описвам проблема
бил съм абонат на Глобул дълги години , плащал съм какви ли не цифроманиий за сметки за телефон през всичкото това време, не съм ги проверявал никога колко са били верни само те си знаят , но това не ме интересува в момента. Първият ми договор с тях е от 2002 може би 2003 за една година тогава съм се подписал за този договор от тогава до последно а това последно беше 2009 или 2010 година не съм се подписвал никъде нито пък са ме викали някога за преподновяване на договор или нещо подобно. Винаги съм мислел че след изтичане на договора ми минавам на автоматичен безсрочен договор и мога или да го подновя или да го сменя или да се откажа от тях когато си искам . Да ама не , преди да се откажа от тях 1 година близо си плащах само таксите не говорех по този телефон пазех го като номер просто ,накря реших да го спра отидох при тях и ми обяниха как договора ми е подновен за една година автоматично и трябва или да чакам да свърши срока или да платя на куп оставащите такси а оставаше доста може би почти година , ядосах се захвърлих всичко и реших от тогава да не плащам вече не помня колко беше месечната ми такса някъде около 20 лв може би ... Да но сега получавам уведомление за цесия с което ме приканват да платя в 10 дневен срок не пише нито колко нито къде щото ми били продали задълженията на СГ ГРУП , обадих се в глобул по ЕГН ми казаха че договора ми при тях бил приключен края на 2011 г което просто няма начин как да е вярно поисках разпечатка от последно ползване отказаха щото били минали повече от 6 месеца , пазели се разпечатките само 6 месеца, както и да е дължимата сума била 63лв и стотинки , как са ги сметнали точно толкова това също никой не мойе да би обясни но били от неустойки така им изписвало в системата , яно месечните такси.
Сега пред мен стой въпроса какво да правя , да ходя да ги платя но къде не става ясно в глобул или в СГ груп , да търся адвокат , нямам свой човек звънях на двама от нета случайно намерени отсвириха ме
Въпросът ми е има ли някакъв закон който може да ме защити в сучая или не , знам договора който съм подписал знам че съм длъжен да платя таксите , но той реално е изтекъл и те са си го преподписали , е това ме дразни защо трябва да давам едни пари е така за нищо , все едно съм ги хвърлил през прозореца .
Какво мога да направя в моя случай ... благодаря предварително
- Дата и час: 01 Мар 2025, 02:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
има ли закон които може да ме защити в този случай
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: има ли закон които може да ме защити в този случай
Тук ще намериш отговор на въпросите си, но си трябва търсене с ключови думи. цесия, срочен договор, давност и четене, четене.
- fbr65
- Потребител
добре нека формулирам въпроса ми по следния начин:
Има ли законово право Космо България мобаил за договори сключени преди 2011 година да ги подновява при изтичането им без знанието и подписа на техните клиении със всички права и задължения на предишния договор , кой закон го позволява това ? ... и кой закон ме задължава аз като техен клиент да спазвам тези услови , които много ме съмнява да са изобщо описани в ОУ на договора
Има ли законово право Космо България мобаил за договори сключени преди 2011 година да ги подновява при изтичането им без знанието и подписа на техните клиении със всички права и задължения на предишния договор , кой закон го позволява това ? ... и кой закон ме задължава аз като техен клиент да спазвам тези услови , които много ме съмнява да са изобщо описани в ОУ на договора
- i3v3a3n
- Нов потребител
i3v3a3n написа:Има ли законово право Космо България мобаил за договори сключени преди 2011 година да ги подновява при изтичането им без знанието и подписа на техните клиении със всички права и задължения на предишния договор
До декември 2011 закона не изискваше потвърждение, за да се продължи договора за същия период
Няма закон който да го позволява, но и нямаше такъв, който да го забранява, а всяко нещо, което не е забранено е разрешено.i3v3a3n написа: кой закон го позволява това
i3v3a3n написа: и кой закон ме задължава аз като техен клиент да спазвам тези услови , които много ме съмнява да са изобщо описани в ОУ на договора
Доста са законите които Ви задължават, и няма начин да не са написани в ОУ, защото са писани от високоплатени юристи, и ако имат някъде пропуск, после стават не толкова високоплатени.
- fbr65
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|