начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

Изнудване за лаптоп...

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изнудване за лаптоп...

Мнениеот asaka83 » 08 Фев 2013, 04:37

Здравейте на всички. Имам следният проблем. Януари месец 2012 г. работих в компютърна фирма като продавач.
Беше ми предоставен лаптоп за поправка неофициално от един познат, който искаше просто да погледна какво му има. След като го проверих установих, че лаптопа не иска да се включи изобщо и званнах на този познат след 3 дни да дойде да си го вземе, понеже аз не мога да му помогна. Тогава той ми каза че ще дойде след няколко дни да си го вземе, което не се случи и след това му звънях няколко пъти за да си го вземе в продължение на 2 месеца но той така и не дойде като изтъкваше че е зает и т.н. Искам да подчертая, че лаптопа е много стар модел, без зарядно и изобщо не искаше да включи- втора употрба дори и да работи струва не повече от 100-120 лв. След още 3 месеца аз заминах да работя в друг град и след 8-9 месеца след като го е оставил човека е започнал да ме търси къде съм и къде му е лаптопа. Тъй като си смених номера и той не може да ме намери е ходил в моя дом да ме търси и е казал на майка ми че ще ме съди и че съм му взел лаптопа,който бил струвал 1000 лв. и бил изкарал фактура фалшива и имал свидетели и ще подава жалба. Тя живее сама и се е уплашила от лицето и просто му е затворила вратата. След като тя ми се обади и ми каза какво е станало след 2 седмици лаптопа беще изпратен от мен до този човек и всичко обаче не свършва до тук. От тук натам се започна че аз съм го бил повредил докато е бил в мен и трябва да му го вазтановя, също така че съм му взел зарядното, което той не ми е дал дори. И отново заплашва с тази фактура и че ще подаде жалба и с полиции и съд. Искам да получа някакъв съвет какво да направя тъй като, нещата които той иска са невазможни. Също така и имало пукнатина която когато той ми го е оставил я е нямало, а честно казано не съм вадил лаптопа от чантата освен първият път когато просто се опитах да го включа. ПОстоянно ме заплашва с полия, жалби и съдилища. Дайте ми съвет моля.
asaka83
Нов потребител

Re: Изнудване за лаптоп...

Мнениеот tokvil » 08 Фев 2013, 10:24

Ами "заплашете" го с полиция и съд и вие! В края на крайщата съдилищата са за всички :D Ако реши да използва "фалшивата" фактура, толкова повече поводи да не се страхувате. Едва ли е чак толкова добър фалшификатор, че една експертиза в съда да не разкрие подправката на документ, което е престъпление. Претеннците му ми изглеждат недоказуеми, както и вашите насрещни, които бихте могли да имате. Няма как да се установи дали пукнатината я е имало преди да ви остави лаптопа или след това - едва ли някой съд би кредитирал и свидетели в тази насока.
tokvil
Младши потребител

Re: Изнудване за лаптоп...

Мнениеот REPLAY » 08 Фев 2013, 10:37

asaka83 ,не мисля че имате каквото и да е основание за притеснение,считайки това че ви го е дал на собствена глава като за "приятел" и "неофициално" да го погледнете,а и щом е стар този лаптоп нали се сещате че се е амортизирал и тази "фактура" няма да важи в пълна стойност.Но пък вие от своя страна,защо не му пратихте проклетия лаптоп у тях по-рано както сте направили накрая,а чакахте тази какафония да стане.
Пийте една студена вода и се успокойте.
REPLAY
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ