Здравейте,
Знам, че има теми по този казус, но моя случай е по-особен.
Оперирам заведение на франчайз, договорът за франчайз е на мое име, договорът за неам е на мое име, като това предполагам прави заведението моя собственост за срока на договора? Изпълнявам договора за наем също и франчайз договора, но с какво право някой може да гледа камерите в собственото ми заведение, като това не е заложено като клауза в нито един от договорите.
По-просто казано, бих искал да знам, аз мога ли да наблюдавам охранителните камери на някой магазин,склад, заведение или какъвто и да било обект без позволение на собственика?
- Дата и час: 28 Фев 2025, 22:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съвет относно видеонаблюдение
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съвет относно видеонаблюдение
На добра воля може всичко, но при отказ на собственика или този който стопанисва единствено достъпа до видео наблюдението против волята му може да бъда само със съдебно решение (даже и за полицията- доста често ме питат дали могат да видят)... Но предвид практиката, че записи от видео наблюдение нямат тежест на доказателство в съда, то тези материали си остават за неофициална информация...
В моя бизнес видео наблюдението е задължително по закон, а контролиращия ме орган (не е полицията) би взела материала под внимание, макар в съдебната система да не минава за доказателство. Какъв парадокс!!!
При взаимоотношенията Ви по фрайчайз договор сте в пълното си право да не предоставяте никумо достъпа до видео наблюдението. Ако търсят повод за налагане на наказание то може да се откажете, но в последствие ще Ви стъжнят бизнеса и ако те не могат да Ви развалят договора, то ще Ви принудят сам да го направите...
Пример: Еврофутбол! ако сте във въпросния фрайчайз просто забравете, че работите за себе си!
В моя бизнес видео наблюдението е задължително по закон, а контролиращия ме орган (не е полицията) би взела материала под внимание, макар в съдебната система да не минава за доказателство. Какъв парадокс!!!
При взаимоотношенията Ви по фрайчайз договор сте в пълното си право да не предоставяте никумо достъпа до видео наблюдението. Ако търсят повод за налагане на наказание то може да се откажете, но в последствие ще Ви стъжнят бизнеса и ако те не могат да Ви развалят договора, то ще Ви принудят сам да го направите...
Пример: Еврофутбол! ако сте във въпросния фрайчайз просто забравете, че работите за себе си!
- knevknev
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|