начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

Как да си взема парите от фирма без активи?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да си взема парите от фирма без активи?

Мнениеот sophoclesd » 07 Яну 2013, 10:49

Здравейте, имам следният проблем и ви моля вас знаещите да ми помогнете със съвет. Проблема ми е да си взема обратно даденото капаро за извършване на строително монтажни работи по къщата ми от строителна фирма, която нищо не е направила от СМР-та, отдавна е просрочила договорения срок( над 2 години) за изпълнение, но най важното от която няма какво да и се вземе, Консултирал съм се с няколко адвоката и те ме уверяват, че с подписаният договор най-вероятно ще спечеля евентуално дело срещу строителната фирма, но същевременно ме съветват да не завеждам дело за да не пропилея още грешни пари по делото, които най-вероятно няма да мога да си взема. Невъзможността за събиране произлиза от факта, че фирмата няма никакво имущество, а е длъжник не само към мен и други фирми, но и към държавата, която първа би си събрала парите при евентуално постъпление на средства във фирмата. Аз изпадам впълно недоумение, как едно физическо лице може да регистрира няколко фирми и да ги експлоатира една след друга и да ги изоставя при натрупване на огромни задължения, а същевременно остава ненаказан и продължава престъпната си дейност с поредната си фирма, а ние ощетените включая и държавата не можем да направим нищо по случая. Моля ми посъветвайте ме какво да направя, че да си взема парите обратно по легален начин. Предварително ви благодаря.
sophoclesd
Нов потребител

Re: Как да си взема парите от фирма без активи?

Мнениеот zlatanovtodor » 07 Яну 2013, 11:00

Правилно са ви отговорили колегите адвокати. Единственото което ми хрумва е да пуснете сигнал в прокуратурата срещу управителя на дружеството (текстът е чл. 227 "б" от НК). Няма да си върнете парите, но поне ще се предприемат някакви действия срещу физическото лице
zlatanovtodor
Младши потребител

Re: Как да си взема парите от фирма без активи?

Мнениеот sophoclesd » 11 Фев 2013, 02:21

Благодаря на Г-н Златанов, вероятно ще го направя това, но се питам как могат банките да прехвърлят задълженията по кредитите на семейството на длъжника, а задълженията на фирми не могат да се прехвърлят дори и към управителя на задлъжнялата фирма като физическо лице??? :( Моля ви за коментар. Мислите ли че мога да осъдя държавата в Стразбург за това че не ми дава възможност да си взема дължимото по законен ред? :?
sophoclesd
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ