Сутринта ми попадна един брой на списание "Съвременно право" (мисля, че беше от януари 2004), където Оги-Доги оплюва по доста грозен и груб начин два учебника на свои колеги-Златарев и Бобатинов.
Макар, че в много отношения Герджиков и да е прав, ми се струва недопустимо по подобен начин (само прочетете статията, ако имате възможност) да се говори за колеги, а това осмиване е и публично все пак...
Макар и безспорен корифей в областта на гражданското и търговското право, Герджиков ми се струва твърде надменен, със страшно високо ксамочувствие, граничещо с презрение (понякога) към околните....
Не мисля, че това е хубаво...(колкото и книги да е изчел човек през живота си и колкото и да е умен)...
- Дата и час: 01 Дек 2024, 00:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Надменен ли е Герджиков?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Надменен ли е Герджиков?
ako poznavash emil zlatarev ste vidish kakvo e nadmenen 4ovek s absolutno prenebrezenie kam okolnite
- george slavov
Слушала съм лично проф.Гердижиков на 11-та национална юридическа конференция. Макар в началото и на мен да ми се стори надменно, по-късно се убедих, че е прав! Каква е нашата гаранция, че заплащайки солидна сума за определено издание, ние купуваме нещо наистина качествено, съобразено с действащото законодателство! Статията е озаглавена "Халтурата в юридическата литература", колега от залата го попита, какво ще каже за "Халтурата в законодателството"?
Извън това, Гердижиков като човек не е въобще надменен! Достъпен и скромен!
Извън това, Гердижиков като човек не е въобще надменен! Достъпен и скромен!
- NADIN1
Може би му е порасноло самочувствието от суперуспешното му председателстване на суперуспешния парламент.Скоро го хванаха да гласува с чужда карта и то след като няколко пъти обеща да подаде оставка, ако не спре гласуването с чужди карти. Като учен може да е велик,но като човек се вижда...
- яstavrev
Последното, което е Герджиков, е надменен! Той е един от малцината човечни юристи и, колеги, не е справедливо да давате подобни мнения. Та той ви е дал основата на търговското право! С мен лично никога на се е държал надменно. Кой друг преподавател е съгласен да чуе и чуждо мнение, пък и да се съгласи с него?
- Христова
Колкото до това кой е дал основата на търговското право, първите два учебника на ОГИ Герджика- си бяха чисто и просто едно преписване...........
- младежа
Е, с това че е дал „основата на търговското право“, не мога да се съглася, макар че е един от най-добрите преподаватели в СУ и макар че ми писа единствената шестица измежду 25-ма от изпитаните по време на държавния изпит по гражданскоправни науки в деня, в който се явих. С това изказване само доказвате, че нищо друго не сте прочели от доктрината по търговско право. Ако бяхте попрочели състематичния курс на проф. Кацаров, писан по стария ТЗ, може би щяхте да забелижите колко общи моменти, да не кажа и цитати има в двата курса. Само че единият е писан през 40-те години на миналия век, а другият 50 години по-късно. В случая трябва да се зададе въпросчето - „Открийте десетте разлики!“:))))))))
- gega
И не само от К.Кацаров - и от Петър Джидров също /автор на Коментар на отменения ТЗ/:))))
- alexander_tonev
Което по принцип си е нормално, няма какво д акорим човека, ама пък чак - „От него е началото“. Човекът е достоен, умен и и стински учен, ама пък такива епитети като велик, невероятен, единствен, начало, неповторим - е, това започва да ми намирисва на култ към личността:)))))))
- gega
не знам дали Герджиков е надменен, но това което прочетох, че е дал основата на търговското право, опазил ни бог! Нито редакцията на Облигацията на Кожухаров е осъвременена и струва нещо, нито измененията в законите, с които "поправха" корпоративното право подобриха с нещо объркания ни ТЗ... Слаб 2, колеги, слаб 2...
- е
Я и Геирджиков бил във форума - или поне някой използва неговото име за ник. - (виж темата за Либия и медиците ни)
- лунатик
Абе смята се човека ,че е най-големия и добрия юрист.........имаше една поговорка на Тургенев:
"Човек е дроб, в числителя е това което мисли за себе си, а в знаменателя това което мислят другите за него"
Кое смятате ,че е по -голямото?"
"Човек е дроб, в числителя е това което мисли за себе си, а в знаменателя това което мислят другите за него"
Кое смятате ,че е по -голямото?"
- БОРИМЕ4КАТА
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|