стане, кредит просто няма да бъде отпуснат. Не казвам, че тази практика е правилна, но банките работят така - искат винаги да са си "вързали гащите". По този начин прехвърлят сложните казуси на клиентите си. Юрисконсултите си имат едни типови договорчета за ипотека и просто не си правят труда мислят. А адвокатът на кредитоискателя ще води борба с вятърни мелници, ако се опита да им помогне с нещо. За съжаление такава ни е действителността.
А вече при издаването на констативката или снабдяването с разни документи съм съгласен, че човек трябва да ползва адвокат, най-малкото за да го ориентира в обстановката и службите.
Аз по-горе изразих мнение в случай, че кредитоискателят е одобрен - тогава независимо дали клиента е с адвокат или не юрисконсултите много трудно ще се съгласят договора за ипотека да бъде променен според "клиентските изисквания".
А за казуса - мисля, че собственик е бащата и той трябва да подпише договора.
работил в банка

Мнениеот hebigatsu » 18 Ное 2003, 14:41

За работил в банка (195.69.166.---)
Точно поради мислене като вашето в България няма истинско банкерство, а основно и предимно -лихварство. Именно за това прогресират всички алтернативни форми за предоставяне на парични суми, и докато не се нормализират нещата, ще има нужда от юристи при тези сделки.
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот jrd » 19 Ное 2003, 09:22

Не винаги продавачът е съгласен да се купува от него с ипотечен кредит. Давам ви пример: строителна фирма продава апартаменти в новостроена ЖСК - дан.оценка е определяща за таксите по прехвърляне и ДДС-то, което трябва да внесе фирмата.Примерно има три еднакви апартамента и дан. им оценка е по 40000 лв., а продажната им цена - 40 000 евро.Когато продажбата е чрез банка, оценителите гледат продажната цена. Така фирмата продава и внася ДДС за двата апартамента по 40 000 лв., а за другия - 70 000 лв.(които винаги са по банков път). Данъчните виждат огромната разлика за два еднакви апартамента.
jrd
Младши потребител

Мнениеот адвокат » 19 Ное 2003, 10:25

за работилия в банка

Вие отново представихте доказателство за своята НЕ-правота по отношение на адвокатите.
Пояснявам по казуса:
Преди приемането и влизането в сила на ЗТСУ законодателството е уреждало учредяването на суперфиция между роднини по права линия точно по начина, който описах съвсем просто. Така че собственик си е дъщерята и няма никакъв проблем да вземе кредит особено ако адвокат се срещне с юристите на банката и случаят се изясни . Юристите в банките съвсем не са глупави хора, а и банките повярвайте ми се молят да намерят на кого да дадат кредит
адвокат

Следваща

Назад към Общи дискусии