- Дата и час: 03 Дек 2024, 23:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Снимки на хора на публични места
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Снимки на хора на публични места
Имам ли право да снимам с фотоапарат хора намиращи се на публично място и да използвам снимките им без тяхно съгласие ?
- mash
- Нов потребител
чл.32/2/ Конституцията на РБългария: никой не може да бъде следен, филмиран, фотографиран, записван, или подлаган на други подобни действия, без негово знание, или въпреки неговото изрично несъгласие, освен в предвидените в закона случаи.
Отнася се до неприкосновеността на личния живот на гражданите и нарушаването на този принцип се смята за намеса в личното пространство, на което всеки гражданин съобразно раздела от Конституция има право.
Отнася се до неприкосновеността на личния живот на гражданите и нарушаването на този принцип се смята за намеса в личното пространство, на което всеки гражданин съобразно раздела от Конституция има право.
- исса
абсолютно вярно!!!! обаче е важен мотива за какво точно ще се използват после снимките. ако ще се придобие популярност в добрия смисъл на думата едва ли някой ще има нещо против да му се наруши " личното пространство". но ако славата ще е компроментираща, имам усещането, че някой може и да се разсърди.... Това е в рамките на шегата. С най- добри чувства :
- исса
:)))
Чудя се, как напоследък се нароиха тв предавания, които правят скрити камери....Винаги съм се чудил как става това, след като противоречи на конституцията... Бихте ли коментирали, ако аз например реша да направя предаване със скрита камера, какво да сторя? Да искам разрешение от прокуратурата, съда, и т.н...??? Моля някой да ме светне по въпроса...
Чакам с нетърпение...
Чакам с нетърпение...
- ALEKS
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|