начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Дело

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело

Мнениеот Raia » 29 Сеп 2005, 19:32

Имам насрочено първо дело. Адвокатът ми обаче е извън страната.Въпреки това е подал молба до съда да се даде ход на делото и се назначи вещо лице с определени задачи. Трябва ли аз да присъствам на делото без адвокат и може ли отсъствието ми да донесе негативи за мен. При такава ситуация може ли да се даде ход на делото или задължително трябва да присъствам като ищец?
Моля зя съвет. Предварително благодаря!
Raia

Мнениеот Гост » 29 Сеп 2005, 21:13

Ако адвокатът Ви е добросъвестен, а най-вероятно е, няма от какво да се притеснявате. Направил е доказателствени искания и независимо, че няма да се яви, съдът ще се произнесе по тях в заседанието и почти сигурно ще отложи делото за друга дата с оглед изготвяне заключението на вещото лице. Произнасянето по постъпила писмена молба не е нещо необичайно. Дали ще се явите или не - ваша работа. Никакви негативни последици няма да има от неявяването Ви. По-скоро може да объркате нещо, ако съдът Ви зададе някой въпрос и не знаете как да отговорите. Ако имате доверие на адвоката си, може да не ходите. Той ще си провери впоследствие какво е станало по делото
Гост

Назад към Общи дискусии