начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

Затруднено преминаване / Тъговска дейност / Преустройство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Затруднено преминаване / Тъговска дейност / Преустройство

Мнениеот wist11 » 26 Дек 2012, 15:21

Здравейте,

Въпросът ми, който искам да задам е по-комплексен и затова реших да го напиша тук, моля за извинение, ако е сбъркан раздела.
Живея в квартал Редута, районът по принцип е тих, а самата улица тясна. На същата улица преди около 2 години се появи магазин за автобагажници, в следствие на което започнаха да идват доста голям брой клиенти.
Заради клиентите, които през тези дни са особено активни, заради всякакви багажници, които искат да си закупят, преминаването през тази улица става изключително затруднено. Улицата е доста тясна, и когато са паркирани коли от двете страни, върху тротоара две коли не могат да се разминат. Въпреки, че е тясна, господинът, който слага багажниците кара автомобилите да паркират на улицата, защото така му е по-лесно да монтира. Всекидневно много коли паркират на улицата, което затруднява Изключително много предвижването по нея, тук говорим за преминаване на автомобил, заради теснотията и допълнителните коли.
Въпросът ми е, има ли право този човек да монтира автомобилни багажници - време около половин час на улицата, затруднявайки движението по нея? Докато той монтира има около 7-8 автомобила чакайки са паркирали пред гаражи и на улицата.
При условие, че има пространство вътре в двора си - дълго около 20 метра и асфалтирано, може ли да бъде принуден да си монтира багажниците там, а не на улицата, затруднявайки движението? Това е най-логичното нещо, и разрешаване на сериозен проблем.
Допълнително е изградено помещение към съществуващата къща - превърнато в магазин, където взима парите на клиентите, но самата дейност по инсталация на багажници се извършва изцяло на улицата. Дори и тези дни, когато доста коли на живущи ги няма, отново става задръстване на самата улица, заради въпростният магазин.

Само да допълня, че човешки с него не може да се разберем, той смята, че всичко му е позволено, въпреки че дори не живее на този адрес, а идва сутрин отваря гаража наполовина, след което човек не може да минава през тротоара и затваря вечерта. Понеже през ноща няма клиенти и се е случвало няколко пъти автомобил да паркира на тротоара пред тях, следва вдигна на чистачки, предни и задни - описвам случката просто да придобието представа. що за човек е.
Всякакви съвети ще са ми от полза, за съжаление от Столичен инспекторат за момента не обръщат внимание на жалбите ми, подадени са от Интернет, но може би не са към правилният човек..

Поздрави и Весели празници
wist11
Нов потребител

Re: Затруднено преминаване / Тъговска дейност / Преустройств

Мнениеот wist11 » 10 Яну 2013, 21:32

Здравейте, дали някой може да помогне?
wist11
Нов потребител

Re: Затруднено преминаване / Тъговска дейност / Преустройств

Мнениеот TheOldMan » 11 Яну 2013, 02:42

По-скоро потърсете съдействие от КАТ - нещо от типа на това, че извършването на търговска дейност на пътното платно е забранена...
Но... малко ми се вижда странно - ако си живущ и си паркираш колата на улицата не пречиш, а когато се извършва ремонтна дейност на паркирана по същия начин кола вече е проблем... виждам един такъв субективизъм... А паркирането пред гараж си е забранено отвсякъде.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ