начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

Малко помощ свързана с акт за начет

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Малко помощ свързана с акт за начет

Мнениеот ivailo26 » 15 Дек 2012, 17:16

Връчиха ми акт за начет, и аз написах възражение срещу него. Искам да попитам има ли срок в който трябва да получа решение за моето възражение. Някъде прочетх, че трябва да е до 14 дни (дали са работни или календарни), но незнам това дали е така, и ако го има този срок и той не е спазен какви са последиците - съгласни са с моето възражение или друго. Нищо не разбирам от право и дали трябва да се обърна към адвокат или още е рано. Благодаря предварително.
ivailo26
Нов потребител

Re: Малко помощ свързана с акт за начет

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Дек 2012, 20:27

Трябва да имате под ръка някой адвокат по принцип, както зъболекар, по нужда.

Как да отговоря на въпроса Ви - трябва да стопирате действията на шефа, но дали е изгодно за Вас.
Не може ли с мрънкане да се уреди случая. Като не може - по реда на закона.

Вие сте от позицията на защитен от Кодекса на труда. За Бригадна отговорност ако се касае там са още няколко души.

Може да има процедурни нарушения.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Малко помощ свързана с акт за начет

Мнениеот ivailo26 » 15 Дек 2012, 21:42

Благодаря за отговора. Отговорността е солидарна и сме няколко души, но въпроса е принципен и аз не съм човек, който мрънка. Готов съм да отида и до съда и не искам да плащам и една стотинка. Факт е, че 14-дневния срок за отговор на моето възражение относно акта изтече отдавна и незнам дали това може да се смята за процедурно нарушение.
ivailo26
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ