-----------------------------------------------------------------
ИЗ ДУПКИТЕ НА гр. ВАРНА - 1650 епизод
-----------------------------------------------------------------
Здравейте всички, които сте доволни и недоволни от присъствието на дупки ( и кратери ) по улиците на един от най-красивите градове в България.
Има ли човек от този град, който да не е пострадал от тези ГЕНИАЛНИ решения на градската управа. Жалко, че могат да се прилагат фотоснимки, за да видите всички българи, на какво се подлагат честните данъкоплатци, които нямат пари за джипове ( като областния управител на Варна ), които нямат пари за мерцедеси 500 SEL ( като кмета на Варна ), и автомобили модел след 2003г ( като всички районни кметове, директори на държавни учреждения, общински съветници и т.н.)!
Ние си трошим колите, парите, нервите, а хората си гЪзифицират ( ходят по коктейли и мислят само за газЪ си), не могат толкова да измислят нещо, което другите държави са го измислили още през 16 век - пътища с трайна настилка. Ама о това го дават по канал Discovery channel, те кога да го гледат - докато четат вестниците в парламента, докато пият кафета от по 5лв в скъпите заведения отсреща. Абе ПОМИСЛЕТЕ БЕ, УПРАВНИЦИ ! Ние нямаме служебни коли, а каруци на по 15 години.
Идиоти - асфалтирате пътя наново, отдолу прокарвате една тръба за комуникации - оттам минават и ВиК, и Енерго, и Кабелни ТВ, и Интернет, и Телефони - и се РЕМОНТИРА БЕЗ ДА СЕ РАЗВАЛЯ ПЪТНАТА НАСТИЛКА ! а Вие, идиоти-може да вземате такса за това!
Ех, или аз съм МАЛОУМЕН, ИЛИ ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ В БЪЛГАРИЯ СА КРЕТЕНИ!
---------------------------------------------------------------------------
МОЛЯ ВИ, КАЖЕТЕ КОЙ Е ПРАВ ????????????????
---------------------------------------------------------------------------
- Дата и час: 03 Дек 2024, 02:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИЗ ДУПКИТЕ НА ВАРНА
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ИЗ ДУПКИТЕ НА ВАРНА
Syglasen!
Ako iskash - daj koordinati!
Tyrsja otdavna symishlenik po takiva vyprosi, za da dosazhdame na Gradoustrojstvenite s juridicheski uprazhnenia!
(Pyk i, juristkite na Obshtina Varna si gi biva za kafe! )
:)
Ako iskash - daj koordinati!
Tyrsja otdavna symishlenik po takiva vyprosi, za da dosazhdame na Gradoustrojstvenite s juridicheski uprazhnenia!
(Pyk i, juristkite na Obshtina Varna si gi biva za kafe! )
- Ant
Прекрасно изживяване изпитаха всички водачи на МПС и недосъбудените им пътници тази сутрин, минавайки през "уширеното" кръстовище на ВИНС-а във Варна.
Абсолютно никакво значение нямаше вида на МПС-то, дори и БТР би се "озорил" пременавайки оттам.
Проблемът е, че в случая не става въпрос за дупка, а за тотална липса на елемент от пътното платно. Същото просто през нощта беше изрязано на дълбочина около 10-15 см по цялата му широчина.
Един от водачите на МПС просто си изсипа елементите на ходовата част на колата, минавайки през НЕОБОЗНАЧЕНОТО по никакъв начин "ПРЕПЯТСТВИЕ"
А колкото до огромното задръстване на левия завой... Може би този ден никой от управляващите "общинската собственост" не е минал оттам.
Но и да беше минал какво от това - Общината има договор с фирма- изпълнител. В договора 100% има клаузи, регламентиращи начина на отремонтиране на пътя и при прокопаване за прокарване на отклонение и при изършване на ремонти дейности по уширенията и клаузи за отговорност, и клаузи за работа само в нощните часове, за да не се препятства движението, и КАКВО от това?
На улицата, на която живея има ТРАП, не дупка, а съзвездие от дупки, завършващо с 25 см трап, през който минавам всеки ден и съответно през две седмици посещавам любимия вулканизатор за баланс на гуми и изправяне на джанти. Ако всеки път като вляза в дупка завеждам щета при застрахователя ми на следващата година ще трябва да си търся друг ....
Проблемът не е в това, че в Община Варна или Областна администрация Варна не знаят, че за вреди, приченини от вещи отговаря собственика на вещта...
Проблемът е, че за да си вземеш парите за ремонта на колата - трябва да докажеш непозволеното увреждане, което отнема минимум 3 години... и безброй екпертизи и условности и нерви и пари...
Гледайки как запълват дупките след дъжда миналата седмица, достигнах до извода, че не е вярно, че в България пътищата не могат да се изграждат и поддържат така, че да отговарят на задължителените гаранционни условия, вярно е обаче, че никой от изпълнителите - български фирми няма полза от това, ако ги отремонтират така, че да не се налага нов ремонт след 3 месеца, а след 2 години, какво ще правят през тези две години?
За справка: на част от отсечката Варна-Бургас, изградена преди 4 години от Македонска фирма пътното платно все още е в идеално състояние, въпреки натоварения трафик и тежките зимни условия
Абсолютно никакво значение нямаше вида на МПС-то, дори и БТР би се "озорил" пременавайки оттам.
Проблемът е, че в случая не става въпрос за дупка, а за тотална липса на елемент от пътното платно. Същото просто през нощта беше изрязано на дълбочина около 10-15 см по цялата му широчина.
Един от водачите на МПС просто си изсипа елементите на ходовата част на колата, минавайки през НЕОБОЗНАЧЕНОТО по никакъв начин "ПРЕПЯТСТВИЕ"
А колкото до огромното задръстване на левия завой... Може би този ден никой от управляващите "общинската собственост" не е минал оттам.
Но и да беше минал какво от това - Общината има договор с фирма- изпълнител. В договора 100% има клаузи, регламентиращи начина на отремонтиране на пътя и при прокопаване за прокарване на отклонение и при изършване на ремонти дейности по уширенията и клаузи за отговорност, и клаузи за работа само в нощните часове, за да не се препятства движението, и КАКВО от това?
На улицата, на която живея има ТРАП, не дупка, а съзвездие от дупки, завършващо с 25 см трап, през който минавам всеки ден и съответно през две седмици посещавам любимия вулканизатор за баланс на гуми и изправяне на джанти. Ако всеки път като вляза в дупка завеждам щета при застрахователя ми на следващата година ще трябва да си търся друг ....
Проблемът не е в това, че в Община Варна или Областна администрация Варна не знаят, че за вреди, приченини от вещи отговаря собственика на вещта...
Проблемът е, че за да си вземеш парите за ремонта на колата - трябва да докажеш непозволеното увреждане, което отнема минимум 3 години... и безброй екпертизи и условности и нерви и пари...
Гледайки как запълват дупките след дъжда миналата седмица, достигнах до извода, че не е вярно, че в България пътищата не могат да се изграждат и поддържат така, че да отговарят на задължителените гаранционни условия, вярно е обаче, че никой от изпълнителите - български фирми няма полза от това, ако ги отремонтират така, че да не се налага нов ремонт след 3 месеца, а след 2 години, какво ще правят през тези две години?
За справка: на част от отсечката Варна-Бургас, изградена преди 4 години от Македонска фирма пътното платно все още е в идеално състояние, въпреки натоварения трафик и тежките зимни условия
-
cleo - Потребител
Определение за асфалт: Асфалтът е това, с което се заливат улиците, преди да започнат разкопките.
- Grazhdansko litse
Да се движиш с автомобил из Варна ,наистина е истински кошмар.Може би трябва наред да почнем да съдим общината .Някой застрахователни компании осъдиха вече Община Варна за някоя друга дупка за която са изплатили по щета.
- sia72
Nik (---.varnapage.com), от присъствието на дупки ( и кратери ) по улиците на един от най-красивите градове в България – явно всички сме съгласни с това становище,
ама от към следното ти волеизявление:
Всеки извършил престъпление, дори да е 10 годишен носи отговорност - вече зависи от престъплението и от възрастта, каква ще е отговорност - наказателна или административно-наказателна. А "лишаване от свобода" не е наказание, а "мярка за неотклонение" – НЯМАМ ДУМИ АЗ ПРОСТО :))))))
ама от към следното ти волеизявление:
Всеки извършил престъпление, дори да е 10 годишен носи отговорност - вече зависи от престъплението и от възрастта, каква ще е отговорност - наказателна или административно-наказателна. А "лишаване от свобода" не е наказание, а "мярка за неотклонение" – НЯМАМ ДУМИ АЗ ПРОСТО :))))))
- nikilex
- Потребител
Онзи ден бях на изпит,от който зависеше дали ще стана водач на МПС:)важно нещо смятам...да ви кажа честно единствената ми основна грешка записана в контролната карта,която изпитващият попълва,беше заради една дупка..не,по-точно трап през която аз не исках да мина и просто си я заобиколих..проблемът беше,че не съм си стояла в пътната лента(т.е.дясната разбира се)..не съм създала критична ситуация заради това никой не беше зад мен,но нямах време да дам мигач че минавам в лявата лента че после пак в дясната...може би трябваше да мина през дупката и да го видя после оня как ще си оправя колата..та мисълта ми е,че всичко това можеше да се спести ако не се случва по улиците на Варна това нещо,наречено газификация,сигнализация или незнам каква глупост!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Не се учим да караме кола,а да избягваме дупки,аз трябва да правя слалом,да влизам в насрещното,страшна работа,на всичкото отгоре си купих кола-не виждам как ще стават нещата.......
- p_dimitrova
- Младши потребител
p_dimitrova написа:
> заради една дупка..не,по-точно трап през която аз
> не исках да мина и просто си я заобиколих..проблемът беше,че не
> съм си стояла в пътната лента
Ми щом това е единствената причина поради която са те скъсали и инструктора не е оценил правилно жеста ти спрямо учебния автомобил - можел е да поговори нещо с изпитващи катаджия...
Я вземи си смени инструктора !
> заради една дупка..не,по-точно трап през която аз
> не исках да мина и просто си я заобиколих..проблемът беше,че не
> съм си стояла в пътната лента
Ми щом това е единствената причина поради която са те скъсали и инструктора не е оценил правилно жеста ти спрямо учебния автомобил - можел е да поговори нещо с изпитващи катаджия...
Я вземи си смени инструктора !
- nikilex
- Потребител
аз го взех де:)
- p_dimitrova
- Младши потребител
Ант,
Кои от Юристките на Общината познаваш?
MONTESKIO
Кои от Юристките на Общината познаваш?
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
Vizh, tova s kafeto beshe neseriozno ot moja strana. Imam poznati. no tova ne oznachava, che shte gi "polzvam" za takyv sluchaj, nito, 4e 6te pusna vav foruma imenata im.
Njama da e korektno.
Inache, iska li kolega ot Vn da se rovim iz takiva vyprosi, kasaeshti varnenci ot dylgo vreme? - mozhe da me nameri vav foruma.
Sam ne stava po opredeleni pri4ini...
Njama da e korektno.
Inache, iska li kolega ot Vn da se rovim iz takiva vyprosi, kasaeshti varnenci ot dylgo vreme? - mozhe da me nameri vav foruma.
Sam ne stava po opredeleni pri4ini...
- Ant
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|