начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

дело с номер, указан в заповедта за обиск, няма

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дело с номер, указан в заповедта за обиск, няма

Мнениеот ivan_veskov » 07 Фев 2013, 18:14

Здравейте,
на кратко казусът е следния: Преди 3 месеца от мен беше иззет личен компютър по досъдебно производство по обвинение, че съм изхакерствал фейсбук паролата на даден човек. Абсурдно, нали? Днес, реших да отида в деловодството на Съда за да се поинтересувам относно съдбата и развитието на делото. С изненада открих, че дело с подобен номер, указан в заповедта за обиск, просто не съществува. :shock: Прокурор не е назначен, поради липса на дело и т.н. Въпросите ми са няколко, като този как мога да си изискам обратно иззетото имущество, дори не стои на дневен ред. Как мога да поискам нещо, което не фигурира в регистрите на съдебната система?! Бих желал съвет към кого да се обърна, какво мога да предприема и т.н. при наличието на подобен абсурд. За капак следователя по делото е в бащинство и може да се върне и след 4 месеца. Що за държава, що за некомпетентни хора. Ищецът в случая прави нищо повече от това да си разчиства сметките. Но иззет компютър при липса на дело ми мирише на скандал. Няма нужда да казвам, че въпросният господин е в системата на държавната администрация и то на високо ниво в нашия пограничен град. Моля изкажете мнение по случая!

Благодаря ви!
ivan_veskov
Младши потребител

Re: Правен абсурд

Мнениеот sunshine_75 » 07 Фев 2013, 18:22

Съдебната система не е само съд. Посетете и прокуратурата, и полицията. Няма начин да няма наблюдаващ прокурор. Ако въпреки всичко не "откриете" делото си, потърсете си адвокат.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот ivan_veskov » 07 Фев 2013, 18:29

Значи днес бях в деловодството на прокуратурите - районна и окръжна. И в двете - нищо. Полицая няма да го видя още 3-4 месеца, по това време за минавам в чужбина... нямам думи скапана държава със скапана администрация.
ivan_veskov
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 07 Фев 2013, 18:38

Дори и да е в отпуск по "бащинство" разследващият полицай, който се занимава с преписката, това не значи, че тя изчезва. Вероятно е разпределена на друг разсл. полицай от съответното РПУ. Поинтересувайте се първо при тях къде е преписката ви (макар че в районната прокуратура би трябвало да има данни и за нейния номер и най-малкото да е назначен наблюдаващ прокурор).
Ако и справката в РПУ-то не даде резултат, единственият изход е да си упълномощите адвокат. Още повече щом заминавате...
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот ivan_veskov » 07 Фев 2013, 18:59

Администрацията в провинциалният ни град е под всякаква критика. Прокурори ядат и поят с бандити в централни заведения и обстановката е като в крепостно село през 18 век. Въпросът ми е има ли инстанция (горещ тел. и т.н.)или НПО в България, които да се занимават с подобен тип абсурди и произвол спрямо редовите граждани (крепостни селяни)? А колкото до адвоката, защо трябва да плащам допълнително при положение че нищо не съм извършил?? А относно полицията няма нужда да казвам, че за 1 месец направих пътечка до там и стигам само до портиерите, които се хилят мазно и не искат да ми кажат дори кога ще се върне въпросният разследващ полицай. Явно делото ще си стои негово до второто пришествие. Може би трябва да пиша писмо до бат Бойко "велики" Борисов! :lol: :shock:
ivan_veskov
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Фев 2013, 19:40

Че като едното нищо може да те издирят с някоя европейска заповед за неприятности :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Re: дело с номер, указан в заповедта за обиск, няма

Мнениеот ivan_veskov » 07 Фев 2013, 22:18

Според мен трябва най- накрая да се призная за виновен за това че не съм типичния малоумен чалгоман и публично да се самобичувам. след това отивам да мия кенефи в австрия и полу1чавам забрана да стъпвам на балканския полуостров за срок от 132 години. тогава най- накрая всичко ще бъде наред ... мразя я тази държава с всички гарвани в нея.
ivan_veskov
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 09 Фев 2013, 00:38

1. Идете при административния ръководител на прокуратурата (поискайте среща) и му разкажете.
2. Пишете до Инспектората на МВР, като опишете случката.

http://www.inspektorat.mvr.bg/contactus.htm
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот ivan_veskov » 09 Фев 2013, 14:58

Благодаря! Последният отговор много ми помогна. Точно от това имах нужда, от практически съвет. Благодаря Ви!
ivan_veskov
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ