- Дата и час: 03 Дек 2024, 23:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
реакция
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
реакция
Колеги, как бихте реагирали ако някой си марсианец започне да критикува друг колега пред вас. Напряво побеснявам когато някой ми каже- еди си кой адвокат или юрисконсулт на незнам си коя институция не става за нищо. Това ми го казва някаква си инеженерка от село, според която юридическата професия е разтягане на локуми.
- Hm
адвокат написа:Абе и аз побеснявам,но вътрешно съм убеден,че от ден на ден все повече институции и колеги започват да не стават за нищо.Въобще рибата замирисва от към главата:щом държавата започва да не става за нищо,какво да очакваме за останалите части?
И аз това отговорих за държавата ни, но ме заболя защото това е една материя, която хем не разбират, хем дават "компетентни" мения по правни въпроси. А заедно с това и характеристика на колеги. Тяхната всичката ли е наред, че им остана работата на адвокатите да оценяват
- Hm
В нашата мила родина манталитета си е балкански в отрицателните му проявления,разбира се не за всичко.Конкретно по оценките за юристите често се чуват подобни мнения,дори клиентите се опитват да учат адвоката си на ум и разум за конкретния казус и предварително четат закони.Още по-гадното е че търсят в последствие консултация и от още 2-ма юристи,за да са сигурни че адвоката им ги е посъветвал правилно!Ярка черта сред българското население е да критикува нещо което разбира повърхностно и да атестира чуждата работа,като своята собствена я забравя.То така стана инжинерите итехниците разбират от право и медицина,а юристите са вещи и в инжинерната област,но това е от практиката.ЗУТ принуждава...Вече трябва да свикнем всеки да се интересува от способностите си и да бъде полезен с уменията си,като се сещам за една много подходяща българска поговорка "Всяка жаба да си знае гьола."
- нели
Съгласен съм с мненията, но напоследък като че ли най-много се дразня когато чуя как всеки (независимо от образование, квалификация, стаж) дава "компетентното" си мнение по въпросите, свързани със съдебната власт. Покрай влизането ни в ЕС и наболелите в тази връзка въпроси темата вече е излязла на мода и всеки "отговорен" българин се чувства едва ли не задължен да си каже мнението, да даде конкретни препоръки, въпреки че повече от говорещите едва ли са и припарвали в съд. Да се чуди човек откъде толкова акъл в цялата ни нация!!! Това изглежда рефлектира и върху отношението на хората към конкретните им правни проблеми - когато им дойдат до главата, хората вече се чувстват "специалисти", кажи-речи: половин юристи! Никой не си дава сметка, че правото е необятно и че различните му клонове изискват не много усилия и време, през което да им се отдадеш, за да достигнеш някакво ниво на професионализъм. Само не знам дали тези същите, ако тръгнат да си проектират и строят къща например, биха си наели адвокати и лекари вместо архитекти и строителни инженери...?
- auctor
- Нов потребител
Т.е. имам предвид, че клоновете на правото изискват МНОГО усилия и време, за да достигнеш опр. ниво на професионализъм.
- auctor
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|