начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

М-тел ме съди

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

М-тел ме съди

Мнениеот san_ko » 08 Яну 2013, 00:11

Здравейте,
имам една неплатена фактура към М-тел отпреди 2 години, за около 100 лв., която нямам никакво желание да плащам. И получих уведомление за връчване на призовка по гражданско дело срещу мен, предполагам от кредитреформ. От това, което четох из нета, излиза че при определени обстоятрелства (пропуски на ищеца - например някой си съд беше счел, че договора за продажба/прехвърляне на задълженията между мобилния оператор и въпросната институция не показва категорично, че в това число влизат и задълженията на ответника към мобилния оператор) мога да спечеля делото срещу мен, но все пак няма гаранция, че същите обтоятелства ще ги има и при мен. Та въпросът ми е има ли някакъв шанс легално да разкатавам делото докато изтече давността по задълженията и препоръчайте пловдивски адвокат с опит по такива магарии. А също и какво ще стане ако си платя задълженията към Мтел преди да приема призовката.
san_ko
Нов потребител

Re: М-тел ме съди

Мнениеот neutralen » 08 Яну 2013, 09:38

8) Попаднал си на грешното място - това е юридически форум, а не форум на тарикати.
От това което си написал става ясно, че в скоро време ще изгориш като бенгалски огън - в случая вероятно става въпрос за Заповедно производство по чл.410 от ГПК, при което, без да те призовават ще те осъдят и срещу теб ще бъде издадена Заповед на изпълнение и Изпълнителен лист, и вместо 100 лв ще платиш минимум 300 - 400 лв.
За това бягай бързо търси адвокат, щото предполагам знаеш, че когато се запали бенгалския огън не може да се гаси.
Бъди разумен :!:
neutralen
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Яну 2013, 11:42

Трябва подготовка за гимнастиката - протакаш и плащане.

Вземете справка от съда, дали имате заведено нещо от 2012-13 г.

Вземете телефон на служители от съда, уговорете се, че нямате намерение да протакате.

Вземете телефон на служител от Бюро призовки. Кажете, че сте болен и чакате призовка, не искате да изпуснете нещо важно. После договорете с него да я връчи на човек с който живеете в имота.

Като пускате възражение по чл. 414 ГПК не се подписвайте лично. Впоследствие пуснете една молба, че нито сте били призован, нито имате внесено възражение.

Ще излезе, че М-тел и Кредитреформ са в дъното на комбинация, за да направят повече разноските и да вземат повече.

Заповедта за изпълнение е едно просто напомняне, ще платите обаче отгоре 25 лева, а също и хоннорар или заплащане за юрисконулт.

Законът за заповед за изпълнение е взета назаем от Австрия, където хората си плащат сметките, но не пускат лисици в къщи, затова са добре и са богати или спокойни.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот REPLAY » 08 Яну 2013, 13:51

san_ko Колко мислиш,че ще е адвокатското възнаграждение и колко пари ще спестиш от цялата тази хамалогия щом става дума за 100 лева.. ?
REPLAY
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ