начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

Съвет относно видеонаблюдение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвет относно видеонаблюдение

Мнениеот andreeva_i » 03 Фев 2013, 00:09

Здравейте,

Знам, че има теми по този казус, но моя случай е по-особен.

Оперирам заведение на франчайз, договорът за франчайз е на мое име, договорът за неам е на мое име, като това предполагам прави заведението моя собственост за срока на договора? Изпълнявам договора за наем също и франчайз договора, но с какво право някой може да гледа камерите в собственото ми заведение, като това не е заложено като клауза в нито един от договорите.
По-просто казано, бих искал да знам, аз мога ли да наблюдавам охранителните камери на някой магазин,склад, заведение или какъвто и да било обект без позволение на собственика?
andreeva_i
Нов потребител

Re: Съвет относно видеонаблюдение

Мнениеот knevknev » 16 Фев 2013, 18:08

На добра воля може всичко, но при отказ на собственика или този който стопанисва единствено достъпа до видео наблюдението против волята му може да бъда само със съдебно решение (даже и за полицията- доста често ме питат дали могат да видят)... Но предвид практиката, че записи от видео наблюдение нямат тежест на доказателство в съда, то тези материали си остават за неофициална информация...
В моя бизнес видео наблюдението е задължително по закон, а контролиращия ме орган (не е полицията) би взела материала под внимание, макар в съдебната система да не минава за доказателство. Какъв парадокс!!!
При взаимоотношенията Ви по фрайчайз договор сте в пълното си право да не предоставяте никумо достъпа до видео наблюдението. Ако търсят повод за налагане на наказание то може да се откажете, но в последствие ще Ви стъжнят бизнеса и ако те не могат да Ви развалят договора, то ще Ви принудят сам да го направите...
Пример: Еврофутбол! ако сте във въпросния фрайчайз просто забравете, че работите за себе си!
knevknev
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ