- Дата и час: 03 Дек 2024, 00:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
С кола на ивалид зад граница?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
С кола на ивалид зад граница?
Може ли да се пътува зад граница с кола на инвалид, без да пътува ивалида , а само упълномощеното лице. На някои гранични пунктове гранична полиция връща такива коли, имат ли такова право и на какво основание? Митниците ми отговориха, че от тяхна гледна точка няма проблем да излиза колата, а защо ГП не позволява не знаят. Моля, разумни хора, ми отговорете.
- Христо
Re: С кола на ивалид зад граница?
Задължително е в случая изрично, нотариално заверено пелномощно от инвалида/ако нямате такова/. Трябва да е преведено, няма да е излишно и ако е легализирано от Министерство ан правосъдието/има държави, които правят проблем, незнам докъде ще пътувате/.
- D.Ivanova
Re: С кола на ивалид зад граница?
Има пълномощно, нотариално заверено. Е, не е преведено, но мисля, че и да е преведено, граничната полиция пак може да не ви пусне. Питам на какъв документ се базира тяхната преценка да излезеш или не , или проявяват своеволие. Конкретният случай е пътуване до Румъния през Оряхово.
- rikor
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|