начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Винетки

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Винетки

Мнениеот Владо » 24 Окт 2004, 11:51

За инвалидните автомобили ще е нужно ли да се плаща за винетки или ще бъдат осободени от тази такса?
Владо

Re: Винетки

Мнениеот Форфи » 20 Яну 2005, 17:58

До колкото знам наредбата която подготвят МРРБ и МТСП все още не е подписана .
Всички казват , че стикерите ще се раздават безплатно на инвалиди с автомобили с двигател до 1.8 и 100 к.с. , но до момента няма подписан документ който да регламентира издаването на стикерите .
Форфи

Мнениеот christopher » 20 Яну 2005, 20:01

ЗП Чл. 10в. (Нов - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Лице - инвалид от I до III група инвалидност, инвалидизирано по съответния ред, се освобождава от заплащане на винетна такса за един лек автомобил с обем на двигателя до 1800 куб. см и мощност до 73,55 kW (100 к.с.). За тези автомобили въз основа на заявка на Агенцията за социално подпомагане до Изпълнителната агенция "Пътища" се издава безплатно една едногодишна винетка по ред, определен с наредба на министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на труда и социалната политика.

Наредбата все още не издадена.
christopher
Нов потребител

Мнениеот Недко Стойков Златев » 24 Яну 2005, 21:27

Инвалид съм първа група по жизненост
Притежавом лек автомобил Форд транзит
с обем на двигателя 2500 кубика
и с мощност 70 к.с
Същият е оборудван за пълно ръчно управление и го управлавам само аз.
Тъй като автомобила надвишава разрешените кубици за ползване на безплатна винетка като инвалид, но не надвишава конските сили, то имам ли право за такаваВладо написа:

> За инвалидните автомобили ще е нужно ли да се плаща за винетки
> или ще бъдат осободени от тази такса?
Недко Стойков Златев

Мнениеот В.Теофилова » 07 Фев 2005, 00:26

Здравейте. Доколкото съм чела в последните седмици всичко, относно винетките, същите ще бъдат безплатни за инвалиди, но при двигатели, само до 1800 куб.см.
До 28.02.2005 инвалидите няма да бъдат глобявани за винетни стикери.
В.Теофилова

Назад към Общи дискусии