В края на 2018 година закупих магазин със самостоятелен вход и паркоместа пред магазина. Фирмата “ П “ като собственик на ПИ и инвеститор на изградения върху имота жилищен компликс “ Л “ ми предостави безплатно да ползвам ДВЕ прилежащи пред магазина паркоместа със СПОРАЗУМЕНИЕ. Цитирам "
" Страните се съгласяват с настоящето споразумение да уредят отношенията си относно ползването на паркоместа изградени върху поземления имот .
Фирмата “ П “ заявява,че предоставя на” Б “ безвъзмездно правото да ползват 2 /две/ паркоместа изградени като част от инфраструктурата на описания по-горе поземлен имот № .64 ......., а именно ПРИЛЕЖАЩИТЕ към МАГАЗИН № 2 - паркомясто № 7 и паркомясто № 8
Фирмата “ П “ поема ангажимент да прехвърли собствеността на съответните идеални части от поземления имот на “ Б “ / прилежащите към магазин № 2 / с разпределение за ползване в границите на паркомясто № 7 и № 8 . За яснота на страните ангажимента на “П” ООД в тази част ще бъде изпълнен в случай, че не съществуват към датата на прехвърляне на собствеността на съответните идеални части от терена императивни законови отраничение “ - край на цитата.
Консултирах поне с няколко адвоката . Първи : Това не е предварителен договор . Втори : Това си е чист предварителен договор , титула Предварителен или Споразувение е равнозначно. Договаряте се за нещо т.е. споразумявате се ! и Трети : изчакай 5 години и конст.нот.акт , добросъвестно владение , неоспорвано
Сега в 2023 г. съм в 5-тата година. Въпрос? Мога ли да считам това СПОРАЗУМЕНИЕ , като предварителен договор и съответно да претендирам за окончатенен . т.е. съдебна процедура за придобиване собствеността?
Научавам,че фирмата “ П “ ще продава тези паркоместа на свободен, пазарен принцип т.е. на търг.
Отпратката - иди при адвокат е изчерпана. Няма как да ида при СЪДИЯ ! Затова учтиво моля, за коментар, насоки. И без ограничения ! Аз съм учил социалистическо право в СУ , ректор беше акад. Косев, бяха годините около априлския пленум! ЕГН 38 04 .....
- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
споразумение и предварителен договор
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: споразумение и предварителен договор
Намираш някой да ти води делото и искаш каквото искаш от съда, той все ще реши нещо, пък може и да е в твоя полза.
- ivanov_p
- Активен потребител
Re: споразумение и предварителен договор
Питането ПЪРВО е : може ли да се счита СПОРАЗУМЕНИЕ да има статут на ПРЕДВАРИТЕЛЕН договор.
А ,що се отнася- иди при адвокат - изчерпана е! Какви подробности да поствам ? Цитирал съм как стоят нещата.
Адвокат ? е безотговорна професия. Пише Искова молба и иска 1000- 2000 лв. "Съдът решава " верно е ! А ,ти какво направи решението да е в моя полза. Аз съм възложил защитата на теб ! Ако не я защитиш - няма плащане . Но законът не позволява да се търси отговорност !
Сега подскачайте : възлагам на конструктор проектиране на мост, стена и пр. След година съоръжението се срива! Оказва се лошо проектиране . Конструктурът отива по наказателно. Та, затова казвам,че адвоката е нещо друго.
А ,що се отнася- иди при адвокат - изчерпана е! Какви подробности да поствам ? Цитирал съм как стоят нещата.
Адвокат ? е безотговорна професия. Пише Искова молба и иска 1000- 2000 лв. "Съдът решава " верно е ! А ,ти какво направи решението да е в моя полза. Аз съм възложил защитата на теб ! Ако не я защитиш - няма плащане . Но законът не позволява да се търси отговорност !
Сега подскачайте : възлагам на конструктор проектиране на мост, стена и пр. След година съоръжението се срива! Оказва се лошо проектиране . Конструктурът отива по наказателно. Та, затова казвам,че адвоката е нещо друго.
- tochotocho
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|