начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

СУ "Климент Охридски"

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: СУ "Климент Охридски"

Мнениеот dinev » 18 Апр 2003, 22:13

Абе хора, Вие работа нямате ли си???
dinev
Потребител

Re: СУ

Мнениеот remo » 19 Апр 2003, 02:49

Уважаема Маева,

remo и remo07, са не само едно и също лице, но също така и уста, търбух, чизми и всички останали атрибути. От време на време изпадам в еуфория, и когато съм на 07 небе се подписвам по втория начин! ;-))))

Разбира се,че това за темата не е лично! Нямам спомен да съм си позволявал обиди към участници от форума. Ако е имало някакви по-пиперлии изрази, то са били само констатации.
Дразня се от темата, защото обикновено не предизвиква нищо повече от "разлайване на кучкарника", писания от рода на "колко съм велик,като съм завършил СУ", контраписания от рода на "като си завършил СУ, да не си по-умен от мен", предизвикателства като "аре, бе отворко, като си толку натопорчен, оти се не срещнеме, а си мериме ........... ушите/примерно/" и пр. и пр. безсъдържателни излияния.
Доколкото имам спомен, на предпоследната Lex-среща, стана на въпрос за такива случаи, и един дарен от Бога човека ми обеща да забърсва незабавно предизвикващите безплодни спорове нишки.

Като човек със сравнително сериозен стаж и практика, искам да кажа на колегите, и особено на все още незавършилите - когато се омажеш в съдебна зала пред тълпа свидетели, последното което ще те интересува е - къде си завършил! Абсолютно същото важи и за тогава, когато излизаш от залата носен на ръце от клиентите си. Това за адвокатите. За магистратурата важат същите правила. Единственият съдник, с чието мнение си заслужава да се съобразява човек - това е практиката.
В подкрепа на твърдението си, ще си позволя да припомня написаното наскоро в един ежедневник , по повод убийството на сутеньор в Плевен. Та там, по повод председателя на ПРС - Валери Цветанов, пишеше нещо такова: - завършил право в института в Симеоново / т.нар. ПУЦ на МВР/ и въпреки многобройните си лични недостатъци и укоримо поведение, по мнението на ВСИЧКИ / в т.ч. и на недоброжелателните/ негови колеги - перфектен юрист!
Та с две думи - когато и враговете ти признават,че си перфектен юрист - на кого му пука къде си завършил!?!
remo

Re: СУ

Мнениеот bgjuristka:-) » 20 Апр 2003, 14:31

Uvajaemi Dinev i remo, blagodarja za edinstvenite razumni dumi po temata.
Uvajaema Maeva, ne znam kak Vi ocenjavat rabotodatelite Vi, no dano ne e po pravopis.
Normalno e da ima takiva objavi za rabota. Kogato zavar6i6 u4ili6te, harakterizira6to se s njakakva realna ili imaginerna "edinstvenost" ostava6 s edna, kak da ja nareka, klubna obvarzanost. S hora ot "kluba" raboti6 po-dobre, znae6 kakvo da o4akva6, predvaritelno sa6testvuva varzka.. Dale4 sam ot idejta, 4e v SU se u4i pravo po - dobre, otkolkoto drugade, no se u4i po razli4en na4in ot Burgas, Plovdiv ili Veliko Tarnovo ili kadeto tam o6te...
Ne vjarvam njakoi da ospori, 4e malka Balgarija ima tvarde mnogo juridi4eski fakulteti
I predi da me ubiete s kamani:-) ne sam zavar6ila v SU
No forumat naistina moje da se izpolzva za ne6to po polezno....
bgjuristka:-)

Предишна

Назад към Общи дискусии