начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

Как да заведа дело за обезщетения от МО

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да заведа дело за обезщетения от МО

Мнениеот didkoto » 13 Яну 2013, 01:42

Искам да си получа 20-те заплати обезщетения при пенсиониране от МО, но не знам кого да съдя и къде да водя делото. Назначен съм от министъра на отбраната, но кого трябва да осъдя - поделението, където служих в Пловдив или Министерство на отбраната в София?
didkoto
Нов потребител

Re: Как да заведа дело за обезщетения от МО

Мнениеот marian721 » 13 Яну 2013, 10:00

Ще трябва да осъдите работодателя си, който в случая се явява министъра на отбраната. Само че преди това им пратете покана с обратна разписка или нотариална покана за изплащане на дължимите суми, защото от датата на получаване на поканата започват да текат лихви по неизплатената сума. Поканата изпратете чрез поделението където сте служил т.к. най-вероятно там се намира и финансовия орган чрез който сте получавали заплатата си. Съвета ми е да се обърнете към адвокат, който да извърши всички тези действия, разумните разходи за който ще бъдат възстановени от МО по решение на съда.
marian721
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ