- Дата и час: 30 Ное 2024, 20:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Корупцията
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Корупцията
Навремето и по точно през първата половина на миналия век един от доновете на мафията , а именно Дон Вито Чели е казал "Корупцията е смазочното място на демокрацията.......". Много ми е любопитно какво мислите като юристи по този въпрос
- mishony
- Младши потребител
Re: Корупцията
Abe, kolega, Vie niamate li si po-smislena rabota ot tova da psuvate magistratite po forumite i bezpolezno da bistrite temi kato korupciata?
- kurcho
За Автор: kurcho,
Никой досега не е "псувал" никого на страниците на този форум. Това му е хубавото, че го посещават предимно културни колеги. Що се отнася до "корупцията", ако мислите, че с мълчане и търпение ще се реши въпроса от самосебе си жестоко се лъжете. Освен това всеки има право да изказва свободно мнението си, стига с това да не накърнява непозволено нечии интереси.
Никой досега не е "псувал" никого на страниците на този форум. Това му е хубавото, че го посещават предимно културни колеги. Що се отнася до "корупцията", ако мислите, че с мълчане и търпение ще се реши въпроса от самосебе си жестоко се лъжете. Освен това всеки има право да изказва свободно мнението си, стига с това да не накърнява непозволено нечии интереси.
- snakemoon
Imah predvid bezumnia forum СВОИ ХОРА В СИСТЕМАТА (initiiran ot onaia kolejka s lichnite drami), v koito kolegata mishony se izkaza dosta ostro po adres na chovek, kogoto ne poznava, koeto ne mi napravi osobeno dobro vpechatlenie.
A ako mislite, che korupciata se bori s diskusii po internetskite forumi, i Vie zhestoko se lazhete.
A za mnenieto ste absolutno prav. V kraina smetka, ako niakoi go topliat podobni temi i ima vreme za tiah, neka da gi obsazhda.
A ako mislite, che korupciata se bori s diskusii po internetskite forumi, i Vie zhestoko se lazhete.
A za mnenieto ste absolutno prav. V kraina smetka, ako niakoi go topliat podobni temi i ima vreme za tiah, neka da gi obsazhda.
- kurcho
Не знам с колко време раполагате, но явно имате много свободно такова, като за това говори факта, че активно сте във форума..От друга страна не считам форума за източник на кой знае какви занания и опит, а по скоро го възприемам като място където мога да дискутирам с интелегентни колеги (каквити предполгам, че повечето от посещаващите този форум са)
- mishony1
-към колегата "Мишони":
"интелигентни" се пише с "и". Не ми се сърдете.
Колкото до конкретната тема. Има смисъл от нея, обаче лошото е че и дори аз съм корумпиран.
"интелигентни" се пише с "и". Не ми се сърдете.
Колкото до конкретната тема. Има смисъл от нея, обаче лошото е че и дори аз съм корумпиран.
- dinev
- Потребител
Освен колегата, който пита " как е завършил живота си " този Дон, питам всички нас- кога ще завършим жимота си така. Друсайки се от нерви по отношение на неосъществимите искания на корумпиран съдебен състав, прокуратура, следствие и пр. Колко дебелокож трябва да е човек да преживява ежедневно срама пред клиент, комуто вземаш пари, за да "нахраниш" някого. И тук се връщам на проблема, повдигнат тук- множеството правни факултети и нивото на образование.
Е, колеги има ли така в крайна сметка значение кой от нас е изчел най- много, кой има най- услужлива памет, добра комуникативност, богат стаж и пр.????????
Е, колеги има ли така в крайна сметка значение кой от нас е изчел най- много, кой има най- услужлива памет, добра комуникативност, богат стаж и пр.????????
- Aa
Благодаря за поправката, признавам, че съм допуснал правописна грешка, но обърнете внимание, че клавиша с буквичката И е до клавиша с буквичката Е. Колкото до корупцията, считам, че тя е едно необходимо зло, примерно като градушката, и целта ни би трябвало не да я изкореним, защото с това ще загубим само време и нерви, а да се постараем да ограничим нейното приложение, ако така мога да се изразя....Пример:магистрат получава заплата около 700 лева, с около 5 000 лева можеш без проблем да го стимулираш да направи компромис със съвеста си. Ако получава примерно 3000 лева, подобно стимулиране би станало със сума около 30 000 лева. В България обаче не са толкова много хората, който могът да извадят безпроблемно тази сума, за разлика от тия, които ако се налага ще извадят 5 000 лева. С настоящото искам да Ви покажа един начин за удачно решеване на проблема с корупцията, който на запад от нас е удачно приложен....
- mishony
- Младши потребител
За mishony
По повдигнатата от теб тема(предполагам, че нямаш нищо против да се обръщам към теб на "ти") мисля, че тази фраза може да се разглежда поне в два аспекта:
І. Като възможност за бързо предвижване на дадена бюрократична процедура в интерес на определен бизнес "проект";
ІІ.Като явление, за ограничаването на което е необходимо да се активизира цялото общество и чрез принципите на демокрацията да се установят правила и принципи, които да бъдат наложени в защита на обществения интерес.
Що се отнася до даденият от теб условен пример, той застъпва един от принципите, прилагането на които заедно с добре премерени и формулирани правила, могат да доведат до решаване на проблема. Сам по себе си, обаче този принцип няма да доведе до решаване на проблема. Веднага ще ти дам пример:
Вдигнати са заплатите на магистратите, но даден магистрат не притежава качествата да бъде такъв, и води производствата формално, а при постановяването на решения "мрази да мисли". За такъв увеличаването на заплатата му само ще стимулира мързела му. Примерът го давам от личен опит, защото съм имал много случаи, на очевадни драстични нарушения, които се отстраняват за сметка на клиента във въззивната инстанция, но предвид скоростта на съдебното производство последиците от решението на първоинстанционният съд, могат да съсипят нечий бизнес. Ще обърна внимание, че в конкретният случай не става въпрос за корупция, а за некомпетентност, но ефекта е същият.
По повдигнатата от теб тема(предполагам, че нямаш нищо против да се обръщам към теб на "ти") мисля, че тази фраза може да се разглежда поне в два аспекта:
І. Като възможност за бързо предвижване на дадена бюрократична процедура в интерес на определен бизнес "проект";
ІІ.Като явление, за ограничаването на което е необходимо да се активизира цялото общество и чрез принципите на демокрацията да се установят правила и принципи, които да бъдат наложени в защита на обществения интерес.
Що се отнася до даденият от теб условен пример, той застъпва един от принципите, прилагането на които заедно с добре премерени и формулирани правила, могат да доведат до решаване на проблема. Сам по себе си, обаче този принцип няма да доведе до решаване на проблема. Веднага ще ти дам пример:
Вдигнати са заплатите на магистратите, но даден магистрат не притежава качествата да бъде такъв, и води производствата формално, а при постановяването на решения "мрази да мисли". За такъв увеличаването на заплатата му само ще стимулира мързела му. Примерът го давам от личен опит, защото съм имал много случаи, на очевадни драстични нарушения, които се отстраняват за сметка на клиента във въззивната инстанция, но предвид скоростта на съдебното производство последиците от решението на първоинстанционният съд, могат да съсипят нечий бизнес. Ще обърна внимание, че в конкретният случай не става въпрос за корупция, а за некомпетентност, но ефекта е същият.
- snakemoon
Изключително разумно изказване, което на 99 % се припокрива с моето мнение, но както казах по горе такова увеличение на заплатите би следвало да стане наред с други мерки....Примерно въвеждане на възрастова граница за магистратите..Един щрист навършил 40 години примерно би иамал богат жизнен и професионален опит, както и предполагам, че си е стъпил добре на краката( във финансов аспект)
- mishony1
Tia, koruptziata e zalojena v dosta ot chlenovete na Konstitutziata. Za da izbegnat sadeneto, BSP prokara normata taka, tche nito prokuror, nito sledovatel ne mogat da povdigat obvinenie. S nadejdata ako gi potaveva na poasadimata skameika da nadadat rev do Konstiuzionnia SAD za protivokonstituzionnost na NPK i taka da izbegnat tikvaneto im v zatvora. Zatova ne se promenni nito NK nito NPK. Vijte sas otvoreni ochi 127 chlen ot konstit. Za besdeistviata im , po eventualno obvinenie v besdeistvie prez onezi 45 godini koeto beadeistvie e sashto taka podsadno se prie ckhlen 117 kato bezdeistvieto e izklucheno ot nakazatelnata repressia.
- Imperator
- Потребител
Goljama ta zaplata edva li shte opravi neshtata.Po-skoro goljama pensija i golemi oblagi pri bezuprechna praktika.A na ulichenite v koruptzija sa se snema imuniteta i da se nakazvat surovo.
Loshoto e,che kogato ti predlagat podkup ti predlagat da go vzemesh ili shte ti se sluchat golemi problemi i tazi zaplaha nikak ne e bezosnovatelna.
Stom dyshterjata na Prezidenta Zhelev beshe "samoubita"-znachi nikoj ne e zashtiten.
Loshoto e,che kogato ti predlagat podkup ti predlagat da go vzemesh ili shte ti se sluchat golemi problemi i tazi zaplaha nikak ne e bezosnovatelna.
Stom dyshterjata na Prezidenta Zhelev beshe "samoubita"-znachi nikoj ne e zashtiten.
- N.Kolev
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|