Здравейте,
Първо, моля да ме извините, ако съобщението ми не е написано правилно на български език, тъй като в момента не го владея добре (идвам от Западна Европа и живея в България).
Учила съм право в Западна Европа, но не съм запозната с процедурите и навиците на българското право, затова бих искала да получа вашето мнение по моята ситуация.
Живея със семейството си на квартира и имаме малки деца. Съседката, която живее под нас, редовно ни слага думи в устата, за да ни каже да уважаваме квартала, да вдигаме по-малко шум, да спрем да тичаме, да сме тихи сутрин, да не използваме балкона като площадка за игра на децата си, тъй като вдига шум (имаме покрив, тъй като апартаментът е на два етажа, и понякога децата ни карат скутер за 20-30 минути) и т.н.
Този съсед също е чужденец и е в апартамента си през цялото време (не излиза много навън).
Трябва да спомена, че:
- Той никога не е идвал да ни види, а само оставя писмени бележки
- Думите му никога не са учтиви, а ни дава нареждания
- Веднъж намерихме обида на бележка
- Положихме много усилия, за да не вдигаме прекалено много шум (спираме децата си да тичат и редовно им правим забележка, купихме постелки, чехли...)
- Съседът никога не ни е благодарил, когато сме полагали усилия
- Спазваме часовете на тишина: в дома ни никога не се вдига шум между 20:00 и 8:00 ч., нито между 14:00 и 16:00 ч.; често сме навън между 10:00 и 12:00 ч.; понякога сме навън между 17:00 и 18:00 ч.)
Мисля, че сме направили много отстъпки и е време да кажем стоп.
Имате ли някакъв съвет за нас?
Възможно ли е да се обърнем към адвокат, който да напомни на този човек за закона, като му обясни, че ние го спазваме, с писмо или телефонно обаждане?
Възможно ли е да помолим професионалист да провери дали не вдигаме толкова много шум, колкото казва той (като се вслуша в шума от стъпки или скутери на покрива и т.н.)?
Какво можем да направим?
Ще се радваме да получим съвет. Просто искаме да живеем мирно и тихо.
С уважение.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Стресиращи и тормозещи съседи
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|